In het konijnenhol van ‘the White Rabbit’, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #040


White Rabbit, een liedje uit 1967 van Jefferson Airplane album Surrealistic Pillow. Schrijfster van het nummer Grace Slicks; “White Rabbit” “gaat over het volgen van je nieuwsgierigheid. The White Rabbit is je nieuwsgierigheid. Met zijn raadselachtige tekst werd “White Rabbit” een van de eerste nummers die drugsreferenties langs de censuur op de radio smokkelde.


Een stukje uit de tekst;

Wanneer logica en proportie
Slordig dood zijn gevallen
En de Witte Ridder praat achterstevoren
En de Rode Koningin is er vandoor met haar hoofd
Onthoud wat de relmuis zei
Voed je hoofd
Voed je hoofd

Ik vraag me af in hoeverre de tekst over drug gebruik gaat en is het liedje de White Rabbit niet wat we zien als de chemische formule van adrenochrome 

Ik stelde de zangers op Twitter deze vraag;

Een eerlijke vraag aan Grace; Wat zou White Rabbit voor jou betekenen in het licht van vandaag? [Adrenochrome] Of liet je de wereld al die tijd de duisternis zien… Maar ik kreeg geen antwoord.

Van de week kwam ik tot deze meme na een bezoek aan “dé Stamtafel”

Niets irriteert mij meer als de openlijke ignorantie. 

Eigelijk is DAT, … de ultieme conspiratie. 

Niets, maar dan ook niets lijkt bespreekbaar, een aanzet tot dit nieuws, een aanknopingspunt tot deze White Rabbit realiteit kan eenvoudigweg niet gevonden worden in een gesprek. Dus ook geen mogelijkheid tot vereniging. 

Intussen zie je steeds meer en meer afleiden naar een vroege dood omdat het ‘vaxperiment’ onbesproken blijft door de totale ignorantie. 

In hét konijnenhol

De uitdrukking waar ik het vandaag over wil hebben is “In hét konijnenhol”. Deze kun je je voorstellen. We gebruiken deze uitdrukking wanneer je in een onbekende, desoriënterende, verwarrende plaats komt waar je moeilijk uitkomt. Meestal gebruiken we dit metaforisch; je bent niet echt op een fysieke plaats. Maar een mentale plaats. Een mentale plek die verwarrend, desoriënterend en moeilijk te ontsnappen is.

We gebruiken meestal “in het konijnenhol” als iemand een zinloze weg inslaat die hem kwaad kan doen. De manier waarop ik het eerder gebruikte is dat je misschien niet in het konijnenhol wilt duiken door pagina na pagina met symptomen te lezen, omdat je dan een verkeerde diagnose zou kunnen stellen. Je begint bijvoorbeeld met een beetje misselijkheid. Bij de derde pagina die je aanklikt, ben je zwanger. Op de vijfde pagina heb je misschien kanker. Op de negende pagina moet je misschien je been afhakken. Dat is een konijnenhol in, terwijl je waarschijnlijk gewoon wat frisse lucht nodig hebt.

Vaak gebruiken we dit als een manier om iemand te waarschuwen iets niet te doen, niet aan iets te beginnen dat zinloos is of een verspilling van tijd, frustrerend. “Ik denk niet dat je dat konijnenhol in wilt,” zou je kunnen zeggen, als je denkt dat iemand aan een zinloze taak begint die alleen maar op frustratie zal uitlopen.

Hier is een mooi voorbeeld. We zijn ons tegenwoordig vaag bewust van onze online privacy, toch. Dus laten we zeggen dat je je zorgen maakt over je persoonlijke gegevens die online staan. U wilt weten wat bedrijven over u weten – wat houdt Facebook over u bij? Met welke bedrijven deelt Facebook zijn gegevens? Hoe zit het met cookies op de websites die u bezoekt? Dat is een konijnenhol. Je komt er nooit achter. Je gegevens zijn daarbuiten. Je krijgt ze niet terug. Er is geen manier om uit te vinden wie ze heeft. Je moet er gewoon mee leven. Je kunt het konijnenhol ingaan en proberen te achterhalen wat elk bedrijf over je weet, maar je komt er nooit achter en je zult je uiteindelijk ellendig voelen.

Bron

Maar ik ben wel het konijnenhol ingedoken, heel diep. 

De diepe duistere spelonken van de samenleving waar je het kwaad ontmoet. Daar waar je kan leren hoe in en in slecht de wereld is. Daar waar je ook de kracht vindt om verder te zoeken en verder. Daar waar je de motivatie vind om te strijden tegen dit kwaad, dit onvoorstelbare kwaad. De kennis die je opdoet en je -medeplichtig maakt- als je er niet actief ten strijde tegen gaat. 

Wegkijken is onmogelijk

Werkelijk honderden miljoenen mensen verloren hun leven door dit onrecht in alle facetten van het leven, en je zou zomaar een van hen kunnen zijn. Hebben kunnen zijn want de deze kennis maakt dat je voor jezelf veel van de gevaren simpelweg kan vermijden. Voor jezelf ja, want de anderen geloven simpelweg niet wat je verteld als je het niet met eigen ogen hebt waargenomen of gehoord.

Sommige zaken zijn echter te misdadig een te grote horror dat je in staat bent met blote handen die mensen, die satanische beesten van deze planeet te verwijderen.

Op twitter kom je tegenwoordig weer vele zaken tegen die ik altijd deel, of je zelf het konijnen hol in wil duiken is aan jou, … en ik, … ik wil en kan niet meer leven in een wereld zonder dit onrecht aan te vechten.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk