Nord Stream pijpleiding opgeblazen door de Britse marine [?]


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #229 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Het lijkt erop dat Liz Truss per ongeluk naar de Russen heeft gelekt dat zij betrokken waren bij de ontploffing van de Nord Stream pijpleiding, nu Rusland de Britse marine beschuldigt van een terroristische aanslag. Dat kan verklaren waarom ze zo snel is afgetreden. Bron QtimeNetwork


Rusland beschuldigt Britse marine van “terroristische aanval” op Nord Stream

ZeroHedge; “Russia Accuses British Navy Of Nord Stream “Terrorist Attack

Het Russische ministerie van Defensie heeft zaterdag een verklaring uitgegeven waarin het de Britse marine ervan beschuldigt vorige maand de Nord Stream-gaspijpleidingen te hebben opgeblazen. Dit is de eerste formele en directe beschuldiging aan het adres van het Verenigd Koninkrijk wegens het grote incident dat de energievoorziening van Europa in gevaar heeft gebracht.

“Volgens de beschikbare informatie hebben vertegenwoordigers van deze eenheid van de Britse marine deelgenomen aan de planning, voorbereiding en uitvoering van een terroristische aanval in de Oostzee op 26 september van dit jaar – het opblazen van de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gaspijpleidingen”, aldus het ministerie, zonder evenwel bewijzen te noemen.

Het Kremlin wees eerder in een bredere beschuldiging met de vinger naar NAVO-landen, waaronder Groot-Brittannië, en zei dat NAVO-strijdkrachten militaire oefeningen hadden gehouden rond de exacte locatie waar de onderzeese explosies plaatsvonden. De beschuldiging volgt op een bewering van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken dat de NAVO in de zomer een militaire oefening heeft gehouden in de buurt van de plaats waar de onderzeese explosies plaatsvonden.

“In juli waren er NAVO-oefeningen met diepzeeapparatuur in de buurt van het eiland Bornholm”, aldus een briefing van het ministerie van Buitenlandse Zaken enkele dagen na de explosies van 26 september. Woordvoerster Maria Zakharovathe zei dat het gebied “vol zat met NAVO-infrastructuur” ten tijde van de sabotage-aanval. 

Tijdens zijn toespraak over de annexatie van de vier Oekraïense gebieden op 30 september deed president Poetin deze aanval op het Westen: 

Poetin beweerde dat de “Angelsaksen” in het Westen zijn overgegaan van sancties tegen Rusland naar “terreuraanslagen”, door de Nord Stream 1 en 2 pijpleidingen te saboteren in wat hij beschreef als een poging om “de Europese energie-infrastructuur te vernietigen”.

Hij voegde eraan toe dat “degenen die ervan profiteren het hebben gedaan”, zonder een specifiek land te noemen.

Over één ding zijn zowel Rusland als het Westen het eens: het was een opzettelijke daad, en niet zomaar een ongeluk. Zo noemde de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, het incident kort na het incident sabotage en waarschuwde dat “opzettelijke verstoring van de Europese energie-infrastructuur onaanvaardbaar is en zal leiden tot de sterkst mogelijke reactie”.

Rusland heeft zich afgevraagd waarom het zijn eigen pijpleidingen moest saboteren, in plaats van het gas gewoon af te sluiten als het dat nodig achtte. 

De Zweedse strijdkrachten zijn de afgelopen week ter plaatse geweest en hebben bevestigd dat krachtige ontploffingen de pijpleidingen hebben beschadigd, waardoor op verschillende plaatsen gas is weggelekt.

Binnen enkele uren na de Russische beschuldiging van zaterdag, bestempelde het Britse ministerie van Defensie de nieuwe beschuldiging als “valse beweringen van epische omvang”. Een woordvoerder van het Britse leger zei: “Om de aandacht af te leiden van hun afschuwelijke aanpak van de illegale invasie in Oekraïne, neemt het Russische ministerie van Defensie zijn toevlucht tot valse beweringen van epische omvang.” [?]


Twitter: Poetin: “Gasleidingsystemen werden opgeblazen – ze zijn niet alleen van ons, ze zijn pan-Europees, er zijn 5 Europese bedrijven vertegenwoordigd in Nord Stream 1….Iedereen zwijgt, alsof het zo zou moeten zijn. En ze hebben nog steeds genoeg schaamte om te zeggen dat Rusland het misschien heeft opgeblazen?”Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk