Waarom hypersonische wapens alles veranderen?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #011


Ze kunnen alle Amerikaanse vliegdekschepen in één keer tot zinken brengen maart. Als het gaat om alles wat met militaire kwesties te maken heeft, heb ik een handvol analisten gevolgd, waaronder de Kroatische admiraal Davorin Domazet (gepensioneerd), die misschien wel mijn favoriet is. 


Hij heeft een diepgaande en gedetailleerde beheersing van technische zaken (net als Andreiy Martyanov benadrukt hij dat je in moderne oorlogsvoering niet kunt zegevieren zonder diepgaande kennis van geavanceerde wiskunde en waarschijnlijkheid). Belangrijker is dat hij misschien wel het duidelijkste inzicht heeft in de brede historische context van het huidige conflict tussen Rusland en de westerse mogendheden, schrijft Alex Krainer.

Helaas geeft Admiraal Domazet niet veel interviews en geen enkel in het Engels, maar ik vond zijn laatste interview belangrijk genoeg om in dit artikel breder te delen. De context is alles! Domazet is de enige militaire analist die ik ken, die rekening houdt met de geschiedenis van de westerse financiële oligarchie, hun Venetiaanse wortels, de migratie naar Amsterdam waar zij het Nederlandse Rijk vormden, en de daaropvolgende verhuizing naar Londen, dat tot op de dag van vandaag het ideologische en spirituele hoofdkwartier blijft van het ondode Britse Rijk. Admiraal Domazet heeft de vijand van de mensheid terecht bestempeld als de “westerse occulte oligarchie”, en heeft zelfs de oorlog in Oekraïne de botsing tussen Christus en de antichrist genoemd, waarbij hij onderstreepte dat de antichrist zich in het westen bevindt. Let wel, Kroatië is een NAVO-lidstaat en is, net als Polen, een katholieke Slavische natie, die zelfs iets van zijn culturele russofobie deelt (hoewel die in Kroatië misschien niet zo rabiaat is als in Polen).

Over de hypersonische wapens van Rusland Maar het deel van Domazets laatste interview dat ik bijzonder de moeite waard vond om te delen, was wat hij vertelde over de hypersonische wapens van Rusland. Het was in 2018 dat Vladimir Poetin het podium betrad om de nieuwe hypersonische wapens van Rusland te presenteren. De term “hypersonisch” verwijst naar raketten die vliegen met een snelheid van 5 mach en hoger. Destijds wezen velen in het westen de beweringen van Poetin af en dachten dat het een bluf was. We weten nu dat hij niet blufte.

Rusland is het enige land ter wereld dat beschikt over inzetbare hypersonische raketten – niet één, maar drie typen: Zircons, Kinzhals en Avantguards.

Domazet legde uit waarom deze wapens de oorlogsvoering radicaal veranderen. In de Eerste Wereldoorlog waren tanks de militaire technologie die het spel veranderde. Sinds de Tweede Wereldoorlog is dat de luchtmacht. Vliegdekschepen waren een onweerstaanbare kracht waar ze ook heen reisden en domineerden sindsdien de zeeën. Maar hypersonische precisieraketten hebben die macht van de ene op de andere dag overbodig gemaakt. Het belangrijkste militaire front in het huidige mondiale conflict zijn volgens Domazet de anti-ballistische (ABM) batterijen die de VS hebben opgesteld op de as Polen-Roemenië en de Russen op de as Noordpool-Kaliningrad-Crimea-Syrië. Dit zijn defensieve systemen, bedoeld om inkomende kernraketten te onderscheppen (hoewel ze gemakkelijk kunnen worden omgebouwd tot offensieve kernraketten). De huidige ABM-systemen zijn echter alleen effectief tegen raketten met een snelheid tot mach 3,5 (3,5 x de geluidssnelheid).

De Kinzhal maakt machtige vliegdekschepen aanvalsgroepen tot schietschijven Ruslands nieuwe Kinzhal-raket vliegt met snelheden van mach 12 tot mach 15 en niets in de westerse verdedigingsarsenalen kan zijn aanval tegenhouden. Tijdens de oorlog in Oekraïne gaf Rusland een verbluffende demonstratie van zijn macht. De eerste Kinzhal-aanval, een maand na het begin van de vijandelijkheden in Oekraïne, was misschien wel de belangrijkste: Russische strijdkrachten richtten zich op een groot wapendepot in Oekraïne, dat in de Sovjettijd was gebouwd om een nucleaire aanval te weerstaan. Het lag 170 meter onder de grond en werd beschermd door verschillende lagen gewapend beton. De Kinzhal vliegt op een hoogte van 20 tot 40 km, met een maximaal bereik van 2000 km. Boven het doel duikt hij loodrecht naar beneden en versnelt tot 15 mach, waarbij hij naast zijn explosieve lading enorme kinetische energie genereert. Die eerste aanval met een enkele Kinzhal-raket vernietigde het nuke-proof ondergrondse wapendepot van Oekraïne. 

Dit was een boodschap voor het westen. Moskou seint: we kunnen AL jullie vliegdekschepen tot zinken brengen De Kinzhal werd ontwikkeld met het uitdrukkelijke doel om aanvalsgroepen van vliegdekschepen te vernietigen. Als het een opslagplaats kan vernietigen die bestand is tegen een nucleaire aanval, kan het een vliegdekschip doorsnijden als een heet mes door de boter. Volgens admiraal Domazet hebben noch de westerse mogendheden noch China dergelijke wapens. Hij legde uit dat het kritieke punt bij hypersonische wapens de extreme temperaturen zijn die tijdens hypersonische vluchten op het oppervlak van raketten worden bereikt, waardoor ze tijdens de vlucht uit elkaar kunnen vallen. Rusland is de enige natie die speciale materialen heeft ontwikkeld die de raketten in staat stellen deze spanning te weerstaan, zodat hun vlucht gedurende het gehele traject kan worden gecontroleerd en met uiterste precisie kan worden afgeleverd. 

Westerse inlichtingendiensten schatten dat Rusland aan het begin van de oorlog in Oekraïne ongeveer 50 Kinzhals had, en tot nu toe heeft het er slechts 9 gebruikt. Vorige week vuurden ze zes Kinzhals af in één enkel salvo. Ook dat was een bericht. Hier is hoe Domazet het uitlegde: de Verenigde Staten hebben 11 aanvalsgroepen van vliegdekschepen. Daarvan is minder dan de helft tegelijk actief (terwijl andere in het dok liggen voor onderhoud of in voorbereiding zijn). Zes Kinzhals in één keer afvuren is militaire taal voor “wij hebben de mogelijkheid om AL jullie vliegdekschepen in één keer tot zinken te brengen.” Rusland heeft de capaciteit om ongeveer 200 Kinzhals per jaar te bouwen en beschikt nu over middelen om Kinzhal- en Zircon-raketten overal af te leveren vanuit vliegtuigen, schepen en onderzeeërs. Naast het vernietigen van vliegdekschepen kunnen ze ook NAVO’s ABM-raketplaatsen vernietigen. Kortom, Rusland is nu een duidelijke winnaar van de wapenwedloop van de 21e eeuw. 

Het kan de westerse mogendheden 10 jaar of langer kosten om de achterstand in te halen en tot die tijd is de enige manier om te voorkomen dat de oorlog verloren gaat, ofwel een nederlaag toegeven en de veiligheidseisen van Rusland accepteren, ofwel het conflict laten escaleren tot een nucleaire uitwisseling. Volgens een voorzichtige schatting zouden in een dergelijk conflict minstens een miljard mensen omkomen en zou niemand winnen. Wie zou zoiets doen? Het idee om kernwapens te gebruiken is in feite zo weerzinwekkend dat we er zeker van kunnen zijn dat onze leiders nooit de weg van de escalatie zullen kiezen. 

Zo kwaadaardig is toch niemand? Toch? – Alex Krainer. 

Uit het bovenstaande is duidelijk dat Rusland het niet nodig heeft Nucleaire dreigingen te uiten! Daartegenover wil het westen en met name een deel van de NAVO landen hun schijnbare macht over de wereld niet zomaar opgeven. Dus is dreigen met atoomwapens het enige dat hen overblijft. Maar waarom willen de figuren die de macht hebben deze oorlog te stoppen dan toch doorgaan met deze oorlog en zelfs dreigen met atoomwapens? Dit zijn machthebbers en hun vazallen die zich politici noemen die weten dat er een tijd komt dat ze zich moeten verantwoorden voor tribunalen of anderzijds een rechterlijke macht. En gezien de misdaden die ze hebben gepleegd, landverraad, oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid, corruptie, bedrog, machtsmisbruik, nalatigheid, misbruik van de grondwetten, moord en massamoord, weten ze dat ze al veroordeeld zijn! Dus geven ze niets om het leven van anderen omdat ze bij een machtswisseling zelf eigenlijk al tot de dood veroordeeld zijn!

Ze geven dus niets om het leven van anderen!

Gezien de militaire macht van Rusland, gesteund door andere BRICS landen die ongeveer 70% van de wereldbevolking uitmaken heeft het westen al verloren en zal er een andere wereld komen met andere leiders die de soevereiniteit van landen waarborgen.

Maar wat zegt dat over jou? Blijf jij op de bank zitten en afwachten wat de figuren doen die nu nog steeds de macht hebben in westerse landen? Of ga je je eigen soevereiniteit opeisen! Streven naar vrede! Je kinderen beschermen tegen figuren die niets om jou en je kinderen geven? Wat ga jij doen!

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk