Poetin dreigt de dominantie van de VS in de wereld te “elimineren”.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #018


Poetin dreigt de wereldheerschappij van de VS te “elimineren” – beschuldigt de VS en hun bondgenoten ervan een nieuw type “hybride oorlog” te ontketenen.


De Russische president Vladimir Poetin heeft volgens een ondertekend decreet gedreigd de dominantie van de VS in de wereld te “elimineren”, aldus International Business Times. De Russische president heeft de Verenigde Staten een “bron van grote risico’s” voor Rusland en de internationale vrede genoemd in een doctrine van 11.000 woorden met de titel Concept van het buitenlands beleid van de Russische Federatie, en geplaatst op de website van het Kremlin, schrijft Jim Hoft. 

“De koers van Rusland ten opzichte van de Verenigde Staten is van gecombineerde aard, rekening houdend met de rol van deze staat als een van de invloedrijke soevereine centra van de wereldontwikkeling en tegelijkertijd de belangrijkste inspirator, organisator en uitvoerder van het agressieve anti-Russische beleid van het collectieve Westen, de bron van de belangrijkste risico’s voor de veiligheid van de Russische Federatie, de internationale wereld, de evenwichtige, eerlijke en progressieve ontwikkeling van de mensheid”, aldus het ondertekende decreet. 

“Teneinde de aanpassing van de wereldorde aan de realiteit van een multipolaire wereld te vergemakkelijken, is de Russische Federatie voornemens prioritaire aandacht te besteden aan het elimineren van de overblijfselen van de dominantie van de VS en andere onvriendelijke staten in wereldzaken, het scheppen van voorwaarden voor de weigering van elke staat van neokoloniale en hegemoniale ambities,” vervolgt de doctrine. 

Poetin betoogde verder dat de VS en hun bondgenoten het conflict in Oekraïne gebruiken om “een nieuw soort hybride oorlog” tegen Moskou te ontketenen. 

“Gezien de versterking van Rusland als een van de leidende centra van ontwikkeling van de moderne wereld en gezien zijn onafhankelijke buitenlandse beleid als een bedreiging voor de westerse hegemonie, hebben de Verenigde Staten van Amerika (VS) en hun satellieten de maatregelen die de Russische Federatie heeft genomen om hun vitale belangen in de richting van Oekraïne te beschermen, gebruikt als voorwendsel om het jarenlange anti-Russische beleid op te voeren en een nieuw type hybride oorlog te ontketenen. 

“Het is gericht op het verzwakken van Rusland op alle mogelijke manieren, inclusief het ondermijnen van zijn creatieve beschavingsrol, macht, economische en technologische capaciteiten, het beperken van zijn soevereiniteit in buitenlands en binnenlands beleid, en het vernietigen van territoriale integriteit. Deze koers van het Westen heeft een alomvattend karakter gekregen en ligt vast op doctrinair niveau. Het was niet de keuze van de Russische Federatie. Rusland beschouwt zichzelf niet als een vijand van het Westen, isoleert zich er niet van, heeft geen vijandige bedoelingen jegens het Westen, en verwacht dat de staten die tot de Westerse gemeenschap behoren in de toekomst de nutteloosheid van hun confronterend beleid en hegemoniale ambities zullen inzien, rekening zullen houden met de complexe realiteit van een multipolaire wereld en zullen terugkeren naar een pragmatische interactie met Rusland, geleid door de beginselen van soevereine gelijkheid en respect voor elkaars belangen. Op deze basis is de Russische Federatie bereid tot dialoog en samenwerking.” 

Sinds februari 2022 heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën meer dan 2.500 sancties tegen Rusland ingesteld. Als gevolg daarvan is de Chinese yuan nu de meest verhandelde valuta in Rusland. Dat meldt Fortune: De yuan overtrof de dollar voor het eerst in het maandelijkse handelsvolume in februari, en het verschil werd groter in maart, volgens gegevens samengesteld door Bloomberg op basis van dagelijkse transactierapporten van de Moscow Exchange. Vóór de invasie was het handelsvolume van de yuan op de Russische markt te verwaarlozen. Rusland heeft zijn banden met China aangehaald sinds de invasie van 20 februari 2022 een breuk veroorzaakte in de betrekkingen met het Westen. In maart bracht de Chinese president Xi Jinping Moskou zijn eerste buitenlandse bezoek na zijn herverkiezing en beloofde het Kremlin uitgebreide samenwerking op het gebied van handel, investeringen, toeleveringsketens, megaprojecten, energie en hightech. Ingrijpende sancties tegen het Russische financiële systeem hebben het Kremlin en Russische bedrijven gedwongen hun buitenlandse handelstransacties om te schakelen van de dollar en de euro naar valuta van landen die zich niet bij de beperkingen hebben aangesloten. Het ministerie van Financiën zette eerder dit jaar zijn markttransacties om naar de yuan in plaats van de dollar en ontwikkelde een nieuwe structuur voor het nationale vermogensfonds om 60% van zijn activa in yuan aan te houden. De Bank van Rusland roept bedrijven en burgers regelmatig op hun tegoeden over te brengen naar de roebel of “bevriende” valuta’s om te voorkomen dat deze worden geblokkeerd of bevroren. 

Ondanks dit alles bleef de dollar tot nu toe de meest populaire valuta op de Russische markt en verloor hij het slechts zelden van de yuan in termen van volumes op een bepaalde handelsdag, volgens door Bloomberg verzamelde beursgegevens. India heeft zijn munt ook aangeboden als alternatief voor de handel met landen die een tekort aan dollars hebben. Bhagwat Karad, de Indiase minister van Financiën, zei dat de Reserve Bank of India in 60 afzonderlijke gevallen de opening van speciale roepie-rekeningen (SVRA’s) van correspondent banken uit 18 landen heeft goedgekeurd. Zelfs de Keniaanse president William Ruto drong er bij zijn kiezers die Amerikaanse dollars bezitten op aan om ze weg te doen nu de regering van plan is brandstof in Keniaanse shillings te importeren. ©Jim Hoft. 

De Dollar is de meest gebruikte munt geweest om handel mee te drijven. Alle olie werd betaald in Dollars. Dat is nu snel aan het verminderen. Hiermee schiet de VS zich met een Colt 45 in de voet. Is dit het enige waarmee de VS en de NAVO landen zichzelf in de voet schieten? Zeker niet! Alle westerse politici hebben andere bazen dan hun bevolkingen. En die bazen waren van plan de mensheid definitief tot slaaf te maken. 

Nu denk je: ho Piki, ga je nu niet te ver, de slavernij is afgeschaft en elk mens is soeverein dus is de mens autonoom en heeft dus eigen beslissingsrecht over zijn lichaam. Dat staat zelfs in de grondwet! Helemaal gelijk in. Wettelijk gezien is dat zo, ware het niet dat we kort geleden dit alles over boord gegooid hebben. Jullie werden bijna gedwongen gevaccineerd, we hebben de avondklok uit de oorlog gehaald, we hebben als een stel boeven mondkapjes gedragen. De hele westerse wereld en meerdere landen waren hiermee besmet, en je zegt dat de mens vrij is en zelfrecht heeft, kom nou! Dit was dus een oefening in gehoorzaamheid. En wie worden gedwongen tot gehoorzaamheid, juist dat zijn slaven. Ja, ik weet het, ik dwaal schijnbaar af! 

Schijnbaar! 

Wat heeft de ondergang van de Dollar nu te maken met slavernij. Kan je dat even uitleggen? Ik ga mijn best doen, niet voor mezelf, want ik heb al jaren door hoe het zit en schrijf daar vele artikelen over. Dat kan je allemaal nalezen op Gedachtenvoer.nl, Yoors en MeWe. De Dollar is sinds de 2e wereldoorlog de munt geweest waar handel mee werd gedreven en dat heeft de VS groot en machtig gemaakt. Maar wie zit en zat er achter de oliebelangen? Wie werden zo machtig dat ze alle empathie verloren? Nog meer wilde hebben. Rockefellers en de Rothschilds waren de eerste en de grootste! Later kwamen daar anderen bij die de wereld beheersten met handel, olie, geld, en het bankwezen, chemische producten en de farmaceutische bedrijven. Maar ook de wapenproductie, en daaruit voortvloeiend het maken van oorlogen. Want je mag net zo dom zijn als je zelf wilt, maar ook dan weet je dat je oorlogen moet maken om wapens te kunnen verkopen. 

Dat geldt ook voor de farmaceutische bedrijven. 

Je moet ziekten maken om je medicijnen te kunnen verkopen. Aan een gezond mens valt niets te verdienen. Dat weet je toch! Bill Gates heeft niet voor niets verschillende laboratoria waar hij eiwitten aan elkaar knoopt en ze als virussen loslaat om jou ziek te kunnen maken, waarna hij zijn vrienden jou laten vaccineren? Heeft niet voor niets aandelen in chemische en farmaceutische bedrijven! En deze figuren hebben zoveel geld verdiend dat ze een nieuwe God hebben gecreëerd, zichzelf en hun geld! 

En macht noopt naar meer macht! 

En het machtigste dat je kunt bereiken is als je slaven hebt die jou gehoorzamen! En nu komt er, voordat het echt realiteit werd, een einde aan dit sprookje! Ze hebben zichzelf in de voet geschoten door Rusland constant te beliegen en te bedriegen. En ze dachten misschien wel dat de leider in Rusland net zo dom is als ze zelf zijn. Maar Poetin heeft hen verschillende keren gewaarschuwd dat Rusland bedreigingen van zijn grenzen niet zal accepteren. En nu wordt er een wereldoorlog uitgevochten met wapens in Oekraïne en de rest van de oorlog op de wereldmarkten. En het westen heeft die oorlog al op beide fronten verloren! En wie zijn nu de slachtoffers? Wel, buiten de mensen in Oekraïne die langer moeten lijden doordat jij het goed keurt dat geld en wapens naar die verschrikkelijke oorlog gestuurd wordt, ben je zelf ook slachtoffer omdat alles duurder wordt en zal je dat steeds meer gaan merken. 

Of je moet laten merken dat je het niet meer pikt en in verzet komt tegen de politici die jou dit aandoen! Dan heeft Poetin de kans om jou te redden!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk