Agenten doodden meer mensen in 2022 dan ooit tevoren – dit is hoe we kunnen voorkomen dat het opnieuw gebeurt.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #294 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Als 2023 begint, poetst de Amerikaanse politie weer een dodelijk jaar weg, met 1.176 doden in 2022. Dit aantal is een nieuw record voor politiemoorden in Amerika en toch zal het gemiddeld elke 8 uur met één stijgen.


The Activist Post: Cops Killed More People in 2022 Than Any Year on Record — Here’s How to Stop It from Happening Again
Door: Matt Agorist

Sinds 2018 hebben agenten in Amerika 5.668 burgers vermoord. En de meeste mensen zeggen er niets over.

Hoewel het voor sommigen misschien gemakkelijk is om politiemoorden af te schrijven als een probleem van de Amerikaanse wapencultuur, is dit geen belangrijke factor. Volgens een rapport van het Institute for Criminal Justice Training Reform (ICJTR) heeft Finland een van de hoogste percentages wapenbezit in Europa, met ongeveer 32 civiele vuurwapens per 100 mensen – maar incidenten waarbij de politie op burgers schiet zijn uiterst zeldzaam. We konden slechts 9 voorbeelden vinden van politiemoorden in Finland in de laatste twee decennia, waarvan één een toevallige schietpartij op een gevangenisbewaker was.

Bovendien, zo meldde TFTP in 2021, gaat het bij de meeste politiemoorden om oproepen waarbij geen sprake was van een misdrijf of waarbij de verdachte alleen verdacht wordt van een niet-gewelddadig vergrijp.

“De meeste moorden begonnen met de politie die reageerde op vermoedelijke niet-gewelddadige overtredingen of gevallen waarin geen misdaad werd gemeld,” volgens een rapport van PoliceViolenceReport.org.

Het wordt nog erger.

Van de 1.176 mensen die in 2022 door de politie werden gedood, werd slechts 1 op de 3 verdacht van een geweldsdelict. De meerderheid werd verdacht van een niet-gewelddadig vergrijp of helemaal geen misdaad, terwijl nog eens 8% werd gedood vanwege een verkeersovertreding.

Ooit afgevraagd waarom agenten roepen “stop met verzet” terwijl ze iemand slaan die zich niet verzet? Of waarom ze mensen neerschieten die geen bedreiging vormen? Misschien ligt het antwoord recht voor ons. Veel mensen die de bevoegdheid krijgen om dodelijk geweld te gebruiken en burgers te ontvoeren en op te sluiten, zijn niet de scherpste koppen in de kast. Je zou denken dat als je iemand zoveel gezag geeft, je zijn intelligentie op competentie moet testen. Maar je zou het mis hebben.

In een analyse die TFTP in 2014 uitvoerde, vonden we dat kappers in bijna elke staat aanzienlijk meer training moeten hebben dan mannen en vrouwen die een badge en een pistool krijgen en onze buurten worden ingestuurd. Hieronder volgen slechts enkele voorbeelden.

New York heeft een van de laagste eisen om een gediplomeerd schoonheidsspecialist te worden. Toch is er 36% meer opleiding vereist dan voor een agent, namelijk 1000 uur.

De politie van North Carolina moet de basisopleiding wetshandhaving (BLET) volgen, die slechts 620 uur duurt.

De gemiddelde kapper in North Carolina moet 2,4 keer meer training volgen, 1500 uur, en die zal nooit een huiszoekingsbevel krijgen of potentiële drugsdealers door elkaar schudden.

In Chicago, Illinois, hebben hun jongens in het blauw een van de hoogste eisen voor het aantal uren dat nodig is om agent te worden, namelijk 1000 uur.

Illinois kappers moeten nog steeds 500 uur meer werken dan de politie.

New Mexico, dat de afgelopen jaren een speciaal onderzoek heeft ingesteld door het ministerie van Justitie, heeft in 2014 ironisch genoeg de vereiste hoeveelheid opleiding voor een politieagent verlaagd.

Het staatsmandaat voor de basispolitieopleiding werd met meer dan 25 procent verlaagd, van 22 weken naar 16 weken voor een totaal van 650 uur.

Hoewel er geen direct verband is tussen een gebrek aan opleiding en een toename van het aantal doden, is het duidelijk dat de opleiding die de politie in de Verenigde Staten krijgt op zijn minst gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het enorme aantal doden. Het is echter duidelijk dat het probleem vele facetten heeft.

Zelfs wanneer politiediensten in de Verenigde Staten een universitair diploma eisen, lijkt dit het geweld niet te beteugelen. Sommige staten, zoals Illinois, Nevada, New Jersey en North Dakota, eisen al een universitaire opleiding voor agenten met een bachelor- of associate degree. Ook zijn er waarschijnlijk veel goede agenten die niet naar de universiteit zijn gegaan of hun middelbare school niet hebben afgemaakt.

De opleidingseis is slechts een van de vele stappen die nodig zijn om het politiewerk te hervormen. Maar een van de meest drastische en effectieve stappen is het onmiddellijk beëindigen van de oorlog tegen drugs.

Dit zou helpen bij de cultuuromslag die nodig is om het politieapparaat in Amerika te hervormen door de monetaire en vaak sadistische prikkels weg te nemen die als een wortel voor het gezicht van de wetshandhavers worden geslingerd en die hen ertoe aanzetten mensen te beroven, te ontvoeren en zelfs te sodomiseren om de samenleving te “beschermen” tegen een willekeurige stof die door de staat illegaal wordt geacht.

Handhaving van slachtofferloze misdaden is een belangrijke factor in het creëren van onnodige politie-interacties die geweld aanwakkeren. Sommige mensen zien dit en ondernemen actie.

Een ander groot probleem in de politieopleiding is hun vermogen om met geesteszieken om te gaan. Er is een reden waarom artsen en verpleegkundigen geen patiënten behandelen met handwapens en tasers en daarom zou de politie niet moeten reageren op psychische crises op zoek naar een gevecht.

De lijst van ongewapende en vaak volledig onschuldige geesteszieken die door de politie zijn gedood, is immens. De TFTP archieven staan vol met tragische verhalen, waarin de politie werd opgeroepen om iemand in een crisis te helpen en hem uiteindelijk vermoordde. Mensen worden zelfs gedood als ze niet in een crisis verkeren en zich gewoon anders gedragen, zoals Elijah McClain, die op weg naar huis was van het kopen van boodschappen en door de politie werd vermoord omdat hij introvert was en een skimasker droeg.

Daarom zijn sommige gemeenten begonnen agenten volledig uit de situatie te verwijderen – en de resultaten zijn fenomenaal.

Op 1 juni 2020 begon Denver met het Support Team Assistance Response (STAR) programma, dat een psychiater en een paramedicus naar sommige 911 oproepen stuurt in plaats van agenten. Toen we in oktober 2020 voor het eerst over het programma rapporteerden, waren de resultaten fantastisch. Nu lijkt het erop dat afdelingen die doorgaan op de oude manier de geesteszieken een slechte dienst bewijzen.

Volgens hun laatste gegevens heeft STAR gereageerd op meer dan 2.500 oproepen naar 911 waarbij de politie normaal gesproken zou zijn uitgestuurd. Het STAR team – alleen gewapend met ervaring en medeleven – heeft nog nooit de politie erbij gehaald en er is nog nooit iemand gearresteerd.

Ze hebben elk telefoontje afgehandeld zonder iemand te doden, te slaan, zijn leven te ruïneren of geweld te gebruiken. Stel je dat eens voor.

Een ander type ontmoeting dat maar al te vaak dodelijk afloopt is de verkeerscontrole.

Hoewel bijna iedereen in Amerika dezelfde verkeersovertredingen begaat die bedoeld zijn voor het innen van inkomsten in plaats van veiligheid, zijn de meeste mensen die door de politie voor deze misdrijven worden geviseerd armen en minderheden. Maar al te vaak behandelen agenten deze aanhoudingen als toegangspoorten om te vissen naar drugsactiviteiten of andere slachtofferloze misdaden. Hoewel het beëindigen van de drugoorlog een veel ingrijpender effect zou hebben, hebben sommige gemeenten het idee geopperd om verkeerscontroles niet langer tot de taak van de politie te rekenen.

Verkeerscontroles in het land van de vrijheid zijn een middel om het gevangenisindustrieel complex te versterken door inkomsten te onttrekken aan degenen die kunnen betalen en anderen die dat niet kunnen, op te sluiten.

Voor degenen die te arm zijn om hun bekeuring te betalen, eindigen routinematige verkeerscontroles in herhaalde opsluiting door oplopende boetes. Steden in het hele land runnen een de facto schuldenaars gevangenis op deze manier.

Als agenten niet routinematig mensen afpersen en opsluiten voor kleine verkeersovertredingen, vermoorden ze hen.

Walter Scott werd aangehouden voor een kapot achterlicht. Scott – ongewapend – rende weg van de agent, die hem achtervolgde en van achteren neerschoot, eerst met een Taser, daarna met een pistool. Scott werd vijf keer geraakt, “drie keer in de rug, één keer in de bovenbil en één keer in het oor – waarbij minstens één kogel zijn hart binnendrong.”

De lijst van mensen die zijn gedood tijdens verkeersaanhoudingen is even lang als woedend.

Hoewel deze cijfers en statistieken op zichzelf al verwoestend zijn, zijn ze waarschijnlijk een onderschatting. De cijfers die openbaar worden gemaakt zijn onthutsend, maar volgens een studie uit 2021 zijn ze in feite veel erger.

Uit de studie, uitgevoerd door de Universiteit van Washington en gepubliceerd in het Britse medische tijdschrift The Lancet, blijkt dat het aantal politiemoorden in Amerika de afgelopen vier decennia met meer dan de helft is onderschat.

Uit de studie bleek dat de NVSS-gegevens de politiemoorden tussen 1980 en 2018 met 55,5 procent onderschatten. Volgens de onderzoekers is de misclassificatie van politiegeweld in de NVSS-gegevens omvangrijk.

Hoe groot is de ondertelling van 55,5 procent? Ongeveer 17.000 mensen. De studie volgde de periode die ruwweg de oorlog tegen drugs en de opkomst van het gevangenis industrieel complex omvat en volgens de private open source gegevens werden 31.000 Amerikanen gedood door agenten gedurende deze periode. Volgens de regering werden er echter maar 14.000 gedood – wat nog steeds onaanvaardbaar is, maar wel massaal fout.

Ondanks de steeds langer wordende lijst van door de politie gedode personen, denken de meeste Amerikaanse burgers dat het terugdringen van Amerika’s dodelijke politieprobleem op de een of andere manier “onpatriottisch” of “on-Amerikaans” is. In plaats van dat rechts zich realiseert dat de vrijheid wordt bedreigd door agenten die ongestraft duizenden mensen kunnen doden, geven ze links de schuld en omgekeerd.

Het resultaat van deze zelfgenoegzaamheid en het niet aanpakken van het probleem is minder vrijheid en meer wapengekletter.

Zolang Amerikanen zich niet informeren over de oorzaak van dit geweld – zoals de oorlog tegen drugs en politie voor winstbejag – zullen ongeïnformeerde en corrupte wetgevers zich blijven richten op symptoombestrijding.

We zullen meer zinloze moorden zien en meer onschuldige levens die van hun kansen worden beroofd doordat ze verstrikt raken in het systeem. Het is hoog tijd dat we een einde maken aan de drugsoorlog en de politie omscholen om het Amerikaanse publiek als een vriend te zien – en niet als een vijand. De oplossingen liggen voor ons, we moeten ze alleen nog uitvoeren.

Matt Agorist is an honorably discharged veteran of the USMC and former intelligence operator directly tasked by the NSA. This prior experience gives him unique insight into the world of government corruption and the American police state. Agorist has been an independent journalist for over a decade and has been featured on mainstream networks around the world. Agorist is also the Editor at Large at the Free Thought Project. Follow @MattAgorist on TwitterSteemit, and now on Minds.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk