Rusland staat voor een betere wereld!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #096


Nadat de doelen van de speciale militaire operatie zijn bereikt, zal Rusland niemand anders vertrouwen om zijn veiligheid te garanderen, zei de minister van Buitenlandse Zaken “De wereld zal er anders uitzien als het conflict in Oekraïne voorbij is” – Sergey Lavrov.Sergey Lavrov sprak tijdens een gezamenlijke nieuwsconferentie in Bujumbura, Burundi, 30 mei 2023.

Tegen de tijd dat het conflict in Oekraïne is opgelost, zal Kiev het verlies van zijn voormalige gebieden respecteren, en zal de door het Westen geleide globalisering dood zijn, vertelde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov  vrijdag aan de Arabische RT. ©Persdienst van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken                                                                    

|In zijn toespraak in de marge van het Internationaal Economisch Forum van Sint-Petersburg beschreef Lavrov de proxy-oorlog van het Westen met Rusland als “een geopolitiek conflict,” waarin de VS een machtige concurrent probeert uit te schakelen en “zijn hegemoniale positie met alle middelen probeert te behouden.”

“De poging is zinloos, en dat weten we allemaal,” verklaarde Lavrov, en hij voegde eraan toe dat Oekraïne en zijn steunpilaren gedwongen zullen worden om nieuwe “concrete realiteiten” te accepteren voordat er een staakt-het-vuren bereikt wordt.

Ten eerste moet Kiev accepteren dat elk potentieel vredes akkoord rekening zal moeten houden met het verlies van de regio’s Donetsk, Lugansk, Kherson en Zaporozhye, die vorig jaar voor toetreding tot de Russische Federatie stemden. Voordat het zijn leger Oekraïne instuurde, bood Moskou genereuzere voorwaarden aan, en Lavrov waarschuwde vrijdag dat “hoe langer ze de besprekingen uitstellen, hoe moeilijker het voor hen zal zijn om tot een overeenkomst met ons te komen.”

Oekraïne en zijn Europese medestanders hebben toegegeven dat de Minsk-overeenkomsten van 2014 en 2015 – waarbij Kiev beloofde beperkte autonomie te verlenen aan Donetsk en Lugansk – een list waren om Oekraïne tijd te geven om zich voor te bereiden op een oorlog met Rusland. Deze situatie zal zich nooit meer herhalen, vertelde Lavrov aan RT.

Hegemon VS en zijn westerse vazallen: Een ongeëvenaarde bedreiging voor de mensheid.

“We zullen niet bereid zijn om veiligheidsgaranties gebaseerd te laten zijn op meer beloften en toezeggingen of zelfs documenten die het Westen ons aanbiedt,” zei hij. “We moeten onze nationale veiligheid zelf garanderen.”

“We begrijpen volledig dat we alleen op onszelf kunnen vertrouwen en alleen betrekkingen kunnen opbouwen met landen die openstaan voor een gelijkwaardig en wederzijds voordelig partnerschap,” vervolgde Lavrov. “Dit is niet wat we tegenwoordig in het Westen zien.”

Tot slot verklaarde Lavrov dat het tijdperk waarin de VS en hun bondgenoten de instellingen van de globalisering – voornamelijk ontwikkelingsbanken en multilaterale organisaties – controleren, tot een einde zal komen.

Rusland is niet alleen gastheer van de SPIEF, waar deze week duizenden delegaties uit meer dan 100 landen op afkwamen, maar speelt ook een leidende rol in de Shanghai Cooperation Organization en het Greater Eurasian Partnership, evenals in de groeiende BRICS-groep. “Vandaag de dag is er begrip voor het feit dat groeiprocessen geregionaliseerd moeten worden en deze visie overheerst,” zei Lavrov. “Alle landen van dit uitgestrekte continent moeten hun door God en de natuur gegeven voordelen gebruiken om tot wederzijds voordeel strekkende logistieke, financiële en transportketens te ontwikkelen.”

De minister van Buitenlandse Zaken voegde eraan toe dat Rusland “alle deuren openlaat” voor een partnerschap met Europese landen die zich realiseren dat hun belangen beter gediend zijn met samenwerking met Rusland dan met het spelen van de “ideologische en geopolitieke spelletjes” van Washington.

“De wereld zal anders zijn,” concludeerde de Russische topdiplomaat. “En de processen die we vandaag de dag zien ontstaan, zijn opgewekt door de reactie van het Westen op de Speciale Militaire Operatie van Rusland, toen we de uitdaging aannamen die ze ons toewierpen. Deze processen laten duidelijk zien dat autonomie en onafhankelijkheid van alle structuren op het wereldtoneel die gerelateerd zijn aan het Westen, tegenwoordig de belangrijkste trend aan het worden zijn.”

©Persdienst van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken                

Reactie.

Steeds meer landen laten de VS los omdat nu duidelijk is dat de VS alleen zichzelf wil verrijken. En de heerschappij over de wereld wil stelen en veroveren!

Maar het conflict in Oekraïne geeft duidelijk aan dat Rusland een andere koers wil varen en de wens van de VS tegenwerkt omdat dit elke vorm van democratie zal vernietigen. De terreur die de VS en NAVO landen hebben gevoerd om de wereld te veroveren komt ten einde in het conflict in Oekraïne!Dat er nog steeds verkeerde politici op plaatsen zitten in onze westerse samenleving geeft aan dat de democratie met voeten wordt getreden en dat er nog even vlug wat wetjes en regels komen om de democratie nog verder af te breken, en de vrijheid van mensen nog verder te beperken.

Daarom mogen we ons gelukkig prijzen dat Rusland bereidt is hier de VS en de NAVO landen een halt toe te roepen. Wel ten kosten van vele levens omdat het westen nog steeds pogingen doet de oorlog te verlengen. Nog meer slachtoffers dus! De minister van buitenlandse zaken van Rusland, maar ook president Poetin maken het duidelijk. Hoe langer de oorlog duurt des te meer eisen zal Rusland willen met betrekking tot haar veiligheid en de veiligheid van de Russische bevolking!

Rusland heeft al Nucleaire wapens op scherp staan om bv. het  financieel centrum in Londen te treffen. En zo zijn er meerdere doelen in Europa en de VS die geraakt kunnen worden om eventueel een 3e wereldoorlog te voorkomen. Beter een beperkt aantal slachtoffers in belangrijke plaatsen dan velen in een oorlog die in Europa gaat worden uitgevochten. Rusland heeft superieure wapens, terwijl de VS en Europa leeg lopen op Oekraïne. De verkeerde westerse politici weten dit ook maar zijn zeer waarschijnlijk bereid tot het gaatje te gaan en daarmee geven ze aan niets te geven om onze levens.

Maar wat doen de bevolkingen van de Europese landen om dit te voorkomen? Tot nu toe zijn er wel wat rellen in Frankrijk, maar zeker niet in heel Europa! Dat is vreemd omdat heel Europa in hetzelfde schuitje zit!  En dat schuitje is lek, de motor raakt oververhit totdat de brandstof op is, het voedsel aan boord raakt op en de haaien zwemmen rond het bootje.            

De politieke kapiteins nemen beslissingen die hun IQ weergeven, hun empathie laten zien, en toch orders blijven aannemen van een stel veel te rijke narcistische psychopaten die in hun grote energie slurpende huizen aan het spelen zijn. Figuren die wij niet moeten, mogen en willen accepteren!              

Wij, de bemanning en passagiers moeten de boot overnemen!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk