Het masker is af: Klaus Schwab van het WEF verklaart China tot ‘rolmodel’.

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #256 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Ooit hadden de Sovjets een strak gecontroleerd netwerk van internationalisten, bekend als COMINTERN, om hun communistische model in Europa en daarbuiten te promoten.


Bron artikel the American Thinker:
The mask is off: WEF’s Klaus Schwab declares China a ‘role model’
Door: Monica Showalter

Zoals het er nu voor staat, hebben de Rode Chinezen hen een stapje verder gebracht: Ze hebben Klaus Schwab.

Volgens Fox News:

De oprichter en voorzitter van het World Economic Forum, Klaus Schwab, heeft onlangs een interview gehouden met Chinese staatsmedia en verklaard dat China een “rolmodel” is voor andere landen. 

Schwab, 84, maakte deze opmerkingen tijdens een interview met CGTN’s Tian Wei in de marge van de APEC CEO-top van vorige week in Bangkok, Thailand. 

Schwab zei dat hij respect heeft voor de “geweldige” prestaties van China bij de modernisering van zijn economie in de afgelopen 40 jaar. 

“Ik denk dat het een rolmodel is voor veel landen,” zei Schwab, alvorens te preciseren dat hij vindt dat elk land zelf moet beslissen welk systeem het wil aanpassen. 

“Ik denk dat we heel voorzichtig moeten zijn met het opleggen van systemen. Maar het Chinese model is zeker een zeer aantrekkelijk model voor heel wat landen,” zei Schwab. 


Een rolmodel? Een land met nul vrijheid, lage sociale mobiliteit, sociale kredietwaardigheid en constante overheidstoezicht? Wie roept in godsnaam, zelfs onder de revolutionaire wokers, openlijk om een Chinees model voor hun eigen land?

China is in feite een gigantische gevangenis, compleet met slavenarbeid, sweatshops, lage lonen, voortdurende lockdowns en echte laogai, oftewel goelags. Daag de regering op enigerlei wijze uit en je wordt in een mum van tijd voor jaren naar zo’n gevangenis gebracht. In het geval van de Oeigoeren is alleen al het hebben van de verkeerde nationaliteit voldoende voor zo’n straf.

China is geen aantrekkelijk rolmodel, maar een land waarvoor mensen vluchten. In 2019 zijn er volgens China’s eigen statistieken 11 miljoen mensen op de vlucht geslagen en naar andere landen verhuisd, alleen maar om er weg te komen, waarbij ongeveer een derde naar de VS is gekomen. Het is grotendeels hetzelfde met China.

Schwab, die handig is, wist dat zijn liefde voor China goed zou vallen bij de Chinese journalist-propagandisten, maar niet al te best zou klinken voor alle anderen die de verklaring zouden horen, dus kwalificeerde hij deze met de bewering dat elk land zijn eigen bestuur moet kunnen kiezen. Dat klinkt hol, aangezien het systeem dat hij voor het Westen bepleit expliciet vereist dat een partij-elite alle keuzes maakt voor het volk waarover zij met ijzeren vuist regeert. Wat China zelf betreft, hebben de Chinezen het verschrikkelijke systeem gekozen waaronder ze leven? Nee, in 1948 schoot Mao Zedong, geholpen door, surprise, de COMINTERN, zich een weg naar de macht en legde het wrede regime met geweld aan China op, waar het sindsdien aan de macht is gebleven.

Het lijkt erop dat de oude COMINTERN altijd het laatst lacht. Want wie had kunnen denken dat in 2023 het hoofd van het World Economic Forum, zoon van een man met op zijn minst enige nazi-banden, het China-model aan het aanprijzen is als Mr. Respectability, en het prestige van zijn internationale organisatie gebruikt als geloofwaardigheid om Big Corporate en diverse activisten en NGO’s te beïnvloeden die volledig zijn gezwicht voor de opvattingen van links.

Deze organisatie zou moeten worden afgedaan als de handlanger van een smerige dictatuur, maar met al die mooie bergen en lekker eten en goede privé-jet luchthavens in Zwitserland, waar de meeste van de exclusieve en prijzige bijeenkomsten van het WEF worden gehouden in al dat geldaroma, is dat niet zo.

De organisatie van Schwab is geïnfiltreerd in de industrie, soms met daadwerkelijke geldelijke belangen, heeft vele anderen beïnvloed om het “stakeholder kapitalisme” aan te passen, wat Schwabs lievelingsproject is, en heeft anderen beïnvloed om zich aan te passen aan iets wat de wereldwijde “reset” wordt genoemd. Natuurlijk zijn ze allemaal in voor de controle door de overheid, door de “dreiging” van de opwarming van de aarde, die volkomen onzin is. Nog vragen waarom bedrijven zo wakker zijn geworden? Het gaat allemaal om die mooie banketten en praatfeesten in Davos, Zwitserland. Op dit moment probeert Schwab de Zwitserse regering om betere accommodaties te krijgen, terwijl hij geen belasting betaalt, met het dreigement zijn show naar Singapore te verplaatsen als ze dat niet doen. (Zie de rubriek “Kritiek” van zijn Wikipedia-pagina onderaan). Klinkt dat als een man die alleen maar wil praten en proberen te overtuigen over de deugden van China?

Wat de nazi-banden van Schwab betreft, die zijn waarschijnlijk niet zo sterk als sommigen op internet beweren, maar ze zijn erg genoeg: op basis van wat Wikipedia zegt, leidde Schwabs Zwitserse vader een bedrijf in nazi-Duitsland dat slaven- en dwangarbeid gebruikte, wat wel duidelijk maakt aan welke kant hij stond. Zelfs als zo’n bedrijf er niet was geweest, zouden de nazi’s hem nauwelijks de leiding over een bedrijf hebben gegeven als ze hem niet volledig vertrouwden, want fascisme draait om staatsheerschappij over bedrijven. Op zijn Wikipedia-pagina staat dat Schwabs moeder door de Gestapo in de gaten werd gehouden en ondervraagd vanwege haar Zwitserse accent. Dat de nazi’s dat niet deden met de vader, die een door de nazi’s geregeerd bedrijf leidde, vertelt ons dat de Gestapo hem niet als een probleem zag.

De oude nazi-waarden van corporatisme en “reset” lijken te zijn overgewaaid op Klaus, die 83 is, als je dat kunt zeggen. Mensen kunnen niet controleren wie hun ouders waren, maar als hun vader inderdaad bevriend was met de nazi’s, zou het misschien noodzakelijk zijn die ideeën niet over te nemen, laat staan ze te verdedigen.

Maar zeker is dat Schwab nu pleit voor bedrijfs- en staatscontrole van alle vrije naties van het Westen, die weinig verschilt van wat de nazi’s en hun communistische bondgenoten (lees: COMINTERN) decennialang voor het Westen hebben nagestreefd. De drang om vrijheid te doden leeft groot in dit stelletje.

Nu proberen ze het niet eens meer te verbergen — ze prijzen openlijk het communistische Chinese model en pleiten voor het opleggen ervan, gekwalificeerd door keuze (alsof met vervalste verkiezingen keuze relevant is) alsof er niets mis mee is. Het masker van deze mensen is inderdaad af.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk