EU in “dringende oorlogsmodus” – topdiplomaat


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #342 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


“Josep Borrell beweert dat de oorlog in Oekraïne voorbij is als het blok het munitietekort niet oplost”.


Bron artikel RT.com

Josep Borrell, EU-buitenlandchef, heeft opgeroepen tot meer wapens voor Oekraïne en een snellere verzending van munitie. Zijn woorden komen te midden van westerse beloften van nieuwe wapenleveranties aan Kiev en groeiende tekorten in de eigen voorraden van zijn blok.

“We zitten in een dringende oorlogsmodus”, zei Borrell zondag tijdens de laatste dag van de Veiligheidsconferentie van München. Hij voegde eraan toe dat het conflict voorbij zou zijn als het tekort aan munitie niet binnen “een paar weken” zou worden opgelost.

De diplomaat betreurde de uitputting van de Europese voorraden en beweerde dat de Unie “de klassieke oorlogen is vergeten… en zich alleen nog bezighoudt met expeditietroepen en technologische Blitzkrieg.”

Hij kondigde aan dat de EU-ministers van Defensie op 8 en 9 maart een speciale bijeenkomst zullen houden om te proberen deze kwestie op te lossen. Borrell zei dat hij ook het idee zal presenteren om de 3,6 miljard euro (3,6 miljard dollar) van “de Europese Vredesfaciliteit” te gebruiken om gezamenlijk munitie voor Kiev te kopen, gebruikmakend van de ervaring van de EU met gezamenlijke aankopen van Covid-19-vaccins.

Borrell zelf was in september op zijn hoede voor de munitietekorten en zei dat de voorraden “uitgeput” waren. Deze beoordeling werd herhaald door de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, die waarschuwde dat de landen van het bondgenootschap bijna geen munitie meer hebben die ze aan de oorlogsinspanningen van Kiev kunnen doneren.

Meerdere EU-landen en de VS hebben toegezegd moderne, in het Westen vervaardigde tanks naar Oekraïne te sturen; het proces zal echter maanden duren zonder duidelijk tijdschema. Het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk overwegen ook gevechtsvliegtuigen naar Kiev te sturen; Londen traint al piloten. De Franse president Emmanuel Macron zei eerder deze maand echter dat het sturen van gevechtsvliegtuigen niet iets was dat “in de komende weken” kon worden gedaan.

Dmitry Peskov, woordvoerder van het Kremlin, zei eerder deze maand dat de wapenzendingen naar Kiev Rusland er niet van zouden weerhouden het doel van de militaire operatie te bereiken, maar in plaats daarvan het lijden van Oekraïne alleen maar zouden “verlengen”.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk