Solide bewijs, logisch toch, … of toch niet ?

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #101


Als je te laat opstaat, dan mis je de trein. 
Logisch denken is zo eenvoudig
Als je èèn plus èèn optelt krijg je twee
En toch zijn mensen bang voor deze logica


Volgens de dokter neem je een chemische stof, een medicatie waarvan hij zegt en jij denkt dat je beter wordt. Sommige mensen geloven dat, maar is dat logica?

Oeps nu wordt het al een stuk moeilijker.

Terug naar het logische denken, even afstand nemen en nadenken.

Is er al een grootschalig dubbelblind onderzoek waar vele mensen dat chemische stofje nemen van de dokter en de controle groep neemt niets. Laten we zeggen van een vaccin?

Oeps, … dat onderzoek is nog nooit gedaan in de afgelopen 150 jaar en al zoekende ontdek je dat er ook geen wetenschappelijk bewijs bestaat van een levend virus.

Dus jij zegt dat we dan al die 150 jaar al bedonderd worden?

Ik begrijp dat voor veel mensen alle logica nu ontspoort en daar is een goede reden voor. Immers, velen zullen denken dat het onmogelijk is om miljoenen mensen op verkeerde gedachten te brengen.

Eh, eigenlijk niet. Immers we zijn allemaal getuige geweest dat ons vertelt werd dat Sinterklaas bestaat en we deden ook nog een volmondig mee met deze leugen om het ‘sprookje’ in stand te houden. De commercie, de media, de gehele maatschappij in iedereen zat in het complot. 

Met het vaccin is even eenvoudig, de wetenschap en de dokter wordt gekocht en die stellen dus geen kritische vragen. De farmacie industrie verdient bakken met geld dus vele mogelijkheden om te adverteren en experts te ‘kopen’ die graag te gast worden gevraagd in de talk shows, … bij de media die ook volledig worden betaald uit de zelfde geldpotjes van BlackRock State en Vanguard. Mix dit alles met de menselijke eigenschap van groepsdenken en we hebben het vaccinatie Sinterklaasverhaal opgetuigd waar men geen bewijs hoefde te leveren maar de groepsdenken emotie; “Je doet het voor de ander” en voilá !! Bovendien, je was al verzekerd en je kreeg het vaccin ‘gratis’ (via de verzekering) 

Met al die tegenstrijdige gedachten hebben we nu een generatie ‘gekweekt’ die bang is gemaakt voor logisch denken. 

De angst voor logisch denken.

En in tegenstelling tot het ontbreken van vele medicijn studies is hier wel onderzoek naar gedaan: Recente experimentele studies tonen aan dat emoties een significant effect kunnen hebben op de manier waarop we denken, beslissen en problemen oplossen. Hier vindt je de studie

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4050437/

Logisch redeneren gaat terug tot de antieke Griekse filosoof Aristoteles en wordt vandaag de dag beschouwd als essentieel voor het succes van mensen op school en in het dagelijks leven en voor allerlei wetenschappelijke ontdekkingen.

Conclusie: Uit de literatuurstudie blijkt dat stemming en emotionele problemen een negatieve invloed hebben op logisch redeneren. 

De veel gehoorde kreet; “De logica ontgaat hem/haar in het geheel” Ben je een emotioneel ingesteld persoon dan is logisch denken ook niet een van je specialiteiten. 

En dan komt hier de cirkel weer rond want een andere menselijke eigenschap is de eigen zwakheden uit de weg te gaan. Dus als je een vraag krijgt die een vorm van logica vereist dan is het het meest eenvoudig om te zeggen dat je dat allemaal niet wilt weten. 

“Als iemand geen waarde hecht aan bewijs, welk bewijs ga jij dan leveren om te bewijzen dat hij er wel waarde aan zou moeten hechten? Als iemand geen waarde hecht aan logica, welk logisch argument kun je dan geven om het belang van logica aan te tonen?”

― Sam HarrisBericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk