Oekraïens “tegenoffensief” [?]


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #180 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Voor het eerst sinds het begin van de oorlog zijn de Oekraïense strijdkrachten in staat geweest een tegenoffensief te lanceren en een significante territoriale winst te boeken in de noordelijke regio van Charkiv. Naar verluidt werden de feitelijke doorbraken van de Russische frontlinie niet alleen bereikt met tanks, raketten, enz. van de NAVO, maar ook met huurlingen uit NAVO-landen, voornamelijk Amerikanen, Polen en Britten.


Telegram door Paul Serran

De Russische strijdkrachten in Oekraïne hoeven geen bepaald stuk terrein in handen te houden, dus trokken zij hun troepen met minimale verliezen terug. Wat de Oekraïners betreft, zodra zij de versterkingen verlaten die zij jarenlang hebben gebouwd en een aanval “in het open veld” lanceren, worden zij veel gemakkelijker doelwitten voor de Russische artillerie. De verliezen van Kiev in de afgelopen dagen waren enorm, er zijn mensen die zeggen dat Zelenski al zijn troepenreserves heeft verbrand, omdat hij een schijn van militaire overwinning moet hebben om aan zijn westerse partners te laten zien voordat de winter intreedt. Nu heeft hij dat – maar tegen een prijs die hij misschien niet zal kunnen betalen.

GLOVES OFF – UKRAINE IS IN THE DARK:

Dit tegenoffensief heeft er ook toe geleid dat Moskou eindelijk de handschoenen uittrekt en deze “speciale militaire operatie” begint uit te voeren op een meedogenlozere manier die op een oorlog lijkt. Voorbeelden: vandaag heeft Rusland in één enkele ronde van luchtaanvallen op elektriciteitscentrales het grootste deel van Oekraïne in het donker gezet. In de regio Kharkiv ligt ook het internet plat. Stel je voor dat Rusland tot nu toe heeft toegestaan dat hun vijand elektriciteit, gas, licht, internet, watervoorziening, zelfs militaire aanvoerlijnen per trein ongemoeid heeft gelaten… dat zal allemaal veranderen.

SLOW-MOTION OORLOG:

Rusland stuurt ook meer troepen – militaire analisten hebben al lang opgemerkt dat Poetin NIET het grootste deel van zijn troepen naar deze operatie heeft gestuurd, en zelfs een verrassend laag aantal manschappen en materieel. Soms denk ik dat de Russen WILLEN dat deze oorlog zo langzaam mogelijk verloopt, zodat de militaire arsenalen van het Westen uitgeput raken door ze naar Ukraine te sturen om af te blazen, en zo de dreiging voor het Russische vasteland in dezelfde mate zou afnemen.


Kaart van energiesystemen van Oekraïne.

Zoals u kunt zien, bevindt het grootste deel van de energie-infrastructuur zich in het zuidoosten.

Er waren vier kerncentrales in Oekraïne: Zaporozhye, Rivne, Khmelnytskyi en Yuzhno-Ukraine. Er zijn in totaal 15 reactoren, waarvan zes – VVER-1000 – in Energodar, dat ongeveer 40% van de elektriciteitsproductie in kerncentrales en ongeveer 20% van de energiebalans van het land levert.
Energodar stond lange tijd onder controle van de RUAF. In de nacht van 11 september werd de laatste operationele eenheid van de Zaporozhye NPP – de zesde – losgekoppeld van het elektriciteitsnet en begon men zich voor te bereiden op de overgang naar een koude toestand.

De strijdkrachten van Rusland hebben vandaag de belangrijkste thermische centrales in het noordoosten getroffen en daardoor verschillende noordelijke en oostelijke regio’s van Oekraïne leeggehaald.

Het energiesysteem van Oekraïne faalde en vandaar het nieuws dat als gevolg van de onbalans in het energiesysteem de kerncentrales Yuzhno-Ukraine en Khmelnytskyi van het net werden losgekoppeld.

Bron Telegram Lord of War kanaal
(Dankzij alternatieve berichtgeving wordt de Westerse RT censuur omzeilt)

Hoe actief is Rusland is het vernietigen van wapenleveringen vanuit het Westen?

Noot: Mike Donkers Fa(c)tsforum | dotcom.radio

Zeer actief. Maar het was onbegonnen werk zo lang er nog sprake was van treinverbindingen en communicatie netwerken. Rusland is nu de fase ingegaan van een heuse oorlog. Het Russische parlement staat op het punt om Oekraïne tot terroristische staat te verklaren en daarmee ook iedere staat die Oekraïne financieel of militair steunt sancties op te leggen door energieleveranties aan deze staten te stoppen. De NAVO voert in Oekraïne een proxy-oorlog en het wordt nu steeds zichtbaarder wie de werkelijke strijdende partijen zijn. Dit zou wel eens de Scare Event kunnen zijn, die noodzakelijk is. Rusland staat op het punt om de genadeklap toe te brengen aan het Oekraïense leger, want nu het alle ballen op Charkov is zijn ze daar nu ook.allemaal mooi bij elkaar verzameld om te worden vermorzeld. Daarna heb je alleen nog maar NAVO-huurlingen over, die volgens de Russen vogelvrij zijn en niet vallen onder de Conventie van Geneve.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk