BRAZILIË: Kerstmis tegencoup? Bolsonaro ondertekent bevel om corrupt hooggerechtshof buitenspel te zetten.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #282 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


De Braziliaanse president Bolsonaro heeft het bevel ondertekend om het Hoge Militaire Hof STM te verheffen boven het corrupte linkse Hooggerechtshof, een zet die volgens velen de weg kan vrijmaken voor een militaire interventie vóór 1 januari, wanneer de corrupte communistische veroordeelde Lula da Silva als president zal aantreden.


Bron The Gateway Pundit: BREAKING: Christmas Counter-Coup? Bolsonaro Signs Order to Sideline Corrupt Supreme Court
Door: Richard Abelson

“In de afgelopen 72 uur is er op sociale media veel gekletst en gespeculeerd over het feit dat Jair Bolsonaro Brazilië al onder voogdij van de krijgsmacht heeft geplaatst”, meldt Rio Times. “Het gerucht gaat ook dat het militair hooggerechtshof STM van het land al positief heeft gereageerd op de klachten tegen het omstreden hooggerechtshof.”

Het Braziliaanse staatsblad publiceerde een uitspraak dat “het ministerie van Defensie wordt goedgekeurd als de instantie die de grondwet in Brazilië uitlegt.”

Dit betekent dat het Ministerie van Defensie officieel de functie van interpretatie van de grondwet zal uitoefenen. Dit voorrecht behoort gewoonlijk toe aan het Hooggerechtshof. De nieuwe uitspraak “herbergt explosieve kracht in het licht van de krachtmeting tussen Jair Bolsonaro en het Braziliaanse Hooggerechtshof in de beslissende strijd om de macht in het land”, schrijft Rio Times.

“President Bolsonaro speelt schaak”, vertelde de Braziliaanse conservatieve leider Samia Sittel-Faraj aan Gateway Pundit. “Ons Hooggerechtshof heeft de grondwet veranderd zodat de linkervleugel de macht kan grijpen. Justitie (Luís Roberto) Barroso veranderde de interpretatie van artikel 142” dat de strijdkrachten, onder bevel van de president, toestemming geeft om een ‘militaire interventie’ uit te voeren.

“Maar nu heeft Bolsonaro de interpretatie van de grondwet overgedragen aan het ministerie van Defensie. Dit is een duidelijk teken dat Bolsonaro zal handelen. Als hij zou overdragen aan Negen Vingers (Luiz Inácio Lula da Silva) , waarom zou hij dat dan doen?”

President Bolsonaro heeft altijd volgehouden dat hij binnen de wet en de grondwet zou handelen, zegt Sittel-Faraj.

“Dit is de volgorde van de schaakzetten”, zei ze:

1) Op 19 dec. werden alle congresleden officieel gecertificeerd, wat betekent dat ze het recht hebben hun zetels in het parlement in te nemen.

Een groot aantal conservatieven werd verkozen, een van de indicatoren dat Lula’s overwinning frauduleus was.

2) Bolsonaro ondertekende het decreet dat de verantwoordelijkheid voor de interpretatie van de grondwet overdraagt aan de minister van Defensie, waardoor het linkse Hooggerechtshof buitenspel wordt gezet.

3) Sinds gisteren is het parlement op vakantie, maar de rechters van het Hooggerechtshof zijn zo bezorgd dat ze de pauze niet hebben genomen.

Er is een spion ontdekt binnen de staf van Bolsonaro die informatie gaf aan opperrechter Alexander de Moraes.

“Moraes is nu blind en zeer bezorgd”, aldus Sittel-Faraj. “Dat zou hij ook moeten zijn, want als de president nu het bevel geeft, gaat Moraes de gevangenis in.” Als Bolsonaro vóór de certificering op 19 dec. zou hebben gehandeld, zouden de gekozen vertegenwoordigers hem niet hebben gesteund, merkte ze op. “Maar nu hebben ze het recht om plaats te nemen.”

Een nieuwe technische studie van een internationale groep van forensische analisten levert meer bewijs van verkiezingsfraude en wijst op sterke verschillen tussen nieuwe en oude stemmachines:

Bij de analyse van de gegevens van de tweede ronde vonden de forensische wetenschappers ernstige verschillen.

De gegevens, namen als referentie de stemming van de kandidaten in de tweede ronde, rekening houdend met de kiesdistricten, met de analyse van het tweede cijfer van de cijferreeks.

Uit de analyse van deze twee grafische groepen blijkt dat als de resultaten binnen de parameter van de gevonden discrepanties zouden worden gecorrigeerd, de kandidaat Jair Bolsonaro, de huidige president van Brazilië, de winnaar zou zijn. Dit komt omdat de gevonden afwijkingen wijzen op een kunstmatige daling van de stemmen van Bolsonaro tegenover een kunstmatige stijging van de stemmen van Lula. Aangezien de uiteindelijke verkiezingsuitslag een verschil van minder dan 1,8% ten gunste van Lula was, zou een minimale correctie voldoende zijn om de uitslag terug te draaien.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor -NU- geschreven:
Hope Comes In The Dark – River Zydeco Band feat Me Myself and I


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk