Poetin en wat er echt toe doet op het schaakbord


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #092


In een notendop: dit zal alleen eindigen op de voorwaarden van Rusland, en alleen als Moskou vindt dat al zijn doelstellingen zijn bereikt. Al het andere is wensdenken.De ontmoeting van president Poetin met een groep Russische oorlogscorrespondenten en Telegram-bloggers – waaronder Filatov, Poddubny, Pegov van War Gonzo, Podolyaka, Gazdiev van RT – was een buitengewone oefening in persvrijheid, schrijft Pepe Escobar.

Onder hen bevonden zich serieus onafhankelijke journalisten die zeer kritisch kunnen zijn over de manier waarop het Kremlin en het Ministerie van Defensie (MvD) bezig zijn met wat afwisselend kan worden gedefinieerd als een Speciale Militaire Operatie (SMO); een antiterreuroperatie (CTO); of een “bijna-oorlog” (volgens sommige invloedrijke zakenkringen in Moskou).

Het is fascinerend om te zien hoe deze patriottische/onafhankelijke journalisten nu een rol spelen die vergelijkbaar is met die van de voormalige politieke commissarissen in de USSR, die allemaal op hun eigen manier vastbesloten zijn om de Russische samenleving langzaam maar zeker naar het droogleggen van het moeras te leiden.

Het is duidelijk dat Poetin niet alleen hun rol begrijpt, maar soms, “shock to the system-style”, dat het systeem dat hij voorzit de suggesties van de journalisten ook daadwerkelijk uitvoert. Als buitenlands correspondent die nu al bijna 40 jaar over de hele wereld werkt, ben ik behoorlijk onder de indruk van de manier waarop Russische journalisten een mate van vrijheid genieten die in de meeste uithoeken van het collectieve Westen ondenkbaar is.

Uit het transcript van de vergadering in het Kremlin blijkt dat Poetin beslist niet om de zaken heen draait.

Hij gaf toe dat er “operettegeneraals” in het leger zijn; dat er een tekort is aan drones, precisiemunitie en communicatieapparatuur, dat nu wordt aangepakt.

Hij besprak de legaliteit van huurlingenorganisaties; de noodzaak om vroeg of laat een “bufferzone” in te stellen om Russische burgers te beschermen tegen systematische beschietingen door het Kievse regime; en hij benadrukte dat Rusland het door Bandera geïnspireerde terrorisme niet met terrorisme zal beantwoorden.

Na bestudering van de uitwisselingen kan een conclusie niet uitblijven: de Russische oorlogsmedia voeren geen offensief, zelfs niet nu het collectieve Westen Rusland 24/7 aanvalt met zijn enorme NGO/soft power media-apparaat. Moskou is – nog? – volledig verwikkeld in de loopgraven van de informatieoorlog; op dit moment spelen de Russische media alleen maar een verdedigende rol.

Helemaal naar Kiev?

Het belangrijkste citaat van de hele ontmoeting is waarschijnlijk Poetins beknopte, ijzingwekkende evaluatie van waar we nu staan op het schaakbord:

“We werden gedwongen om te proberen de oorlog die het Westen in 2014 begon, met wapengeweld te beëindigen. En Rusland zal deze oorlog met wapengeweld beëindigen door het hele grondgebied van het voormalige Oekraïne te bevrijden van de Verenigde Staten en de Oekraïense nazi’s. Er zijn geen andere opties. Het Oekraïense leger van de VS en de NAVO zal verslagen worden, ongeacht de nieuwe soorten wapens die het van het Westen krijgt. Hoe meer wapens er zijn, hoe minder Oekraïners en wat ooit Oekraïne was zullen overblijven. Direct ingrijpen door de Europese NAVO-legers zal de uitkomst niet veranderen. Maar in dit geval zal het oorlogsvuur heel Europa overspoelen. Het lijkt erop dat de VS daar ook klaar voor is.”

In een notendop: dit zal alleen eindigen op de voorwaarden van Rusland, en alleen als Moskou vindt dat al zijn doelstellingen zijn bereikt. Al het andere is wensdenken.

Terug aan de frontlinies, zoals opgemerkt door de onmisbare Andrei Martjanov, heeft eersteklas oorlogscorrespondent Marat Kalinin overtuigend uiteengezet hoe het huidige metalen doodskisten tegenoffensief van Oekraïense zelfs de eerste Russische verdedigingslinie niet heeft kunnen bereiken (ze zijn een lange – snelweg naar de hel – 10 km er vandaan). Alles wat het beste proxyleger van de NAVO ooit heeft kunnen bereiken, was een genadeloze afslachting op industriële schaal.

Surovikin had acht maanden de tijd om zijn voetafdruk in Oekraïne te plaatsen en vanaf het begin begreep hij precies hoe hij er een heel nieuw balspel van moest maken. De strategie is waarschijnlijk om de Oekraïense strijdkrachten tussen de eerste verdedigingslinie – ervan uitgaande dat ze die ooit doorbreken – en de tweede linie, die vrij aanzienlijk is, volledig te vernietigen. De derde linie blijft verboden terrein.

De MSM van het collectief Westen gaat voorspelbaar over de rooie en begint eindelijk afschuwelijke Oekraïense verliezen te tonen en het bewijs te leveren van de volslagen incompetentie van de Kievse knokploegen en hun militaire handlangers van de NAVO.

En voor het geval het moeilijk wordt – voorlopig een kleine mogelijkheid – heeft Poetin zelf de routekaart geleverd. Zachtjes, zachtjes. Als in: “Hebben we een mars naar Kiev nodig? Zo ja, dan hebben we een nieuwe mobilisatie nodig, zo nee, dan niet. Er is nu geen behoefte aan mobilisatie.”

De cruciale sleutelwoorden zijn “op dit moment”.

Het einde van al uw ingewikkelde plannen

Ondertussen, weg van het slagveld, zijn de Russen zich zeer bewust van de hectische geo-economische activiteit.

Moskou en Peking handelen steeds meer in yuan en roebel. De ASEAN 10 gaan helemaal los op de regionale valuta’s en omzeilen de Amerikaanse dollar. Indonesië en Zuid-Korea voeren de handel in roepia’s en won op. Pakistan betaalt voor Russische olie in yuan. De VAE en India voeren hun niet-oliehandel op in roepies.

Iedereen en zijn buurman staan op het punt om lid te worden van BRICS+ – wat een wanhopige Hegemon dwingt om een reeks hybride oorlogstechnieken in te zetten.

Het is al een hele tijd geleden sinds Poetin begin jaren 2000 het schaakbord bekeek en vervolgens een raketprogramma voor defensieve en offensieve raketten ontketende.

In de daaropvolgende 23 jaar ontwikkelde Rusland hypersonische raketten, geavanceerde ICBM’s en de meest geavanceerde defensieve raketten ter wereld. Rusland won de rakettenrace. Punt uit. De Hegemon – geobsedeerd door zijn eigen gefabriceerde oorlog tegen de islam – werd volledig overrompeld en boekte in bijna tweeënhalf decennia geen materiële vooruitgang op het gebied van raketten.

Nu is de “strategie” om uit het niets een Taiwanese kwestie uit te vinden, die het schaakbord configureert als de voorkamer van een onbeperkte hybride oorlog tegen Rusland-China.

De proxy-aanval – via Kievse hyena’s – op de Russofone Donbass, aangewakkerd door de Straussische neoconpsychopaten die de leiding hebben over het buitenlands beleid van de VS, heeft tussen 2014 en 2022 minstens 14.000 mannen, vrouwen en kinderen vermoord. Dat was ook een aanval op China. Het uiteindelijke doel van deze verdeel-en-heersgambiet was om China’s bondgenoot in het Heartland een nederlaag toe te brengen, zodat Beijing geïsoleerd zou raken.

Volgens de natte droom van de neocon zou al het bovenstaande de Hegemon in staat hebben gesteld om, zodra het Rusland weer had overgenomen zoals het met Jeltsin had gedaan, China te blokkeren van Russische natuurlijke hulpbronnen met behulp van elf task forces van Amerikaanse vliegdekschepen plus talloze onderzeeërs.

Het is duidelijk dat de neocons, die geen militaire kennis hebben, zich niet bewust zijn van het feit dat Rusland nu de sterkste militaire macht ter wereld is.

In Oekraïne hoopten de neocons dat een provocatie Moskou ertoe zou aanzetten om naast hypersonische raketten ook andere geheime wapens in te zetten, zodat Washington zich beter kon voorbereiden op een totale oorlog.

Al die uitgebreide plannen zijn wellicht jammerlijk mislukt. Maar een logisch gevolg blijft: de Straussische neocons zijn er vast van overtuigd dat ze een paar miljoen Europeanen kunnen instrumentaliseren – wie is de volgende? Polen? Esten? Letten? Litouwers? En waarom geen Duitsers? – als kanonnenvoer, zoals de VS deed in WO I en WO II, uitgevochten over de lijken van Europeanen (inclusief Russen) die opgeofferd werden aan dezelfde oude Mackinder Angelsaksische machtsgreep.

Hordes Europese 5e columnisten maken het zoveel gemakkelijker om de VS te “vertrouwen” om hen te beschermen, terwijl slechts enkelen met een IQ boven kamertemperatuur hebben begrepen wie Nord Stream 1 en 2 echt heeft gebombardeerd, met medeweten van de Duitse kanselier.

Het komt erop neer dat de Hegemon gewoonweg geen soeverein, zelfvoorzienend Europa kan accepteren; alleen een afhankelijke vazal, gegijzeld door de zeeën die de VS controleren.

Poetin ziet duidelijk hoe het schaakbord is opgesteld. En hij ziet ook hoe “Oekraïne” niet eens meer bestaat.

Terwijl niemand oplette, verkocht de bende in Kiev vorige maand Oekraïne aan BlackRock met een waarde van $8,5 biljoen. Zomaar. De deal werd bezegeld tussen de regering van Oekraïne en BlackRock’s VP Philipp Hildebrand.

Ze zetten een Oekraïens Ontwikkelingsfonds (UDF) op voor “wederopbouw”, gericht op energie, infrastructuur, landbouw, industrie en IT. Alle overgebleven waardevolle activa in wat een romp-Oekraïne zal zijn, zullen door BlackRock worden opgeslokt: van Metinvest, DTEK (energie) en MJP (landbouw) tot Naftogaz, Oekraïense Spoorwegen, Ukravtodor en Ukrenergo.

Wat heeft het dan nog voor zin om naar Kiev te gaan? Het hoogwaardige giftige neoliberalisme is daar al aan het feesten.  ©Pepe Escobar

Reactie.                                                                                         

Dat de westerse oorlogsmachine hapert door gebrek aan brandstof en stokers mag nu zelfs voor de westers georienteerde verkeerd voorgelichte massa ook duidelijk worden. Door het gordijn van leugens, verdraaiingen, verkeerde impressies en de vrolijke gezichten van westerse politici – waar het volk nog steeds in geloofd – komen er steeds meer scheuren in het zicht!

Rusland en China hebben de tijd omdat het westen zichzelf aan het vernietigen is. En dat is ook de reden dat politici nog steeds lachen! Ze kunnen niet anders! Het is tenslotte geen tenniswedstrijd waar de score wordt bijgehouden. Het is een bijna onzichtbaar verlies! En ze zitten nog steeds op plaatsen waar ze nog een grimas van een lach kunnen produceren om een deel van de bevolking een idee te geven dat het allemaal nog goed is! Maar ga niet op hun plaats zitten, want dan voel je de pijn! Dan zie je het masker! Dan weet je dat het afgelopen is en je de plaats alleen nog inneemt om nog even een bevolking te demoniseren door nieuwe wetjes en regels in te voeren om nog even wat meer kwaad te kunnen doen! En dat doe je dan nog omdat je weet dat je de dood al in de ogen kijkt! Omdat je verwacht voor een militair tribunaal ter verantwoording te worden geroepen. En het militair recht heeft nog steeds de doodstraf die uitgevoerd kan worden.   

In eerdere reacties schreef ik al dat het westen zich met een Colt 45 in de voeten heeft geschoten. Waar de VS nog steeds een beetje profiteerd van de ondergang van Europa, inclusief de Europese Gemeenschap. En waar Orban, de Hongaarse president, ongeveer de enige is die het duidelijk heeft. De rest zit nog steeds in het zinkende bootje van de NWO, het WEF, de Verenigde Naties en de WHO. Want ook de WHO, waar Bill Gates de baas is, begeeft zich in de politiek in een poging landen te dwingen de vrijheid van meningsuiting aan banden te leggen. 

Het is dus niet voor niets dat Bill Gates de leiding heeft genomen over de WHO. Want wat Bill wil wil Bill alleen! En wanneer ik het goed inschat wil Bil de baas van de wereld worden met een paar andere veel te rijke figuren. Maar ik heb toch even een bericht voor Bill! Bill, je wordt eerdaags aangeklaagd voor moord!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk