dotcom.radio 342 nog niet ‘On Air’


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #270 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Geen opname dotcom.radio voor nu, we gaan proberen om het vanavond te herstellen. lees verder, …


Gisteren belde Mike of we de opname nu nog konden doen. Ja dat kon, dus gelijk naar boven de studio in en alles opstarten. Daar liep ik tegen wat problemen op omdat ik nog geen tijd had gehad om te testen zondagmorgen vooraf gaande aan de opname.

Al weken worstelen we met problemen op mijn oude macbook vanwege uitval van verschillende toetsen. Mijn nieuw Macbook air was net die middag binnengekomen. Backup files installeren van oude mac en drie uur later waren we up and running. Ik was net bezig om de laatste hand te leggen met de pagina voor de uitzending toen Mike belde; “Kunnen we nu gelijk, ik moet morgen gelijk al vroeg weg voor een lezing in Brabant?”

Ik had bij de installatie al een update van Skype geïnstalleerd en de daarbij horende ‘Call Recorder’ zag ik op mijn bureaublad verschijnen. Toen ik Mike inbelde kreeg ik de mededeling dat er Call recorder nog geen update had voor OSX Ventura, optie twee was opnemen met Audio Highjack, helaas dat werkte ook niet op deze Mac. 

Dus dan maar met Skype zelf opnemen. Mijn eigen opname duurde 4,5 minuut. Daarna stopte hij en zag ik de melding Mike neemt nu op, dus gelijktijdig opnemen werkt niet ondervond ik vanmorgen pas. Ook alle mp4 naar mp3 conversie programma’s die ik gebruikte op deze en de oude Mac deden het niet met de Skype opname.

Mike zou echter de opname versturen via Wetransfer. Vanochtend bleek daar iets verkeerd te zijn gegaan ??? Ik belde hem en hij was al onderweg om 09.00 uur naar Brabant. Vanavond kijken we verder of zijn opname verstuurd kan worden en ik alsnog de opname kan monteren (half uurtje werk)

Positief is, dat dit sinds 2008 pas de tweede keer is dat er geen uitzending is, de eerste keer, toen ik nog in de studio van de radio opnam, dat mijn toegangspas, net nieuw, ingesteld was op toegang tot de studio op de dag dat ik uitzending had.

In middels ben ik al een uurtje bezig voor de update van Audio Highjack maar email, naam en software code nummer bij de hand werkte er ‘iets’ niet voor een betaalde update, hulp is onderweg, maar dat is pas a.s. maandag.

We hebben echter weer met skype gewerkt  zonder dat het programma vastliep en we opnieuw moesten opstarten en inloggen. Ook het programma “Jami” is nog geen verbetering gebleken met de oude Mac (najaar 2012) want dat programma klapte er ook regelmatig uit.

Tot zover deze uitgebreide update voor de meedenkers.

Ik kreeg van Rob (828 radio actief) de tip om ieder zelfstandig op te nemen maar, … ik wil ook probleemloos op kunnen nemen met anderen voor mijn andere radio programma zydecajun.radio.fm en dan wil ik probleemloos de eindcontrole hebben en zichtbaar met in en uitgaand signaal en controle of de opname recorder nog loopt. Dat is dus met Skype niet het geval

Jammer, Skype heeft altijd redelijk goede opnames gehad maar de laatste jaren gooit Microsoft er met de pet naar!!Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk