Rusland vermindert dollarafhankelijkheid door te vertrouwen op Chinese yuan


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #353 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Rusland vermindert zijn afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar en wordt snel afhankelijk van de Chinese yuan, wat ofwel een zegen voor Moskou ofwel een aanzienlijk risico kan blijken te zijn, waarschuwen deskundigen.


Bron artikel ZeroHedge: Russia Reducing Dollar Dependence By Relying On Chinese Yuan

Het afgelopen jaar is de Russische economie afgesloten van westerse financiële netwerken en is zij geconfronteerd met economische en politieke sancties vanwege de invasie van Oekraïne in februari 2022. Rusland mag ook de Amerikaanse dollar niet meer gebruiken, waardoor het Kremlin zich gedwongen zag de Chinese yuan als alternatief te gebruiken.

President Vladimir Poetin heeft de betrekkingen van zijn land met Peking uitgebreid, vooral op het gebied van energie.

Ruslands export naar Peking

“Volgens de resultaten van dit jaar is Rusland een van de leiders geworden in de olie-export naar China,” zei Poetin aan het begin van een videoconferentie met de Chinese president Xi Jinping in december.

De Russische uitvoer van afgeprijsde ruwe olie en stookolie naar China steeg in januari tot recordhoogte en overtrof het vorige record van april 2020. Volgens gegevensbureau Kpler zijn de stromen van ruwe olie en stookolie naar China gestegen tot 1,66 miljoen vaten per dag bij de start van 2023. Nu de op één na grootste economie ter wereld haar markten opnieuw opent na het opgeven van haar COVID-Zero-strategie, verwachten marktdeskundigen dat de energiehandel in een veel hoger tempo zou kunnen groeien.

Lees verder bij de bronBericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk