Wat is & waar komt de ‘Meme’ vandaan ?

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #288 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Evolutiebioloog Richard Dawkins bedacht het woord “meme” (rijmt op “team”) in zijn bestseller The Selfish Gene uit 1976. Hoewel hij geen idee had van de toekomstige internet-gerelateerde context, gebruikte hij het woord meme, …


… om een idee, gedrag of stijl te beschrijven die zich snel verspreidt van persoon tot persoon in een cultuur. In zijn boek vergeleek hij de verspreiding van een meme met die van een virus. Het woord meme kwam van het Griekse woord mimeme, dat geïmiteerd ding betekent.

Decennia later steunde Dawkins de toe-eigening van het woord meme in de digitale wereld. Hij zei dat de nieuwe betekenis niet zo ver afstaat van zijn oorspronkelijke uitleg. Bron

Mijn meme’s


Van de dotcom.radio cartoon tekenaar

Bij de spreuken van deze tijd pagina kom je ook nog enkele meme’s tegenBericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk