De stamtafel


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #031


Deze week weer eens mijn gedachten op een rijtje gezet over de stamtafel in de kroeg, het facebook & Twitter uit de oude tijd. Face to face de zaken benoemen, ideeën delen, afspraken maken, zaken regelen en wijsheid op doen onder het genot van, … met vrienden.


De stamtafel

Vroeger de spil waarom de hele wereld draaide
Dé plaats waar een ieder zijn mening uitkraaide

De een wist het nog beter dan de ander
De vaste gasten en de verdwaalde buitenstaander

Vele malen kwam daar de hele kliek
Weer tezamen met het allerlaatste nieuws

Maar aan die zelfde stamtafel
Wordt nu niet veel meer ontrafeld

De klanten nippen nog eens aan het dure bier
En velen zie je dan ook niet meer hier

Eigenlijk ongewild
Is de boel verstilt

Ja er is nog steeds wat jolijt
Maar sommige onderwerpen worden vermijd

Het devies; “Laten we het gezellig houden”
Je voelt het; “Anders sta je snel in de koude”

JA, … na regen komt zonneschijn
Maar bij regen denk ik eerder aan ’t ravijn

En denk; “Wil ik dat moment meemaken?”
Als de realiteit de boel doet ontwaken?

Als ze gaan bedenken; “We zijn bedot”
Maar ik had een spreekverbod

Mag dan mijn gedachtenwereld weer geopend worden?
Of blijft het een wereld met vele horden

Ja die oude vertrouwde stamtafel in de kroeg
Hét gesprek, maar ik weet nog niet over welke boeg !Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk