Bescherm je Soevereine Gedachten omdat, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #278 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Je gelooft toch niet alles wat je in de media ziet of hoort? Goed, want als je alles zou geloven zou je waarschijnlijk psychiatrische medicijnen krijgen.


DE OORSPRONKELIJKE PIONIERS VAN MIND CONTROL OVER WAAROM JE NU JE MENTALE SOEVEREINITEIT MOET BESCHERMEN…

Bron artikel Walking Times: THE ORIGINAL PIONEERS OF MIND CONTROL ON WHY YOU MUST PROTECT YOUR MENTAL SOVEREIGNTY NOW
Door: Dylan Charles

Zie je, we leven in een hypercommunicatieve omgeving, en we worden praktisch elk moment van de dag gebombardeerd door een uitzonderlijke hoeveelheid berichten en media. Er komt een waanzinnige hoeveelheid informatie op je af, en het meeste daarvan is bedoeld om je gedachten of overtuigingen te beïnvloeden op een manier die gunstig is voor de boodschapper.

Dit is de essentie van mind control: beïnvloed iemands gedachten, en je beïnvloedt hun gedrag.

Elk stukje media dat je toelaat tot je bewustzijn beïnvloedt je gedachten en/of overtuigingen op zeer reële manieren. Als je het toelaat. Maar de meesten van ons consumeren media in een zeer passieve staat van bewustzijn. Hetzij op de achtergrond terwijl we iets anders doen, hetzij na een lange dag wanneer de hersenen zijn uitgeput en je wilskracht is aangetast.

In deze staat worden ideeën en suggesties opgenomen door het onderbewustzijn, waar ze aan het werk gaan om overtuigingen over de wereld en wat je nodig hebt om daarin te overleven te veranderen.

De sleutel tot het behoud van de soevereiniteit over je eigen geest ligt in het besef hoe reëel deze invloed is. 

Als je terugkijkt naar het begin van dit tijdperk van massacommunicatie, zie je dat naarmate de technologie van radio, televisie en film zich ontwikkelde, ook het wetenschappelijk inzicht toenam in de manier waarop deze nieuwe media konden worden gebruikt om de doelen te bereiken van degenen die media maken en verspreiden voor winst of propaganda.

De zogenaamde vader van de moderne propaganda, Edward Bernays, herkauwt in 1928 de noodzaak om de gewoonten en het gedrag van gedemocratiseerde burgers te controleren. Hij beschouwt dit als een verantwoordelijkheid van de machthebbers.

“De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa’s is een belangrijk element in de democratische samenleving. Zij die dit onzichtbare mechanisme van de samenleving manipuleren vormen een onzichtbare regering die de ware heersende macht van ons land is. We worden geregeerd, onze geest wordt gevormd, onze smaak wordt gevormd, en onze ideeën worden gesuggereerd, grotendeels door mannen waar we nog nooit van gehoord hebben ….. Zij zijn het die aan de draden trekken die de publieke geest controleren.” -Edward L. Bernays, Propaganda (1928).

Bernays was de neef van Sigmund Freud en werd zwaar beïnvloed door Freud, die zijn onderzoek in de richting van de manipulatieve psychologie stuurde. Zij ontwikkelden wat in wezen de kern is van de moderne reclame, namelijk het vermogen om iemands verlangens te ontsluiten door middel van berichtgeving en beeldmateriaal. Deze vaardigheden werden onmiddellijk ingezet om burgers te veranderen in consumenten en gehoorzame arbeiders, belastingbetalers en soldaten.

WEES EEN STEM EN GEEN ECHO

Edward Bernays:

“Wie zijn de mannen die zonder dat we het beseffen, ons onze ideeën geven, ons vertellen wie te bewonderen en wie te verachten, wat te geloven over het eigendom van openbare voorzieningen, over het tarief, over de prijs van rubber, over het Dawes Plan, over immigratie; die ons vertellen hoe onze huizen moeten worden ingericht, welke meubels we erin moeten zetten, welke menu’s we op tafel moeten serveren, wat voor shirts we moeten dragen, welke sporten we moeten beoefenen, welke toneelstukken we moeten zien, welke goede doelen we moeten steunen, welke foto’s we moeten bewonderen, welke taal we moeten gebruiken, om welke grappen we moeten lachen? ” ~ Edward Bernays, Propaganda

Maar waar gaat dit allemaal heen als we er niet voor kiezen om wakker te worden en actief deel te nemen aan de creatie van onze toekomst? Aldous Huxley had hiervoor een ernstige waarschuwing voor ons, door te wijzen op de subtiele krachten van sociale ingenieurs die opkwamen op de hoogste niveaus van industrie en regering.

“Onpersoonlijke krachten waarover we bijna geen controle hebben lijken ons allemaal in de richting van de Brave New Worldiaanse nachtmerrie te duwen; en dit onpersoonlijke duwen wordt bewust versneld door vertegenwoordigers van commerciële en politieke organisaties die een aantal nieuwe technieken hebben ontwikkeld om, in het belang van een minderheid, de gedachten en gevoelens van de massa’s te manipuleren.” ~Aldous Huxley, Voorwoord van A Brave New World

Brave New World werd gepubliceerd in 1931, en Huxley heeft gelijk gekregen. Nu zijn de instrumenten veel complexer, en ook veel meer in je gezicht bij elke bocht. Walter Lippmann, tweevoudig Pulitzerprijs winnaar en invloedrijk propagandist, sprak over hoe het publiek in feite een dom wild beest is dat gedomesticeerd moet worden.

“Walter Lippmann, een Amerikaanse intellectueel, schrijver en tweevoudig Pulitzer Prize winnaar bracht een van de eerste werken uit over het gebruik van massamedia in Amerika. In Public Opinion (1922) vergeleek Lippmann de massa met een “groot beest” en een “verbijsterde kudde” die geleid moest worden door een heersende klasse. Hij beschreef de heersende elite als “een gespecialiseerde klasse waarvan de belangen verder reiken dan het plaatselijke grondgebied.” Deze klasse bestaat uit deskundigen, specialisten en bureaucraten. Volgens Lippmann moeten de deskundigen, die vaak “elites” worden genoemd, een kennismachine vormen die het voornaamste gebrek van de democratie, het onmogelijke ideaal van de “alwetende burger”, omzeilt. De trappelende en brullende “verbijsterde kudde” heeft zijn functie: “de geïnteresseerde toeschouwers van de actie” zijn, d.w.z. geen deelnemers. Participatie is de plicht van “de verantwoordelijke man”, en dat is niet de gewone burger.” ~Vigilant Citizen

Hier spreekt Lippmann over de heilzame werking van propaganda:

“Dat de vervaardiging van instemming tot grote verfijningen in staat is, ontkent, denk ik, niemand. Het proces waardoor publieke opinies ontstaan is zeker niet minder ingewikkeld dan het op deze bladzijden lijkt, en de mogelijkheden voor manipulatie die openstaan voor iedereen die het proces begrijpt zijn duidelijk genoeg. Als gevolg van psychologisch onderzoek, gekoppeld aan de moderne communicatiemiddelen, is de praktijk van de democratie omgeslagen. Er vindt een revolutie plaats, veel belangrijker dan welke economische machtsverschuiving dan ook. . . . Onder invloed van propaganda, niet noodzakelijkerwijs in de sinistere betekenis van het woord alleen, zijn de oude constanten van ons denken variabelen geworden. Het is bijvoorbeeld niet langer mogelijk om te geloven in het oorspronkelijke dogma van de democratie, dat de kennis die nodig is voor het beheer van menselijke aangelegenheden spontaan opkomt uit het menselijk hart. Wanneer we handelen naar die theorie stellen we ons bloot aan zelfbedrog, en aan vormen van overreding die we niet kunnen verifiëren. Het is aangetoond dat we niet kunnen vertrouwen op intuïtie, geweten of toevallige meningen als we willen omgaan met de wereld buiten ons bereik.” ~Walter Lippmann, Publieke Opinie

En nu bijna iedereen met een smartphone rondloopt, moet je beseffen dat we al zijn aangesloten op een wereldwijd neuraal netwerk, dat voorlopig alleen wordt afgeremd door een beperkte digitale bandbreedte in de ruimte tussen je telefoon en je hersenen. Als deze brug eenmaal open is, is er in feite niets meer over om je mentale soevereiniteit te beschermen, tenzij je besluit om wakker te worden en het stuur over te nemen.

About the Author

Dylan Charles is a self-mastery and self-sabotage coach, the editor of Waking Times, and host of the Battered Souls podcast. His personal journey is deeply inspired by shamanic plant medicines and the arts of Kung Fu, Qi Gong and Yoga. After seven years of living in Costa Rica, he now lives in the Blue Ridge Mountains, where he enjoys serving, training, and spending time with family. He has written hundreds of articles, reaching and inspiring millions of people around the world. Follow Dylan on telegram here, and sign up for his weekly newsletter here. On Facebook


Noot: Speciaal in deze tijd is bovenstaande artikel belangrijk, nu naar buiten gekomen is dat Twitter FBI agenten in dienst had om op Twitter meningen en accounts te monitoren om daarmee de publieke mening bij te sturen !! – HM

mind parachute


Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …



Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …



Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doel



Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk