China verkoopt Amerikaanse schatkist certificaten, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #028


… als voorbereiding op een blokkade van Taiwan en een oorlog met de Verenigde Staten We zijn dichter bij een oorlog met China dan de meeste mensen beseffen. 


Op dit moment zijn Amerikaanse functionarissen in Washington zeer bezorgd dat de Chinezen Taiwan een volledige blokkade opleggen als eerste stap in een “hereniging campagne”. Veel Amerikanen beseffen niet dat zo’n stap heel, heel veel zou betekenen. Als China ervoor kiest Taiwan te blokkeren, zouden de VS en China onmiddellijk in staat van oorlog verkeren. 

Ineens zou de stroom van hoogwaardige computerchips uit Taiwan volledig stoppen. En de stroom van producten die wij uit China importeren, zou plotseling volledig stoppen. Met andere woorden, onze levensstandaard zou voor de nabije toekomst radicaal veranderen, schrijft Michael Snyder.

Maar er zijn bepaalde dingen die waarschijnlijk zullen gebeuren voordat China de trekker overhaalt voor een militaire oplossing. In de afgelopen maanden heeft China stappen ondernomen om zijn economische blootstelling aan de Verenigde Staten te verminderen, en een van die stappen was de verkoop van Amerikaanse Treasuries. Januari was zelfs de zesde maand op rij waarin het Chinese bezit aan Amerikaanse Treasuries (schatkistcertificaten) daalde… China bleef zijn bezit aan Amerikaanse schatkistcertificaten aan het begin van het jaar verminderen tegen de achtergrond van de stijgende langetermijnrente, die het rendement op zijn overzeese beleggingen verminderde nadat de Amerikaanse Federal Reserve vorig jaar zijn kosten voor leningen versneld had verhoogd. Terwijl het buitenlandse bezit in januari voor een derde maand op rij steeg, daalde het Chinese bezit in januari van 867,1 miljard dollar in december tot 859,4 miljard dollar, de zesde maand op rij en het laagste punt sinds mei 2009, zo blijkt uit gegevens die het Amerikaanse ministerie van Financiën woensdag bekendmaakte. 

Het goede nieuws is dat de Chinezen hun belangen in een gematigd tempo hebben verkocht. Als er een blokkade of een invasie dreigde, zou ik verwachten dat de Chinezen veel sneller zouden beginnen met de verkoop van Treasuries. We zullen blijven kijken of het tempo verandert. Ondertussen meldt CBS News dat China zojuist “drie dagen militaire oefeningen heeft gehouden om een blokkade van Taiwan te simuleren”… 

China heeft drie dagen lang militaire oefeningen gehouden om een blokkade van Taiwan te simuleren. De oefeningen omvatten een vliegdekschip en bommenwerpers met nucleair vermogen, nu de spanningen blijven oplopen na een ontmoeting tussen Parlementsvoorzitter McCarthy en de Taiwanese president Tsai Ing-wen. 

Veel analisten menen dat zij letterlijk laten zien wat zij van plan zijn. Tijdens deze oefeningen, oefenden de Chinezen voor het eerst een aanval op Taiwan vanuit het oosten… China’s nieuwste vliegdekschip heeft voor het eerst geoefend in een aanval op Taiwan vanaf de oostkust van het eiland. Dit toont aan dat Peking steeds vastberadener is om zijn macht te projecteren voorbij de Straat van Taiwan en tot ver in de Stille Oceaan, een gebied dat traditioneel wordt gedomineerd door de Verenigde Staten en hun regionale bondgenoten. Als de Chinezen het eiland volledig omsingelen, is Taiwan volledig afgesneden van Amerikaanse hulp. De VS zouden kunnen proberen de blokkade te doorbreken, maar dat zou betekenen dat er op de Chinezen moet worden geschoten. Natuurlijk zouden de Chinezen niet alleen schepen gebruiken om een blokkade op te leggen. Maandag stuurden de Chinezen meer straaljagers richting Taiwan dan ooit tevoren… 

Maandag laat registreerde het Taiwanese ministerie van Defensie 91 gevechtsvliegtuigen en 12 schepen van het Chinese leger binnen een tijdsbestek van 12 uur. Dit is een recordaantal Chinese militaire vliegtuigen die op één dag het luchtruim rond Taiwan zijn binnengevlogen. Daarvan zijn 54 vliegtuigen de middenlijn van de Straat van Taiwan gepasseerd en het zuidwestelijke en zuidoostelijke luchtruim van Taiwan binnengedrongen. De Chinezen laten er geen misverstand over bestaan dat ze niet aan het rotzooien zijn. Het Chinese leger heeft zojuist een animatie vrijgegeven waarin wordt gesimuleerd hoe een frontale aanval op Taiwan eruit zou zien… 

Het Chinese leger heeft verklaard dat het “klaar is om de onafhankelijkheid van Taiwan te bevechten en te vernietigen” en heeft een animatie vrijgegeven waarin wordt gesimuleerd hoe een grootscheepse aanval op het zelfbesturende eiland kan worden uitgevoerd. De clip, gedeeld door het officiële WeChat-account van het Eastern Theatre Command van het Chinese leger en later door The Global Times op Twitter geplaatst, laat zien hoe Beijing een stortvloed van raketten vanaf het vasteland en zijn marine in de Straat van Taiwan zou afvuren om de verdediging van Taiwan te vernietigen alvorens binnen te vallen. Op het moment dat zo’n aanval wordt gelanceerd, is de oorlog tussen de Verenigde Staten en China begonnen. Het berijpen van de Internationale op Regels Gebaseerde Wanorde 

Maar de meeste Amerikanen nemen dit nog steeds niet serieus. 

De meeste Amerikanen geloven nog steeds dat alles wel goed zal komen, ook al heeft de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu zojuist gewaarschuwd dat we gevaarlijk dicht bij een “oncontroleerbare oorlog” zijn… “De Chinese militaire oefeningen van deze paar dagen zijn zeer ernstig geweest,” zei de Taiwanese minister van Buitenlandse Zaken Joseph Wu zondag tegen Fox News. “Als je kijkt naar de vluchten van de Chinese luchtmacht, samen met de schepen, komen ze heel dicht bij Taiwan. En elk ongeluk zou een oncontroleerbare oorlog tussen Taiwan en China kunnen ontketenen. En als andere landen proberen in te grijpen, kan dat het begin zijn van een oorlog van grote omvang.” Helaas heeft hij helemaal gelijk. We staan zo dicht bij de rand, maar beide partijen blijven de spanningen maar opvoeren. 

Maandag voer het Amerikaanse leger met een geleide-raket destroyer dwars door een zeer gevoelig gebied in de Zuid-Chinese Zee, en de Chinezen waren daar allerminst blij mee… Een Amerikaanse geleide-raket destroyer, de USS Milius, voerde maandag een navigatie-operatie uit in de Zuid-Chinese Zee, waarbij hij tot op 12 zeemijl van Mischief Reef op de Spratly-eilanden kwam om de uitgebreide territoriale aanspraken van China in de betwiste wateren aan te vechten. Peking noemde de operatie “illegaal”. En Amerikaanse politici blijven gewoon op de oorlogstrommels slaan. In antwoord op een vraag over een mogelijke Chinese blokkade van Taiwan suggereerde de Amerikaanse senator Lindsey Graham dat de VS in ruil daarvoor China zouden kunnen blokkeren… 

Wat zou ik doen om een blokkade af te schrikken? 

Ik zou de Chinezen willen laten weten dat als je Taiwan blokkeert, het moeilijk wordt om olie uit het Midden-Oosten te krijgen. Ik zou meer training geven en de F-16’s die ze nodig hebben naar Taiwan halen. Er is een achterstand. Ik zou die achterstand wegwerken. Ik zou oorlogstroepen naar Zuid-Korea en Japan verplaatsen. In tegenstelling tot het conflict in Oekraïne is er geen voor de hand liggende vreedzame oplossing voor deze crisis. Alles wordt opgebouwd naar een grote krachtmeting De Chinese leiders zijn absoluut geobsedeerd door Taiwan, en hebben van de “hereniging” een zeer hoge prioriteit gemaakt. Maar de VS kunnen eenvoudigweg niet toestaan dat de Chinezen militaire actie ondernemen tegen Taiwan. Meer dan 60 procent van de geavanceerde computerchips waarvan de wereld afhankelijk is, komt uit Taiwan, en als de Chinezen Taiwan eenmaal hebben opgeslokt, zullen ze het daar niet bij laten. 

Op dit moment wil China letterlijk overal ter wereld militaire bases vestigen… Een lijst van plaatsen waar Beijing bases nastreeft of onderzoekt, omvat volgens de Amerikaanse regering eilanden in de Zuid-Chinese Zee; Cambodja, Myanmar, Thailand en Indonesië in Zuidoost-Azië; Djibouti, de Verenigde Arabische Emiraten, Pakistan, Kenia, Sri Lanka, de Seychellen en Tanzania in het gebied van de Indische Oceaan; de Salomonseilanden en Vanuatu in de Stille Zuidzee; en zelfs Equatoriaal-Guinea en Angola aan de Atlantische kust van Afrika. 

Het enige andere land dat zo’n uitgebreide militaire voetafdruk heeft, zijn de VS, met hun wereldwijde militaire aanwezigheid en verplichtingen. Een krachtmeting met China komt eraan. Een viersterrengeneraal van de Amerikaanse luchtmacht heeft onlangs verklaard dat hij gelooft dat de VS en China in 2025 met elkaar in gevecht zullen zijn. Onnodig te zeggen dat 2025 nog maar twee jaar van ons verwijderd is. Het Chinese leger bereidt zich al lange tijd voor op een oorlog. De VS heeft het erg druk nu ze de proxy oorlog in Oekraïne wil verlengen en het Amerikaanse leger zich ook op andere zaken moet richten.

Ik hoop dat een conflict tussen onze twee naties zo lang mogelijk kan worden vermeden, maar de klok tikt ongetwijfeld door. ©Michael Snyder

Mijn analyse is dat de Chinezen nog even wachten totdat de VS de controle over de wereld helemaal kwijt zijn. Dat is zeer waarschijnlijk het komende jaar! 

Daarmee zullen de hoofdfiguren die nu het beleid uitmaken de kop verliezen en zal een nieuwe regering de Chinezen niet dwars zitten. China is Taiwan al langere tijd kwijt en hebben nog nooit serieuze pogingen gedaan dit eiland terug te veroveren omdat Taiwan direct de bescherming kreeg van de VS. Nu heeft China via zijn economische plaats in de wereld zich opgewerkt tot een wereldmacht die niet alleen economisch kracht heeft, maar ook militair een wereldmacht.

Daarbij hebben China en Rusland beloofd elkaar te beschermen mocht de VS het hoofd verliezen en toch nog een poging doen haar heerschappij over de wereld te behouden via militair geweld. Dit is eigenlijk niet meer denkbaar omdat de VS haar dominantie als superstaat al enige tijd aan het afbrokkelen is! Het is Jo Biden die van zijn meesters de Rockefellers, Bill Gates en dergelijk gespuis nog steeds de oorlogstrom moeten slaan in een poging nog krachtdadig over te komen.

Daarom geloof ik dat de wereld er beter uit zal zien wanneer dergelijke figuren zijn opgeruimd en er nieuwe mensen komen die bereid zijn samen te werken met Rusland en China om tot een wereld te komen waarin elk land soeverein is. En die nieuwe wereld staat ook op onze deur te kloppen om binnen gelaten te worden! Dus kom van de bank af en laat merken dat je het niet langer accepteert dat de leugen regeert!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk