Verloren welvaart


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 3 jaar ‘zichtbare’ dictatuur + dag #010


Lagarde: Eurozone kan welvaart verloren door energiecrisis niet terugwinnen – De last zal worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers!


De eurozone zal niet in staat zijn de enorme handelsverliezen als gevolg van de stijgende energieprijzen te compenseren, zei Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), woensdag tijdens een conferentie aan de Goethe Universiteit van Frankfurt. Volgens het hoofd van de regelgevende instantie van het blok moeten de kosten van die verliezen uiteindelijk worden verdeeld tussen bedrijven en werknemers, bericht RT. “En het is belangrijk dat de lasten eerlijk tussen hen worden verdeeld, waarbij beiden accepteren dat zij de inkomsten die de eurozone aan de rest van de wereld heeft betaald en het daaruit voortvloeiende productieverlies niet volledig kunnen terugverdienen”, aldus Lagarde. 

Zij voegde eraan toe dat de eurozone is getroffen door een inflatieschok die zich momenteel een weg baant door de hele economie. “Hoewel de nominale inflatie dit jaar waarschijnlijk sterk zal dalen als gevolg van dalende energieprijzen en afnemende aanbodknelpunten,” concludeerde Lagarde, “blijft de onderliggende inflatiedynamiek sterk.” 

De ambtenaar schetste dat een ongekende reeks negatieve schokken aan de aanbodzijde die de eenheidsmunt heeft getroffen, is veroorzaakt door factoren zoals door de pandemie veroorzaakte verstoringen en de energiecrisis die is veroorzaakt door de pogingen van de EU om de sanctiedruk op Rusland in verband met Oekraïne op te voeren. Anderzijds, zei ze, kregen de EU-lidstaten te maken met een positieve vraagschok na de heropening van de economieën in de nasleep van de Covid-19-pandemie. “Dankzij dat gunstige vraagklimaat konden bedrijven de stijgende input kosten veel sneller en sterker dan in het verleden in de prijzen doorberekenen”, aldus Lagarde. Zij merkte op dat toekomstige besluiten om de rente te verhogen zouden afhangen van de binnenkomende gegevens, en dan vooral of de toezichthouder tekenen ziet dat de pijnlijk hoge inflatie overtuigend omlaag gaat. 

“Bij grote onzekerheid is het nog belangrijker dat het rente pad afhankelijk is van de gegevens”, aldus de ECB-chef. Dat betekent “dat we niet vastbesloten zijn om de rente verder te verhogen en dat we ook niet klaar zijn met het verhogen van de rente”. Lagarde beloofde voor prijsstabiliteit te zorgen en de inflatie op middellange termijn terug te brengen naar 2%. 

Lagarde is een kapitalistische leugenaar. 

De volledige last van het probleem zal worden gedragen door de werknemers van de landen, weinig zal ten laste komen van de bedrijven en de elite, schrijft iemand in de RT-commentaren sectie. De eurozone heeft rijkdom verloren aan Amerika:) zij hebben 6 keer hogere energiekosten betaald voor Amerikaans LNG in vergelijking met goedkoop Russisch gas/olie. Het is dus duidelijk dat Amerika hen niet zal terugbetalen voor de gemaakte winsten  

Waarom zouden ze teruggeven, als de echte bedoeling om de oorlog aan te wakkeren is om de EU-landen bang te maken en geld te verdienen!!!!, schrijft een ander.

©RT

Mevrouw Lagarde heeft al vele jaren een slechte reputatie. Wat ze wel heeft is macht! En met die macht heeft ze bereikt dat ze de functie heeft die ze nu heeft! Net als alle medewerkers van de EU hebben ze zich laatst een loonsverhoging van meer dan 8% gegeven. En dan met dit verhaal komen dat de mensen op de werkvloer de verliezen moeten gaan betalen die deze geldverslindende, corrupte, dominante, oorlogszuchtige Eu organisatie heeft bewerkstelligd!

Ze wilden Rusland treffen met sancties, maar hebben zichzelf, en daardoor de Europese volkeren vernederd, bedrogen, belogen in een poging hen alles af te nemen dat ze bezitten! 

Want dat is het doel!

Daarom sturen ze wapens en veel geld naar Oekraïne om de oorlog te laten voort duren. Jammer dat je dat niet eerder zag! En nu geloof je me niet! Maar dat is niet mijn schuld! Dat is de schuld van overheden, politici, de media, de leugens die jullie geloven! De bevolkingen worden al decennia voorgelogen door politici en jullie blijven deze politici geloven Ongelooflijk!                    

Nu dit bovenstaande gelezen te hebben kan een kind bedenken wat dit betekend! Jij ook?

Maar laat ik het nog even heel duidelijk zeggen! Je zult alles verliezen waarvan je denkt dat het jouw eigendom is. Eigen dom. Ja, dankzij jouw eigen dom zijn wordt alles dat je bezit van de staat. Had je maar beter moeten opletten. Maar dat is niet alles! Je zal ook via de hoge energie prijzen een tekort krijgen aan alles dat er nu nog voorhanden is. Alles zal duurder worden!

Er zal ook te weinig voedsel geproduceerd worden omdat de productiekosten te hoog worden! Maar denk je dat mevrouw Lagarde daar iets om geeft of er zelf last van heeft? Nu vraag je jezelf af: “wat kan ik hier nu aan doen?”

Een niet bindend advies!

Koop voldoende voedsel in dat bewaard kan worden zoals gedroogde bonen. Graan of meel, gedroogd voedsel in de vorm van gedroogde groenten. Of groente in blik of glas. 

Leg in je tuin een groentetuin aan, neem een paar kippen of konijnen voor voeding en mest. Maar dat is niet genoeg!

Laat je ongenoegen blijken bij politici, en niet te vergeten, je hebt het recht van staken, maar gebruik nooit geweld! En wanneer de politici de politie of het leger opdracht geven tot geweld, dan weet je dat je gelijk hebt! Dan weet je dat ze je willen onderdrukken!                   

© Piki Onder dit pseudoniem publiceert de schrijver op Facebook, daar ondervindt je meer en meer censuur vandaar dat de artikelen ook hier gepubliceerd worden. Bovendien verlaten steeds meer mensen Facebook of hebben dit ‘sociale’ platform nog nooit gebruikt.Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk