Elke actie is de geboorte van een gedachte !!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #063


Denken we wel genoeg na? Als elke actie een geboorte is van een gedachte, waarom zie ik dan zo weinig actie? Juist nu de toekomt het denken vereist. Als het denken geen actie teweeg brengt, waren het dan geen vluchtige gedachten?Iemand vroeg mij eens om in het bestuur van een vereniging te komen zitten, na korte tijd kwam hij daar op terug. Ik denk dat een bestuursfunctie geen nut heeft voor ons. Want als jij een idee hebt begin je het al gelijk uit te voeren en is het gereed voor wij er iets over kunnen zeggen of wat van vinden. 

De essentie van het denken is niet wat je denkt maar ‘hoe’ je over zaken nadenkt. 

“Mensen denken niet graag, als men denkt moet men conclusies trekken. Conclusies zijn niet altijd prettig.” – Helen Keller

Deze week nog op Twitter, een bericht / video over kinderhandel, pedofilie en orgaanhandel. Gruwelijke horror beelden van de harde realiteit. Een persoon antwoordde; “Ik pas”. De realiteit was teveel. Hij werd dus een zwijger die toestemming gaf dat het allemaal door mocht gaan zo lang hij er maar niet mee lastig gevallen werd. 

“Je denkt misschien dat je verantwoordelijk bent voor wat je doet, maar niet voor wat je denkt. De waarheid is dat je verantwoordelijk bent voor wat je denkt, want alleen op dat niveau kun je keuzes maken. Wat je doet komt voort uit wat je denkt. ” – Marianne Williamson

Ik zag deze week een video op, ja alweer Twitter, van een man die volkomen weerloos door twee ‘buitenlanders’, de zogenaamde vluchtelingen werd geslagen en probeerde te vluchten. Dat zal mij niet gebeuren, ik heb namelijk al vele malen overdacht wat mijn strategie zal zijn en hoef dan niet eerst meer na te denken maar kan handelen in een split seconde. De aanval is altijd de beste verdediging immers.  

Ik vraag ‘denk’ ik, mij zeer terecht af wat mensen denken in de huidige wereld waar letterlijk alles op zijn kop gezet wordt. Waar het oude normaal met rappe schaden verdwijnt, …

In de kroeg aan de stamtafel komen weinig tot geen serieuze gedachten aan bod, alle vragen zijn verstomd, verlamt, … het is maar raden hoe mensen over deze wereld denken. En, … nog nooit hebben we een wereld als deze meegemaakt.

“Beoordeel een man eerder op zijn vragen dan op zijn antwoorden.” – Voltaire

Het beoordelen is als tussen de regels doorlezen, regels met nietszeggende informatie. Dat terwijl het denken dagelijkse kost is met het schrijven en beoordelen van andere artikelen immers, …

“Schrijven is denken. Goed schrijven is helder denken. Daarom is het zo moeilijk.” – David McCullough

En niets, maar dan ook niets komt tot stand zonder onze goedkeuring, bedenk immers dat het zwijgen ook een vorm is van goedkeuren, dé goedkeuring van de zwijgende meerderheid.

“De wereld zoals wij die hebben geschapen is een proces van ons denken. Hij kan niet worden veranderd zonder ons denken te veranderen.” – Albert EinsteinBericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk