De Realist -vs- de Hoop Gever.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #261 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Ik zat deze week even in een dipje door wat ik om mij heen hoorde en las, dat heeft iedereen wel eens. Het gevaar is als dat de overhand krijgt want dan kom je nergens. 


Deze week schreef ik onder andere; “We zijn aan de winnende hand, zie jij ’t ook?”. Ik kreeg daar deze opmerking over; “Nee, dat zie ik niet, want af en toe een zegentje scoren tussen alle zware verliezen is nou niet bepaald winnen te noemen. Met één doelpunt maken bij zeven tegendoelpunten kun je jouw team geen winnaar van de wedstrijd noemen.”

Ik reageerde met; “Ik denk dat ik geen deel zou willen uit maken van jullie team als de leider geen hoop kan geven”. De reactie; “Beter een realist aan de leiding, dan een zweverige valse hoop schepper zoals bij jullie”. (noot: de ‘jullie’ duid dan op de dotcom.radio podcast)

Ik weet en realiseer mij natuurlijk dat als ik ergens op reageer dat dit iets is dat mij ‘triggert’ en dat dan alle vingers naar mijzelf wijzen. Dus dan ga je (weer) nadenken en, … kan ik hier ‘iets’ mee?

De vraag is dan wat is een realist? “Dat is iemand die alleen rekening houdt met de feiten”, lees ik bij de ‘van Dale’.

Aangezien ik zelf al een paar keer een karakter zelftest heb gedaan vraag ik mij af wat ‘mij triggert’ ? Dus op onderzoek uit, …

“Voor realisten is hun manier van kijken in de eerste plaats via de actie zoals die plaatsvindt”.

Daar heb ik het gelijk al gevonden, immers ik wil mensen motiveren, inspireren, inzicht geven, leiden, naar zaken die zich nog niet gemanifesteerd hebben, zichtbaar zijn of nog moeten gaan plaatsvinden. Dat is onbekend terrein voor de realist dus daar botsten onze karakters. “Zeggen een team te kunnen leiden naar onbekend terrein, winnen in de -nog niet zichtbare- toekomst” is een statement die niet bij de karakterset van een realist behoord.

Realisten hebben mooie karakter trekken en zijn inderdaad leiders op terreinen waar ze bekend mee zijn waar ze zich vertrouwd voelen.

Maar we bevinden ons met z’n allen op onbekend terrein in een oorlog situatie waar je niet altijd zekerheid uit kan putten uit eerder opgedane ervaringen. Realisten zijn dus goede leiders op bekend terrein om deeltaken uit te voeren.

Maar, er waren natuurlijk meerdere zaken die maakten dat ik even in ee dipje zat. Een opstapeling van reacties die ik las van mensen die afhaakten bij hun verzet, … omdat het allemaal te lang ging duren. Als mij dat raakt heb ik zelf die gevoelens dus ook. Steeds weer die batterij moeten opladen omdat je verwachtingen niet uitkwamen, omdat de realiteit een ander beeld toonde, maar we strijden nu eenmaal om een nieuwe realiteit te verwezenlijken een visie om een eerlijke mooie nieuwe wereld mede te creëren. Niet zomaar een kleine doelstelling en dan moet je steeds een stap terug doen om door heen te zien waar we nu staan om de batterij weer op te laden. 

Het is immers wat, een wereld waar -naar zeggen- 5,3 miljard mensen gevaccineerd zijn en niemand nog enig idee heeft wat de reddingsmogelijkheden zijn. Een wereldomvattende oorlog tot in de kleinste uithoeken waar we iedereen bij betrokken is en nodig hebben om deze strijd aan te gaan. Een oorlog tegen de mensheid en de vrijheid, een karakter test in de praktijk waar een ieder die zich niet kan herpakken zich wellicht schaart onder de verliezers.

Mijn karakter test kwamen allebei de keren uit op bevelvoerder (commander) en ja, ik vlieg nogal eens bruut door de porseleinkast, wel lastig met 5,3 miljard potentiële porseleinstukken !!

https://www.16personalities.com/nl/entj-persoonlijkheid

De vraag is dus, waar sta jij en waar kun je helpen bij de grootste uitdaging van je leven!Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk