Oekraïne: De doden, de gewonden in een verloren strijd!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #099


Dit artikel is geschreven op 10 juni. Op dat moment was de enige beschikbare informatie afkomstig van Rusland en het geallieerde hoofdkwartier. Oekraïne had een totaal embargo opgelegd aan zijn tegenoffensief. 



We hadden dus moeten wachten met het publiceren van deze tekst. We waren echter van mening dat als Oekraïne door de eerste verdedigingslinie van Rusland had kunnen breken, het ons dat zou hebben laten weten, zelfs als het er niet in was geslaagd om door de bres te komen. Daarom publiceren we deze analyse.

In zes dagen, van 4 tot 10 juni 2023, lanceerde het Oekraïense leger zijn tegenoffensief en leed het een vreselijke nederlaag.

Tijdens de zomer bouwden Russische troepen twee verdedigingslinies in het deel van Novorossia dat ze hadden bevrijd en in de Donbass. Ze verhinderen de doorgang van alle gepantserde voertuigen.

Oekraïense troepen hebben een dozijn aanvalspunten uitgekozen om “door de vijand bezet” gebied te heroveren. Hun gepantserde voertuigen waren niet in staat om door de eerste Russische verdedigingslinie te komen en stapelden zich ervoor op, waar ze een voor een werden vernietigd door Russische artillerie en zelfmoorddrones.

Tegelijkertijd richtte het Russische leger raketten op commandocentra en arsenalen op Oekraïens grondgebied en vernietigde ze.

Het Oekraïense luchtverdedigingssysteem werd vernietigd door hypersonische raketten zodra het was geïnstalleerd. Bij afwezigheid waren de Oekraïners niet in staat de door de NAVO geplande manoeuvres uit te voeren.

Rusland gebruikte geen van zijn nieuwe wapens, afgezien van zijn NAVO-wapenstoringssysteem en enkele van zijn hypersonische raketten.

De grens is nu een lang kerkhof van tanks en manschappen. Luchthavens staan vol rokende Mig-29- en F-16-wrakken.

De staven van de Verenigde Staten, de Atlantische Alliantie en Oekraïne schuiven de verantwoordelijkheid voor deze historische ramp. Honderdduizenden mensenlevens en 500 miljard dollar zijn voor niets verspild. Westerse wapens, die de wereld in de jaren 90 opschudden, zijn nu waardeloos vergeleken met het Russische arsenaal van vandaag. Kracht is van kant veranderd.

Er kunnen al twee conclusies worden getrokken:

VERWAR HET OEKRAÏENSE LEGER NIET MET DE “INTEGRALE NATIONALISTEN”

Hoewel er niet langer een Oekraïens leger is dat in staat is tot intensieve oorlogvoering, zijn er nog steeds de krachten van de “integrale nationalisten” (ook wel “banderisten” of “Oekraïense nazi’s” genoemd). Maar ze zijn alleen getraind voor oorlogsvoering met lage intensiteit. De leiders gingen eind jaren 90 vechten in Tsjetsjenië namens de geheime diensten van de CIA en de NAVO, en soms in Syrië in de jaren 2020. Ze zijn getraind in gerichte moorden, sabotage en moordpartijen onder burgers. Niets meer.

  1. Ze slaagden erin de Russisch-Duits-Frans-Nederlandse Nord Stream-gaspijpleiding te saboteren, waardoor Duitsland en vervolgens de Europese Unie op 26 september 2022 in een recessie stortten.
  2. De brug over de Straat van Kerch (bekend als de “Krimbrug”) saboteerde ), op 8 oktober 2022.
  3. Bij het aanvallen van het Kremlin met drones, 3 mei 2023
  4. Bij het gebruik van drones bij het aanvallen van de Ivan Kurs, het inlichtingenschip dat de Turkse stroomgaspijpleiding in de Zwarte Zee verdedigt, op 26 mei, 2023.
  5. Bij het saboteren van de Kakhovka-dam om Novorossia in tweeën te splitsen, op 6 juni 2023.
  6. Bij het saboteren van de ammoniakpijpleiding Togliatti-Odessa om de Russische minerale kunstmestindustrie te vernietigen, op 7 juni 2023.

Net als in de twee wereldoorlogen en de Koude Oorlog bewezen ze hun terroristische capaciteiten, maar speelden ze geen doorslaggevende rol op het slagveld.

We moeten nu meer dan ooit een onderscheid maken tussen Oekraïners die dachten dat ze hun volk verdedigden, en de “integrale nationalisten”  [ 1 ] , die niets om hun landgenoten geven en al een eeuw proberen de Russen en hun cultuur uit te roeien. .

DE OEKRAÏNE DIE WE KENDEN IS DOOD

Tot nu toe was Oekraïne vooral een communicatiemiddel. Kiev slaagde erin mensen te laten geloven dat de staatsgreep van 2014, waarbij een democratisch gekozen president ten val werd gebracht ten gunste van integrale nationalisten, een revolutie was. Evenzo is het erin geslaagd mensen te doen vergeten hoe het haar burgers in de Donbass verpletterde, weigerde hen toegang te geven tot openbare diensten, ambtenarensalarissen en pensioenen aan bejaarden te betalen en uiteindelijk haar steden te bombarderen. Ten slotte slaagde het erin westerlingen ervan te overtuigen dat Oekraïne een homogeen land was met een enkele bevolking die een gemeenschappelijke geschiedenis leefde.

Zoals in de meeste oorlogen, is er ook een “burgeroorlog” aspect.  Tegenwoordig kan iedereen zien dat, in tegenstelling tot wat werd beweerd, de analyse van Vladimir Poetin geen reconstructie van de geschiedenis was, maar een feitelijke waarheid. De mensen van Donbass zijn diep Russisch. De mensen van Novorossia (inclusief de Krim) zijn van Russische cultuur, zij het met een andere geschiedenis (ze hebben nooit lijfeigenschap gekend). Oekraïne heeft nooit bestaan als een onafhankelijke staat in de geschiedenis, afgezien van een decennium, gedurende de periodes 1917-22 en 1941-45, en drie andere decennia, sinds 1991.

Tijdens deze drie ervaringen stopte Kiev nooit met het zuiveren van zijn volk en het afslachten van zijn burgers toen de volledige nationalisten aan de macht waren (1917-22 met Simon Petliura, 1941-45 met Stepan Bandera en 2014-22 met Petro Poroshenko en Volodymyr Zelensky). In totaal hebben de “integrale nationalisten” – zoals ze zichzelf noemen – in de loop van een eeuw meer dan 3 miljoen van hun landgenoten vermoord.

Tijdens de Eerste Wereldoorlog waren de mensen van Novorossie al in opstand gekomen rond de anarchist Nestor Makhno; tijdens de Tweede Wereldoorlog kwamen de mensen van Donbass en Novorossia in opstand als Sovjets; terwijl ze deze keer met Russische troepen vechten tegen de “integrale nationalisten” in Kiev.

De enige manier om deze bloedbaden te stoppen is door de “integrale nationalisten” te scheiden van de bevolking van de Russische cultuur die ze willen doden.            

Sinds de NAVO in 2014 een staatsgreep heeft gepleegd en hen aan de macht heeft gebracht, zit er niets anders op dan de huidige verdeeldheid van het land vast te stellen en hen aan de macht te laten in Kiev. Het zijn de Oekraïners, en zij alleen, die hen zullen moeten omverwerpen.

De huidige militaire operaties hebben dat al gedaan. Het door de Russen bevrijde deel van het land stemde in een referendum voor toetreding tot de Federatie. De Russische opmars van vorig jaar werd echter tegengehouden door president Vladimir Poetin als onderdeel van onderhandelingen met Oekraïne, die eerst in Wit-Rusland en daarna in Turkije werden gevoerd. Odessa is volgens de wet nog steeds Oekraïens, ook al is het cultureel Russisch. Transnistrië is nog steeds Moldavisch, ook al is het cultureel Russisch.

De oorlog is technisch voorbij. Geen enkel offensief kan de huidige grenzen veranderen. Toegegeven, de gevechten mogen dan aanslepen en een vredesverdrag is nog ver weg, maar de teerling is geworpen. Er is nog steeds een probleem in Oekraïne en Moldavië: Odessa en Transnistrië zijn nog steeds niet Russisch. Bovenal blijft er een fundamenteel probleem bestaan: in strijd met hun mondelinge en schriftelijke toezeggingen hebben de leden van het Atlantisch Bondgenootschap Amerikaanse wapens opgeslagen aan de grenzen van Rusland, waardoor de veiligheid van Rusland in gevaar wordt gebracht.

©Thierry Meyssan

Reactie.

Kan het duidelijker omschreven worden?

Thierry beschrijft de geschiedenis zoals die is verlopen. Zelfs schrijft hij dat in 2014 de coup werd gepleegd door de NAVO. Mevrouw Nuland, staatssecretaris buitenlandse Zaken van de VS heeft deze coup voorbereid! De uitvoering werd gelegd in handen van John Brennan, hooft CIA. Mede in opdracht van Obama. Poetin heeft nog verschillende pogingen ondernomen om, via de Minsk onderhandelingen te komen tot een vreedzame oplossing. Maar ook hier waren het weer de VS en een aantal NAVO landen die de boel bedrogen om Oekraïne te bewapenen en een oorlog voor te bereiden tegen Rusland! Poetin was sneller en slimmer dan de NAVO kopstukken.

Wat hierin zo erg is en wat duidelijk naar voren komt is dat de politici van de NAVO landen en de andere beleidsmakers helemaal niets geven om de mensen die moeten lijden, doodgaan op een verschrikkelijke manier en de mensen die familie en vrienden zijn van de slachtoffers. Dan moet je wel een pantser om je ziel hebben! Alleen in het denken al is dit verschrikkelijk en kan een gewoon mens met menselijke gevoelens emotioneel volkomen in de vernieling brengen. Maar deze figuren hebben al hun empathie, gevoelens, mededogen en verwantschap met hun medemens niet ontwikkeld! En het erge is ook dat ze maar blijven doorgaan deze oorlog voeding te geven.

Uit het bovenstaande blijkt duidelijk dat de NAVO landen deze oorlog hebben uitgelokt. En wij wonen in een land dat is aangesloten bij de NAVO. Dat wil zeggen dat onze politici hieraan medewerken en dus ook volkomen gevoelloos zijn voor het lijden van anderen. En wij laten ons dus leiden door een stel volkomen gevoelloze figuren! Figuren die de oorlog verlengen door wapens te sturen waardoor nog meer mensen de dood in gejaagd worden of twee benen moeten missen. En wij laten dat nog steeds toe? Wat zijn wij dan zelf voor mensen die deze wantoestanden accepteren? Wie zijn we? Wat is er mis met ons? Door ons werk, onze arbeid kunnen er wapens gekocht worden! In welke film zitten wij? We werken er aan mee! We doen er verder niets aan!

Wordt het niet tijd dat wij onze stem laten horen? Wordt het niet tijd dat wij zeggen dat het nu moet stoppen? Wordt het niet tijd dat wij het werk neerleggen totdat deze gevoelloze politici weg zijn? Wordt het nu tijd om stappen te ondernemen van Nederland weer een land te maken dat soeverein is en waar we als Nederlanders trots op kunnen zijn en blij!  

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.



Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk