ALS KIND LEER JE DAT JE DE WAARHEID MOET ZEGGEN!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #047


Een onafhankelijke journalist confronteerde leidinggevenden van de belangrijkste media met hun jarenlange kruistocht om het Amerikaanse volk te misleiden met propaganda en nep nieuws.


EPISCH: Journalist neemt “vlammenwerper” mee naar Mainstream Media Execs vanwege nep nieuws en propaganda

Tijdens een mediaconferentie in New York over “het opbouwen van een democratische pers“, waar leidinggevenden van The New York Times, Reuters, The Washington Post en LA Times aanwezig waren, nam journalist Jose Vega de microfoon ter hand en legde hun vuur na aan de schenen omdat ze jarenlang censuur hebben aangemoedigd en nep nieuws hebben verspreid, wat een directe schending is van de journalistieke ethiek, schrijft Jamie White.

“Het is een beleids- en persbijeenkomst. Moeten we het niet hebben over de Nord Stream, aangezien dat het grootste verhaal van de eeuw is?” vroeg Vega vanuit het publiek.

Vervolgens wees hij erop hoe de New York Times alles in het werk stelde om het explosieve verslag van oud-journalist Seymour Hersh, waaruit bleek dat het Biden-regime de Nord Stream-pijpleiding had opgeblazen, in diskrediet te brengen.

“Ik bedoel, de hoofdredacteur van The New York Times kwam met een nep verhaal om te proberen Seymour Hersh tegen te houden,” zei Vega. “Het is gewoon grappig hoe dat gebeurde, weet je?”

“Hebben jullie Seymour Hersh eigenlijk wel opgemerkt? Jullie zijn allemaal hoofdredacteuren van kranten die Pentagon [Papers], My Lai, Watergate hebben gepubliceerd. Zijn dit dezelfde kranten of niet?” Vega wees er verder op hoe de mainstream media hebben gelogen over belangrijke gebeurtenissen sinds de oorlog in Irak.

“Is er iets dat jullie de afgelopen 20 jaar goed hadden? Of vergis ik me daarin? Het is wel grappig, want Irak hadden jullie verkeerd, Syrië verkeerd, RussiaGate echt verkeerd. De lijst gaat maar door,” zei hij.

“Terwijl Julian Assance in de gevangenis zit, hebben jullie allemaal vette cheques gekregen omdat hij in de gevangenis zit voor het doen van jullie job,” voegde hij eraan toe. Vega wees er ook op hoe voormalig Fox News presentator Tucker Carlson meer heeft gedaan om de waarheid te vertellen dan enig ander mainstream media nieuwsorgaan.

“Tucker Carlson is geen Seymour Hersh, maar hij deed iets waar jullie bang voor zijn: de waarheid spreken en kritiek hebben op de oorlog. Daarom is hij eigenlijk ontslagen bij Fox News, omdat jullie allemaal lafaards zijn,” zei hij. “Niemand van jullie heeft enige relevantie gehad. De mainstream pers is nu stervende. Niemand zal ooit nog naar jullie luisteren.”

De Washington Post-redacteur Sally Buzbee probeerde hem af te kappen, maar Vega hield vol: “We staan op de rand van Wereldoorlog 3! We hebben de Nord Stream pijpleiding opgeblazen,” zei hij terwijl de beveiliging hem uit het evenement begon te slepen.

Andere verontwaardigde burgers namen zijn plaats in en spraken zich uit tegen de onverantwoordelijke en leugenachtige berichtgeving van de media over Oekraïne, terwijl stomverbaasde nep nieuws chefs toekeken.

Deze nep nieuws verkopers zijn niet gewend aan een directe confrontatie met hun leugens.

©Jamie White


We hebben hetzelfde probleem in de hele westerse wereld. De bevolkingen van de meeste landen worden voorgelogen of krijgen onvoldoende of verdraaide informatie.

Dat gebeurt op tv en in de kranten.

Je bent jong en wilt als beroep journalist worden omdat je vindt dat mensen goed en eerlijk voorgelicht behoren te worden. Op de school voor journalistiek was het vroeger zo dat ze je leerden om de werkelijkheid te beschrijven. Tijdens de opleiding bouwde je niet alleen veel kennis op over het vak, maar werd je ook steeds trotser omdat je aan de wieg staat van de democratie en je pen het machtige wapen is waarmee je de politiek kunt controleren!

Niemand heeft een mooiere en belangrijker taak dan een goed en eerlijk journalist. Een goed journalist beschermt de bevolking! Beschermt de bevolking tegen het gewelddadig optreden van de politie. Wat op zich natuurlijk niet nodig behoort te zijn omdat de politie ook de taak heeft de bevolking te beschermen. Dus ook daar is het mis!

De journalist behoort ook de bevolking te beschermen tegen politici die dingen doen de grondwettelijk niet mogen! Of tegen de leugens die politici vertellen! Daar alleen al kan je een krant mee vullen! Dus journalist zijn is een vak waar je sterke benen voor nodig hebt. Waar het nodig is hoor en wederhoor toe te passen om achter de waarheid te komen. Want dat is altijd het belangrijkst geweest, de waarheid!

Zoals je hebt kunnen lezen in het bovenstaande deel worden redacteuren van verschillende grote kranten uit Amerika er van beschuldigd het publiek niet eerlijk voor te lichten. Dat zelfde gebeurt ook in Nederland, Europa, de westerse wereld waar wij leven!!

En wanneer je naar de programma’s op tv kijkt zie je het al. Er zitten alleen maar mensen die het met elkaar eens zijn. Nooit een goed tegengeluid. Dat zie je bij Jinec, Op 1, Beau, WNL op zondag en de vele andere flut praatshows die ze durven laten zien.

Waar is de durf gebleven, de moed om de waarheid naar boven te krijgen. Waarom moeten wij in Nederland betalen voor de leugens die we voorgeschoteld krijgen. Dat je een krant koopt of er een abonnement op hebt kan je ongedaan maken. Gewoon opzeggen, en dan het liefst met de mededeling dat je niet betaalt voor de leugens. Maar bij de tv is dat anders! Daar hebben ze het zo gemaakt dat je via je belasting kijkgeld betaald. Daar kan je niet zeggen dat je niet meer wilt betalen voor de leugens! Dus dat je alleen wilt betalen voor “Het mes op tafel, of voor de sport”. Nee, dat kan niet, je moet ook betalen voor de leugens!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk