Onderbemand en onbeschikbaar: De Grootste Problemen van de Wereld Gezondheidszorg


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #026


Wereldgezondheidsdag wordt elk jaar op 7 april gevierd ter herdenking van de oprichting van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 1948 en vestigt gewoonlijk de aandacht op een specifiek gezondheidsthema dat mensen over de hele wereld bezighoudt.


Bron artikel Zerohedge: Understaffed & Unavailable: The World’s Biggest Healthcare Problems
Door: TYLER DURDEN

Zoals Statista’s Felix Richter meldt, was de viering van dit jaar, die samenviel met de 75e verjaardag van de WHO, onder het motto “Gezondheid voor iedereen”, aangezien het de oprichtingsmissie van de WHO was om gezondheid en welzijn overal en voor iedereen te bevorderen.

Terwijl de gezondheidszorgstelsels over de hele wereld tijdens de Covid-19-pandemie op de zwaarst mogelijke proef zijn gesteld, worden zij ook in “normale” tijden met allerlei uitdagingen geconfronteerd. Deze complexiteit kan de kwaliteit en de toegankelijkheid van de zorg voor patiënten beïnvloeden en verschilt sterk van land tot land. Volgens de Global Health Monitor 2022 van Ipsos zijn sommige problemen internationaal echter zeer wijdverbreid, ondanks de vele verschillende benaderingen in de wijze waarop de gezondheidszorg wordt gefinancierd en verstrekt.

Een grote uitdaging, zoals de pandemie duidelijk maakt, is een tekort aan gezondheidswerkers, of het nu gaat om artsen, verpleegkundigen of ander medisch personeel.

42 procent van de meer dan 23.000 respondenten die door Ipsos werden ondervraagd, noemde het personeelstekort als een van de grootste problemen waarmee de gezondheidszorg in hun land te maken heeft, waarmee het internationaal de nummer 1 is, samen met toegang tot behandeling en lange wachttijden.

Meestal zijn de twee echter nauw met elkaar verbonden, aangezien lange wachttijden het gevolg zijn van een tekort aan medisch personeel.

Dit is met name het geval in plattelandsgemeenschappen of andere gemeenschappen met weinig zorg en kan er uiteindelijk toe leiden dat patiënten niet de zorg krijgen die zij nodig hebben.

De kosten van behandelingen zijn de derde grote uitdaging waarmee gezondheidszorgstelsels over de hele wereld worden geconfronteerd, hoewel moet worden opgemerkt dat het belang dat in de verschillende landen aan deze kwestie wordt gehecht, sterk verschilt. Terwijl mensen in veel Europese markten met universele gezondheidszorg dit niet als een groot probleem zien, is het in de Verenigde Staten veruit het grootste probleem. De VS hebben het duurste zorgstelsel en bij gebrek aan een universele zorgverzekering hebben veel Amerikanen moeite om hun medische rekeningen te betalen.

In het algemeen vereist de aanpak van de in het diagram genoemde uitdagingen een combinatie van meer investeringen in zorgpersoneel en -infrastructuur, en inspanningen om de efficiëntie en toegankelijkheid van de gezondheidszorg te verbeteren.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk