Kinderen leren kruipen en kruipen ouderen weg?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #285 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Een klein kindje leert kruipen en begint ‘de wereld’ te ontdekken, veel mensen kruipen nu weg bang om ‘de wereld’ te zien. Bang dat ze iets ontdekken waar ze niet mee om kunnen gaan, maar is het -niet willen weten- veiliger? De miljarden die niet wilden weten betalen nu de prijs voor hun onbewuste of bewuste gedrag.


Laten we nog eens terug gaan naar de kinderwereld die na het kruipen en lopen leerden praten met na papa en mama nog zo’n belangrijk woord in hun kleine wereldje; “waarom”. Want als ze dat woord gebruiken kregen ze antwoorden tot de tijd dat papa en/of mama het antwoord ook niet meer wisten of wilden geven en daarna werd de vraag ‘waarom’ niet meer gewaardeerd en afgeleerd. 

Op school werd het stellen van vragen in het openbaar ook niet altijd aangemoedigd, spreken in het openbaar werd een negatieve ervaring als er om werd gelachen. Leren discussiëren in kleine groepjes, leren spreken in het openbaar voor de klas, het zou dagelijks moeten kunnen maar nee. Mondigheid / uitdrukkingsvermogen / leren communiceren was niet zo populair als -gehoorzamen-!

“Het spreekwoord jong geleerd is oud gedaan”

Zou ook vertaald kunnen worden naar:

“Jong afgeleerd is oud helemaal niet meer gedaan”

En daar sta je dan ineens in de grote boze buitenwereld waar met de eerste de beste grote wereldcrisis je ineens -Helemaal- teruggeworpen bent op je eigen redzaamheid. Vragen stellen, uitzoeken hoe iets zit, erop uit en onderzoeken, voor je rechten opkomen, weten dat iets niet goed voelt, weten dat je bedrogen word maar niet de actie durven te ondernemen om voor je rechten op te durven komen. En dan in omgekeerde volgorde in een hoekje kruipen, geen onbekende wereld ontdekken in het vertrouwde hoekje wegkruipen en je verschuilen. 

Maar alles is te leren, en je bent nooit te oud om een nieuwe weg in te slaan, na de eerste tegenslagen komt een kleine stapje de goeie richting in waarvan je denkt “yes”. Daarna komen die stappen steeds vaker tot je verslaafd raakt aan succesvolle dagen die het leven waard maken om geleefd te worden en andere mensen zeggen; “He dat heb je goed gedaan”. 

Ik ken je niet maar hopelijk heb ik een handreiking gegeven om je eigen leven op de rail te krijgen en niet in het verdom hoekje te blijven zitten. Ik heb ook nog een leestip om het nieuwe jaar goed te beginnen. Het eBoek hier in de rechter kolom; “De kracht van je gedachten”.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk