Schrijf je nu doodt gaan met ‘d’ of ‘dt’ ?

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #315 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Computers worden steeds slimmer met hun [AI] artificial intelligence / kunstmatige intelligentie. Tel daarbij op het leger taalpuristen en de spellingscorrectie zou inmiddels de graad van perfectie bereikt moeten hebben, … toch?


En nog zo’n vraag die mij intrigeert is; “Hoe komt het dat veel van die taalpuristen wisten dat je dood zonder de ’t’ schrijft maar toch dood gingen omdat ze de echt belangrijke zaken -het in het leven blijven- zoals persoonlijke gezondheid aangaande het \/ verhaal niet goed uit konden [voor] spellen?

En zou het toch zo kunnen zijn dat men onze taal zo ingewikkeld hebben gemaakt dat weinigen het echt perfect kunnen in de dagelijkse praktijk. Ik bedoel, als ik soms eerst ergens moet opzoeken hoe het -in dit geval bijvoorbeeld- geschreven moet worden dan schiet de taal -totaal- zijn doel voorbij. De taal is bedoelt om onder elkaar te kunnen communiceren op elk niveau zonder enige mogelijke terughouding als; “Zou ik het zo wel goed doen”.

ZOU IK HET WEL GOED DOEN [?]

Toen ik in het begin van mijn eerste website wekelijkse artikelen begon te schrijven kreeg ik regelmatig opmerkingen over schrijffouten. Ik heb last van dyslexie waardoor ik in elke zin wel meerdere malen twee toetsen tegelijk intik. Een paar jaar geleden werden mijn artikelen door iemand nagezien op spelling fouten (?). Maar als ik dan het artikel na 1 of 2 dagen gecorrigeerd retour kreeg waren soms de bijbehorende video’s al verwijderd. Bovendien ging ik van 2 tot 3 artikelen per week naar soms meer als 1 artikel per dag. 

Spellingcorrectie werd steeds meer een ding van -het zal wel-. ‘Ze’ doen het er maar mee !!

Zeker nu ik in Frankrijk woon en daar in de Franse taal ongeveer op het niveau zit van een 4 jarige qua grammatica / uitspraak en woordenschat. Daar presenteer ik gewoon al twee jaar een wekelijk radio programma in het Engels met soms een spreuk in het Frans en wat jingles. Als ik mij daar druk zou moeten maken om de fouten die ik maak zou ik nooit of te nimmer meer toekomen aan dat avontuur.

De moraal van dit verhaal, laat je nooit tegenhouden door beperkingen op welk vlak dan ook. Het geval is dat er steeds meer woorden zogenaamd verboden worden als zwarte Piet, de negerzoen etc, je begrijpt wel waar ik heen wil. Allemaal zaken die opgeworpen worden om onze onderlinge communicatie te verhinderen en tegen te werken. Laat je dus nooit of te nimmer tegenhouden !Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk