Wat wel gebeurt maar wij niet zouden moeten willen!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #038


Waarom zit Europa in het slop? “Zijn economische zelfmoord” Waarom volgt Europa de bevelen van Washington als een kudde schapen? De Europese economie staat aan de rand van de afgrond. 


Het IMF heeft trieste voorspellingen voor 2023 en voor de nabije toekomst. Het stelt ten onrechte dat de oorlog in Oekraïne verantwoordelijk is voor de Europese economische neergang, door energietekorten, voedseltekorten, stijgende prijzen, stijgende rentetarieven – en meer. 

Het IMF maakt geen onderscheid tussen wat kunstmatig wordt veroorzaakt en wat natuurlijke economische schommelingen zouden zijn, schrijven Peter Koenig en Press TV. Laten we eens kijken naar de situatie in enkele Europese landen 

De Britse economie: gestabiliseerd in februari 2023, geen groei van het BBP. Het VK heeft 2,3 miljard pond toegezegd voor militaire steun aan Oekraïne. Een op de vier kinderen in het VK leeft in armoede (27%). Het VK heeft de hoogste inflatie in West-Europa. Grote Britse supermarkten zijn begonnen met het rantsoeneren van de verkoop van bepaalde basisvruchten en -groenten, waaronder tomaten (maart 2023). 

Duitsland: Hoe de Duitse economische machine instortte. Oekraïne oorlog (zelf gecreëerde) energiecrisis. Blokkades in de toeleveringsketen. Verouderende beroepsbevolking. Einde van de decennialange heerschappij van Duitslands exportgerichte verwerkende industrie. Hulp aan Oekraïne: 14,2 miljard dollar.

Frankrijk: De bbp-groei is in het vierde kwartaal voor de tweede achtereenvolgende keer afgenomen. De zwakkere expansie werd volgens hen veroorzaakt door de oorlog in Oekraïne (energie) en een krimp van de particuliere consumptie. De investeringen in vaste activa en de exportgroei daalden. De groei van de overheidsuitgaven is meer dan verdubbeld. Oorlogssteun Oekraïne: 1,3 miljard dollar.

Verenigde Staten: Ondertussen profiteert de VS van deze oorlog als het gaat om de Europese Unie en Europa als geheel. Europese topambtenaren zijn woedend op de regering van Joe Biden en beschuldigen de Amerikanen ervan een fortuin te verdienen aan de oorlog, terwijl de EU-landen lijden, omdat Europa volgens hen gedwongen wordt de Amerikaanse mandaten op te volgen om Rusland te “sanctioneren” en Oekraïne te voorzien van geld en wapens, betaald door de Europese belastingbetalers. Waarom volgt Europa de bevelen van Washington als een kudde schapen?

Press TV: Heeft de ontwrichting veroorzaakt door Poetins oorlog met Oekraïne verschillende Europese economieën in een recessie doen belanden, met een explosief stijgende inflatie en een verwoestende druk op de energievoorziening? Peter Koenig (PK): Absoluut niet. President Poetin heeft niets, maar dan ook niets te maken met de Europese ondergang. Wat er in Europa gebeurt, is in één woord zelfmoord, Europa pleegt willens en wetens economische zelfmoord. Als ik “Europa” zeg, bedoel ik niet de bevolking van Europa. Zij zijn verontrust. Dit is een van de redenen waarom ze de straat op gaan of staken, van Frankrijk tot Duitsland, van Italië tot het Verenigd Koninkrijk tot Griekenland – en meer. 

Uit Nederland horen we niets! Europa stuurt tientallen miljarden dollars naar Oekraïne in de vorm van wapens of zogenaamde “begrotingssteun”.

Tussen haakjes, we weten inmiddels waar een deel van deze begrotingssteun terechtkomt – in de zakken van de heer Zelensky en zijn trawanten, zoals de afgelopen dagen door veel mainstream media is onthuld. Zelensky en zijn maatjes hebben minstens 400 miljoen dollar verduisterd. Waarschijnlijk veel meer.

Dit is belastinggeld van de EU en de VS dat thuis zou kunnen worden besteed, om banen te creëren en sociale programma’s te ondersteunen nu de economie van de EU – en in mindere mate ook die van de VS – in een afgrond stort. En dit voor een oorlog die door het westen is uitgelokt – dit moet duidelijk gezegd en begrepen worden.

President Poetin heeft jarenlang een rode lijn getrokken en de NAVO gewaarschuwd om niet naar de drempels van Rusland te trekken, en Oekraïne was de rode lijn. Deze oorlog begon natuurlijk al veel eerder dan 24 februari 2022. Hij begon met de eveneens door het Westen geïnitieerde, door de VS georganiseerde Maidan Coup van 22 februari 2014 in Kiev (mevrouw Victoria Nuland: “F*ck Europe”, weet u nog?). 

Oekraïne Situatierapport  

Recente incidenten die alle partijen zorgen baren Het werd gevolgd door twee “vredesakkoorden” van Minsk, bemiddeld door Frankrijk en Duitsland met Oekraïne, maar was, tot verrassing van iedereen behalve Zelensky, volgens de eigen en openlijke bekentenis van mevrouw Merkel – toenmalig Duits kanselier – een paar maanden geleden, nooit bedoeld om te worden nageleefd. In plaats daarvan was het bedoeld om Oekraïne voor te bereiden op en te bewapenen (ook weer betaald door de NAVO landen via verhoogde belastingen) voor een veel ernstiger oorlog, een uitputtingsslag met Rusland, de oorlog waarin wij, de wereld en vooral Europa, nu leven. 

Stel je dat soort openlijk verraad voor! 

Geen wetten, geen respect. Het is gewoon ongelooflijk wat het westen is geworden. Een nest van misdaden tegen de mensheid, nauwelijks gekend in de recente geschiedenis. Het schreeuwt om een oordeel, à la Neurenberg 2.0. Nu voeren de VS en de NAVO letterlijk een proxy-oorlog via Oekraïne tegen Rusland, met de bedoeling zoveel mogelijk Russen te doden en Rusland te verzwakken. Al minstens 100 jaar – minstens sinds WO I – is Rusland / de Sovjet-Unie in het vizier van het westen, met name de VS, om veroverd en overheerst te worden, niet vanwege een ideologie die het westen niet aanstaat (in feite kan het deze neocons niets schelen), maar om dit enorme landgebied, ongeveer 17,1 miljoen vierkante kilometer, of 11% van de landmassa van de wereld, over te nemen vanwege zijn enorme rijkdom aan natuurlijke hulpbronnen. 

Tot nu toe hebben ze jammerlijk gefaald in twee WO’s en ze zullen deze keer opnieuw falen, door een ander land te vernietigen, de Oekraïne. 

PressTV: Wat zijn de algemene vooruitzichten voor de toekomst van de economie in de EU, met name het VK, Frankrijk en Duitsland, met de energiecrisis en de oorlog in Oekraïne op de achtergrond? PK: Zolang de Europese Commissie – zoals zij nu is gestructureerd – aan de macht blijft en zolang de belangrijkste Europese leiders “implantaten” zijn van het World Economic Forum – WEF – en zijn aanhangers van de financiële cultus achter de schermen, zijn de vooruitzichten voor Europa somber. Om een paar van de implantaten te noemen, zodat mensen over de hele wereld een idee krijgen: Ursula Von der Leyen, ongekozen president – accent op ongekozen. Olaf Scholz, bondskanselier van Duitsland, en daarvoor Angela Merkel. Emmanuel Macron, president van Frankrijk Mark Rutte, Nederland … En nog veel meer Ze vertonen allemaal wat dictatoriale, sommige zelfs tirannieke tendensen. Ze zijn allemaal afgestudeerd aan de Academy for Young Global Leaders (YGL) van het WEF. 

Nog niet zo lang geleden pochte Klaus Schwab dat hij en het WEF er trots op zijn dat zij met de Young Global Leaders van het WEF regeringen over de hele wereld hebben kunnen infiltreren. Dat zegt alles. Onder de Global Leaders van het WEF is justitie uitgeroeid. Kijk naar Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Nederland en niet in de laatste plaats de Europese Unie. En niet te vergeten, Christine LaGarde. Zij leidt de Europese Centrale Bank letterlijk als een Europese economische gevangenis. Ze is onlangs opgenomen terwijl ze zei dat niet alleen CBDC – Central Bank Digital Currency – de toekomst is, maar ze voegde er nu al aan toe dat betalen voor alles met 1000 euro in contanten verboden is, het zal worden bestraft met een boete – en zelfs gevangenis. Ja, u hoort het goed, zelfs gevangenis. 

Dit is economische tirannie. 

Onder zo’n tirannie kan geen enkele economie gedijen. En bovendien zou de invoering van CBDC, als het gebeurt, wat ik nog steeds betwijfel, een enorme rem zetten op de economie van die landen die contant geld, of het traditionele elektronische transfersysteem, afschaffen omdat CBDC alleen maar gaat over controle, absolute controle. En geen enkele belegger wil gecontroleerd worden tot de laatste cent die hij uitgeeft. Misschien beseffen de CBDC-clowns dat niet. Of anders is dat precies wat ze willen. De laatste druppel om de westerse economie te ruïneren. 

Het past perfect in Schwab’s / WEF’s Great Reset, alias VN Agenda 2030, “creatieve vernietiging”, om opnieuw op te bouwen voor een kleine elite, bediend door een beperkt aantal transhumane lijfeigenen met chip-implantaten zodat ze zich kunnen laten gedragen als robots – zoals Klaus Schwab in 2016 al had voorspeld in een interview met de Zwitserse Franse TV. Helaas is dat interviewfragment van twee minuten sindsdien “gefactchecked” weg. 

PressTV: U had het ook over de energiecrisis, voedseltekorten en enorme inflatie. PK: Er is geen echte energiecrisis. Het niet kopen van reeds gecontracteerd gas uit Rusland – omdat Rusland “gesanctioneerd” moet worden, zegt Washington – is niets anders dan een zelfgemaakte energiecrisis, of zoals ik al eerder zei: economische zelfmoord. De energiecrisis is volledig nep, is verzonnen om de Europese economie te ruïneren – wat, zoals eerder gezegd, deel uitmaakt van de Grote Reset. Opzettelijk gedaan door de EU / EC WEF-implantaten. 

De Grote Reset gaat over het vernietigen van de huidige economie en alles op nul zetten; dan opnieuw beginnen, met een massaal gereduceerde bevolking onder een wereldwijde elite. Ik denk dat de meeste mensen dit niet leuk zouden vinden, als ze het wisten. 

De westerse media zegt hier niets over! 

Want die horen ook tot het WEF. Terwijl mensen nog steeds betalen voor krant en tv krijgen ze leugens voorgeschoteld! Dat is hetzelfde als in een restaurant zalm bestellen en je aardappelpuree krijgt in de vorm van vis! 

Dit interview is bedoeld om deze informatie onder zoveel mogelijk mensen te verspreiden, zodat zij kunnen handelen op de manier die zij nodig achten om te overleven. We zouden geen energiecrisis hebben in Europa als Europa niet als makke schapen het Amerikaanse model zou volgen, Rusland niet zou hebben “gesanctioneerd” voor de oorlog in Oekraïne – een oorlog die volledig werd geïnitieerd door Washington en de NAVO en dom werd gevolgd door de EU. Kunt u zich voorstellen dat het doelbewust suïcidale Europa Rusland “sanctioneert” door de goedkope energie van Rusland niet te kopen, de energie die de motor is geweest voor een groot deel van het economische succes van Europa? 

Dit “de-industrialiseert” Europa, vooral Duitsland, dat nu energie van de VS en elders moet kopen tegen een dubbele prijs. Een enorme kolonie Duitse zakenmensen en bedrijven is überhaupt niet blij met dit scenario. 

Er is misschien hoop. 

Interessant is dat de heer Poetin in het verleden vaak heeft herhaald dat hij van zijn kant de energieleveringscontracten met Europa zou respecteren, wanneer Europa er klaar voor is. Dit aanbod werd uiteraard genegeerd door Brussel en de EU-leiders (in opdracht van de NAVO en Washington), en nooit belicht door de mainstream media. 

En nog iets wat u moet weten: Washington / NAVO vernietigde de Nord Stream pijpleidingen in volledige overeenstemming en samenspraak met de Duitse bondskanselier en met Ursula Von der Leyen, de voorzitter van de Europese Commissie. 

Er is niet de minste twijfel dat ten minste deze twee corrupte criminelen bij de deal betrokken waren, misschien wel meer. 

Press TV: Met de stakingen in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk en de kosten van levensonderhoud in Duitsland, wat is de oplossing voor deze regeringen op de korte termijn? PK: Het korte antwoord – deze regeringen, VK, Frankrijk, Duitsland enz. moeten onmiddellijk aftreden en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Tekorten aan voedsel, goederen en diensten, evenals de zogenaamde kosten van levensonderhoud, ook wel inflatie genoemd, hebben rechtstreeks te maken met het gefabriceerde “tekort” aan energie. Het is economie 101. 

Wanneer u het aanbod vermindert maar de vraag behoudt, gaan de prijzen omhoog. Er zijn berichten dat in het Verenigd Koninkrijk de schappen van supermarkten die normaal gevuld zijn met groenten en fruit leeg zijn. Stelt u zich eens voor wat u zou kunnen doen met de miljarden die naar het ultracorrupte Oekraïne worden gestuurd om mensen te helpen vermoorden, en gebruik deze middelen in plaats daarvan om voedsel te kopen voor de Britse bevolking. Nieuwe verkiezingen door het volk, voor het volk – niet door het WEF. Reken maar dat de stakingen vrijwel onmiddellijk zouden stoppen. En de gefabriceerde chaos zou ook onmiddellijk ophouden. 

Democratisch gekozen nieuwe regeringen moeten naar het volk luisteren. Daarom worden ze “democratieën” genoemd. Maar zoals iedereen kan zien, is er in het zogenaamde westen geen enkel land meer dat de term “democratie” verdient. Niet één. Er is geen greintje democratie in het westen – als dat er al ooit geweest is. Misschien moeten nieuw gekozen regeringen achterover leunen en nadenken, voordat ze hun eigen macht overwegen, en in plaats daarvan nadenken over hoe de macht van het volk kan worden geïmplementeerd, zodat mensen, en niet een kleine elite, floreren. Dit zou een drastische verandering ten goede betekenen. Het zou deze ongekozen machtige structuren zoals het WEF, en alle financiële reuzen daarachter, ontmantelen, en de wil van het volk naar voren brengen – dat alles wat bedoeld wordt als we het over democratie hebben. En natuurlijk is de ontmanteling van de door de VS/CIA/Rockefeller opgerichte EU de sleutel tot het succes van dit alles. Een corrupte, dictatoriale structuur. Ja, u hoort het goed, de Europese Unie was nooit een Europees idee. 

PressTV: En tot slot, wat moet er volgens u gebeuren? PK: De eenvoudigste, en vooral op de middellange tot lange termijn, de meest effectieve oplossing zou zijn wat al eerder werd genoemd: Weg met de Europese Commissie. De hele Europese Unie opheffen – en teruggaan, of liever gezegd vooruitgaan, naar de individuele, autonome en soevereine natiestaten die we tot 2000 hadden, met hun eigen individuele munten. Landen zouden onderling hun eigen interne afspraken kunnen maken, inclusief valuta wapovereenkomsten. 

En de-dollarisering van de economie van elk land. De eigen ge- dollariseerde munt van elk land zou een stukje vrijheid zijn om een bondgenootschap aan te gaan met wie ze maar willen – Rusland, China, zelfs de VS, als ze dat nog nuttig vinden. Eén ding is zeker, de economie zou onmiddellijk haar trend keren – met uitstekende vooruitzichten voor het herstel van de Europese economie en met een snelle economische groei. En accepteer nooit en te nimmer Digitale Centrale Bank Valuta (CBDC). Het is het absolute controlemechanisme. Het zal programmeerbaar zijn, kan worden in- of uitgeschakeld, of zelfs vervallen, afhankelijk van uw gedrag. De heersende elite kan u laten verhongeren, door u uw – ik herhaal – UW geld af te snijden. Een economie kan alleen gedijen als ze vrij is. Ja, er is regulering nodig, maar zeker geen controle door een tirannieke elite. Dat zou investeringen en andere initiatieven volledig ontmoedigen. ©Peter Koenig

Al eerder zijn er veel letters die zich aaneenregen tot zinnen, frases en bladzijden over de neergang van de Europese economie geschreven. Lees deze berichten nog eens door, om een duidelijker beeld te krijgen. Zoals in het bovenstaande duidelijk naar voren komt is dit de schuld van de politici die zich hebben verbonden aan het Wereld Economisch Forum. Dit is een publieke organisatie zonder enige rechtsgrond in landen. Het zijn een stel narcistische psychopaten die het volk beschouwen als figuren die een sterke hand nodig hebben om te mogen bestaan.

En niet alleen minister president Mark Rutte behoort tot de rotte kiezen van dit land, ook Kaag, en eigenlijk dit hele kabinet zet zich in tegen de Nederlandse bevolking. Het geluk is dat het Forum voor Democratie een grote tegenhanger is van dit kabinet, maar vooral ook van het WEF.

Helaas is het zo dat burgers kranten kopen en naar de tv kijken, en hier zelfs voor betalen, terwijl ze geen eerlijke en juiste informatie krijgen. Dus al deze mensen bestellen zalm, maar krijgen aardappelpuree in de vorm van vis!

Volgen mij zijn er berichtgevers die wel eerlijke informatie geven. De Andere krant, Ongehoord Nederland, Gedachtenvoer, Telegram, MeWe, Want to Know zijn er enkele die op internet zijn te vinden. En je mag ook verder zoeken, want hoe meer eerlijke informatie je krijgt, des te beter kan je beslissingen nemen.

Op dit moment zijn de berichtgeving er op gericht je vals voor te lichten. Wanneer je dat wilt is er niets aan de hand omdat veel mensen zich niet werkelijk bezig houden met wat er met hen gebeurt! Dat is duidelijk zichtbaar tijdens de laatste pandemie waar de bevolking zich alles liet aanleunen zonder enig verzet!

Macron, de president van Frankrijk en een grote voorstander van het WEF, is naar China geweest. Dat is op zich een mogelijkheid dat er een grote verandering in de lucht hangt. Zoals ik in een eerder artikel al schreef kan dit betekenen dat Macron een waarschuwing heeft gekregen de EU niet verder te steunen en te overdenken zich uit de EU en de NAVO terug te trekken. Dat kan inhouden dat Duitsland kan volgen. Hierdoor kan Europa vrij komen van een dictatuur die van twee kanten komt. De VS hebben de EU opdracht gegeven geld en wapens naar Oekraïne te sturen en alle betrekkingen met Rusland te verbreken en een embargo in te stellen tegen Rusland. 

Dit heeft grote gevolgen voor de landen die zijn aangesloten bij de EU en bij de NAVO.

Omdat Europa zelf te weinig energie kan produceren om de economie gaande te houden is het nu zo dat Europa haar energie veel te duur moet inkopen van de VS en via omwegen het gas uit Rusland moet importeren om de economie nog enigszins draaiende te houden! Wat een onhoudbare situatie is en Europa economisch kapot maakt. En alle Europese politici werken hier aan mee!

Wil jij dat dit zo doorgaat? Nee toch!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk