De ‘kwakzalver’ – ‘dokter’ en het tuinvrouwtje.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #180 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Ik heb weer een prachtige metafoor, een beeldspraak gevonden om uit te leggen hoe dom wij waren, en hoe dom velen ook zijn. (dom in de betekenis van niet weten / niet snappen)

De kwakzalver ‘geneeskundige’, als ik dan toch mag kiezen.

Een paar weken geleden kwam ze bij ons langs in Frankrijk om te schuilen voor de verwachte heftige regen tijdens haar vakantie. Ze werkt al jaren in het tuinonderhoud en ik wilde graag wel eens weten wat ik aan mijn permacultuur tuin kon doen na de extreme droogte. 

Ze was er toen de schade door de droogte in volle omvang zichtbaar was. Verschillende gewassen mislukt en de jonge boompjes waarvan sommige zonder een enkel blaadje, maar ze leefden nog wel zag ze.

Ik verteld haar hoe de tuin er in de winter bij ligt,

De tuin heeft een afschot van 2.70 meter in de lengte en ruim een halve meter in de breedte. Aan de noorden kant, het hoogste punt. Daar grenst de tuin van de buren die nog een meter hoger ligt en in de herfst en winter schep je daar water met gewone schoenen aan. 

Het tuinontwerp met linksboven het hoogste punt en de regen waterput op het noorden.

Haar voorstel: drainage slang die het water afvoert naar de plaatsen waar je het nodig hebt inclusief de tunnel kas

In de drainage slang en kleinere tuin slang vanaf de put op het hoogste punt gelegen (Wordt slechts gevuld in de herfst / winter door regenwater. +/- 3 á 4 m2} Een handpomp installeren daar en in droge tijden water ondergronds pompen naar, daar waar het nodig is.

Het water infuus, de drainage slang geul gegraven

Advies nummer twee: Paden verharden met tegels / stenen zodat de grond daar niet uitdroogt en planten daar hun wortels naar toe laten groeien, want rondom stenen / tegels is altijd onkruid te vinden zei ze, omdat het er altijd vochtig is.

Gekozen oplossing, alle paden (heel veel) een klein beetje uitgaven en grint storten en vervolgens afsmeren met een beetje cement. Zo heb ik het minste werk met het meeste rendement.

Grint spat niet weg bij werkzaamheden met de bosmaaier, onkuid krijgt geen kans dus minder werk bij het onderhoud en overal kunnen de planten water vinden in droge tijden, zoals deze extreme zomer. Die werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

Maar nu komt het, in onze tuin bij het huis stonden twee grote potten op het stenen terras die er meer dood als levend uitzagen. Beide potten werden een voor een in het water ‘gedonderd’, kijken of er nog leven in te krijgen was.

Eigenlijk wel logisch, de plantenpotten stonden op een stenen terras, pal op de zuiderzon en de hele dag geen grammetje schaduw. En als eenmaal de zon onder was stonden ze nog steeds op die gloeiende stenen. “Ja maar ze krijgen elke dag water”, zei mijn vrouw.

Wat je noemt de druppel op de gloeiende plaat

Nu gaan we de vergelijking maken, de metafoor met ‘de kwakzalver’ dokter, geneesheer / vrouw, natuurgeneeskundige of welke naam / tittel ze ook mogen hebben?

Begint ‘de kwakzalver’ eerst over vitamine / mineralen gebrek en detoxen, nou dan ben je in goede handen, nee je bent in de allerbeste handen. 

Waar de alom gerespecteerde reguliere dokter, de persoon die medicijnen gestudeerd heeft, juist ja die, begint die met te zoeken in zijn chemische arsenaal welk medicijn jouw probleem kan verzachten?

Maar nee, net als ons tuinvrouwtje moet je aan heel veel water hebben of in dit geval, het vitamine / mineralen infuus of, gelijk in de vitamine / mineralen vijver ‘gedonderd’ worden om te kijken of er nog leven uit te toveren valt. 

Met kanker wordt je door de medicijnmannen aan het chemische infuus gelegd terwijl een zuurstofgebrek op celniveau (wat kanker is) nooit maar dan ook nooit opgelost wordt met chemische middelen, die zijn als vergif voor het lichaam. Een detox en vitamine infuus is in alle gevallen meer op zijn plaats.

Maar het is ergens verkeerd gegaan met de mensen die tegen de dokter opkijken en hopen dat de dokter tijd heeft voor een snelle ‘behandeling’. De ‘natuurgenezer’ is echter dankzij de media, lifestyle magazine en vooral de Sylvia Millecam ‘natuurgenezers’ laster campagne in het ‘kwakzalver’ verdomhoekje terecht gekomen.

Nu, ik heb heel slecht nieuws voor velen.

Zo het zich laat aanzien hebben een paar miljard mensen een vaccin genomen, een experimenteel vaccin, dat staat vast, toegediend door die reguliere artsen, als assistent van de duivel, want vrijwel niemand heeft een geïnformeerde toestemming verklaring hoeven te tekenen van de dokter. Dat laatste durf ik gewoon misdadig te noemen.

Al die twee miljard mensen, of meer, zouden allemaal, zonder uitzondering, in het vitamine / mineralen vijvertje van ons tuinvrouwtje ‘gedonderd’ moeten worden. 

Vele miljoenen zijn reeds niet meer onder ons en de rest staat op het terras in de gloeiend hete potten uit te drogen. In plaats van water kregen ze experimentele pesticiden en in hun pot op het terras in de bakkende zon waar er ook geen enkele mogelijkheid is om met de wortels contact te maken met de levensbron, het water met alle mineralen uit de aarde.

Als mensen dit eenmaal gaan snappen hoe ze bedonderd werden en nog steeds worden, dan kunnen de bakens nog wel eens snel 180 graden verzet worden.

De kwakzalvers worden weer in ere hersteld als geneesheren, en de dokters, tja, dat waren eigenlijk nooit geneesheren en hun aanzien waren ze -bij mij- al jaren en jaren geleden kwijt. 

Noot: Op de enkelingen na die je na een ongeluk weer in elkaar weten te sleutelen, chapeau, maar kom niet aan met je medicijnen kwakzalverij arsenaal. Ik zwem liever in de detox, vitamine / mineralen vijver. 

Tussen 2004 en 2007 vertegenwoordigde ik het Amerikaanse laboratorium SpectraCell die intracellulaire vitamine en mineralen konden testen op een cellulair niveau, na de stofwisseling. Men kon vier tot zes maande terug kijken in de geschiedenis bij een gelimiteerd aantal vitaminen en mineralen. De getoonde resultaten waren spectaculair, en zeer verontrustend. Bij een studie onder 89.000 mensen bleken 74,6% een functioneel vitamine gebrek te hebben en 99,5% een functioneel mineralen gebrek. — Bedenk dat de testen uitgevoerd werden bij mensen waarvan er velen reeds gezondheid bewust zijn en al enkele veranderingen hadden door gevoerd in hun leefstijl. De uitkomst van de test is dus nog aan de positieve kant. Geen wonder dat er zoveel mensen ziek zijn, en leven met chronische gebreken.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk