Stroomstoring, black-out of -wat men noemt- afschakelplan.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #277 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Vrijdagavond meldde de huurder van ons huis in Nederland dat er een vreemde stroomstoring was. Het licht in huis deed het maar er stond geen stroom op de stopcontacten en de warmtepomp was uitgevallen.


Alle groepen stonden ingeschakeld de smeltstoppen waren allen goed en ook de hoofdgroepen waren in orde. Aardlek schakelaar aan, niets vreemd te ontdekken. De vraag is dan; “Hoe is dat mogelijk?” In ons geval bleek een van de hoofdgroepen eruit te liggen, dat is zaterdag verholpen maar er zijn andere zaken die nu spelen zoals bewuste black-outs.

Wat is een black-out en een afschakelplan [?], lezen we in België.

Een probleem van stroomvoorziening

Een belangrijk deel van onze elektriciteitsproductie is inmiddels uitgevallen. Wanneer we straks tijdens een strenge winterpiek meer elektriciteit nodig zullen hebben, is er misschien niet meer voldoende productiecapaciteit voorhanden om aan de vraag te voldoen.

Black-out

Bij een stroomtekort kunnen we normaal gezien rekenen op onze buurlanden, die dan een deel van hun overproductie naar ons elektriciteitsnet sturen. Maar bij een strenge winter hebben onze buren hun elektriciteit zelf ook nodig. Zeker Frankrijk, dat nog altijd een traditie van elektrisch verwarmen heeft.

Op zo’n moment kan de elektriciteitsvraag dus groter worden dan het aanbod. Zoiets noemt men een stroom onevenwicht.

Hoe lang kan een black-out duren?

Twee gevallen zijn mogelijk:

  • Ofwel kan het net worden heropgebouwd door te steunen op de netten van de buurlanden: in dat geval beschikken de eerste klanten na 4 uur terug over elektriciteit, ten laatste na 8 uur.
  • Ofwel moet er opnieuw vanaf nul worden gestart: in dat geval beschikken de eerste klanten na 10 uur terug over elektriciteit, de laatste na 24 uur

—//—-

Verder zoekend in Nederland met; “Gedeeltelijk afschakelplan stroomvoorziening  via slimme meter”, leverde nul resultaten op, maar niet in Frankrijk.

In het Frans zocht ik op “plan de coupure d’électricité par linky”, daar had ik dacht ik al iets over gehoord.

Resultaat; “Compteur Linky : Faut-il se préparer à 2h de coupure d’électricité par jour cet hiver ? – Linky (zo heet de slimme meter in het Frans): Moeten we voorbereid zijn op een stroomstoring van 2 uur per dag deze winter?

DUS; Via de slimme meter is per huis ‘iets’ te regelen !

In Frankrijk; “De maatregel in kwestie is van toepassing sinds 1 oktober en blijft van kracht tot 15 april 2023, of uiterlijk tot 16 mei 2023. Elektriciteitsleveranciers die van deze nieuwe optie gebruik zullen maken, zijn verplicht hun klanten vooraf op de hoogte te stellen”.

“Het initiatief van de (Franse) regering heeft – in theorie – alleen betrekking op de warmwatertank,(de boiler dus of warmtepomp boiler) die tussen 12.00 en 14.00 uur niet meer gevuld zal worden. Tijdens deze uren kan de douche dus nog steeds worden gebruikt, totdat de tank leeg is. Hoewel de opschorting alleen betrekking heeft op klanten met een Linky-meter, houdt zij geen verband met de nieuwe generatie elektrische apparaten en heeft zij geen rechtstreekse gevolgen voor de stroomvoorziening van het huishouden”. Bron

Je moet weten dat van de 51 kerncentrales in Frankrijk er maar 37 in bedrijf zijn. De reden vertelde men was onderhoudt. Dat dat een smoesje is kan je op de bekende Hollandse klompen aanvoelen, onderhoud vindt in de zomer plaats als men weinig vraag heeft. Wat is dan wel het probleem, … ehh, de uranium moet uit Rusland komen  en daar wil Frankrijk geen zaken mee doen net als vele EU landen gedwongen worden om in deze proxy-oorlog tegen de Oekraïne mee te gaan en Nederland het slechtste jongetje uit de klas is.

De global warming agenda komt steeds meer in het gedrang en de COVID virus agenda verliest ook snel aan geloofwaardigheid nu er zoveel vaccinatiedoden vallen. Echter, de QR vaccinatie code wil men alsnog doordrukken.

De komende energiecrisis is wat deze winter op het menu staan. De ‘powers that be’ gaan immers van crisis naar crisis om de macht naar zich toe te trekken.

Het internet toegang ID komt eveneens in zwaar weer nu juist Trump zijn nieuwe kaart heeft ingezet en beloofde dat het eerste wat er gaat gebeuren als hij weer president is, de vrijheid van meningsuiting te garanderen met wat hij noemt; “the Digital Bill of Rights”. 

Maar voorlopig worden alle kaarten gezet op een voedselcrisis en een energiecrisis en wat te denken van dit; “Groeiende angst voor ‘dode plas’ op Colorado River door droogte bedreigd water Hoover Dam”. Dat rapporteert de LA Times en is die Hoover Dam ook niet een gigantische stroom voorziening. De energiecrisis is net als alle andere bewuste verstoringen wereldwijd in beweging gezet. 

Vorige week meldde Ingrid, woonende in Frankrijk de eerste Black-outs zijn een feit: Verleden zaterdag, vanaf 10.30h geen elektriciteit meer in heel Villereal, de dag van de markt. Café’s, restaurants, Carrefour express, niemand kon nog mensen bedienen, zelfs niet een pintje want daarvoor is ook elektriciteit nodig. Mijn gebruikelijke bistro kon niks serveren daar alles maar dan ook alles op elektriciteit werkt. Enkele uren later opgelost maar de dag van de markt was voorbij dus de commerce had niks verdient. De volgende dag was het in het dorpje verderop waar een vide grenier was met de uitleg dat er een auto tegen een elektriciteitspaal was gereden en het erge is dat de mensen het nog geloven ook. Gelukkig hier ook geen linky in huis.

Of ze in Nederland hele wijken gaan afsluiten of de grootverbruikers via hun slimme meter, dat alles valt nog te bezien. Hier in Frankrijk was ik twee jaar geleden verderop in de straat bij iemand waar de elektriciteit kast buiten het huis was voorzien van een dikke ketting met hangslot om er zeker van te zijn dat er geen Linky geplaatst kon worden bij afwezigheid. Een slimme meter -linke- soep om in huis te hebben in deze moderne tijden !!


Een reactie op Vriendenplek:

In het ultralinkse Californië wordt dat al dertig jaar met regelmaat gedaan, want aan schaarste valt het meeste te verdienen. Het inmiddels failliete Enron is er mee begonnen:
“A demand-supply gap was created by energy companies, mainly Enron, to create an artificial shortage.”
https://en.wikipedia.org/wiki/….2000%E2%80%9301_Cali

Steekwoorden:
“intentional blackouts”, “rolling blackouts”.

Door het Enron-schandaal worden niet meer hele black-outs geschakeld, want dat valt te veel op, maar het aanbod wordt met opzet schaars gehouden, want die zijn niet zichtbaar maar drijven de prijs wel kunstmatig op.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk