Bloempot – theelicht kacheltjes – onder de tafel [?]

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #176 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Hou niet je huis, maar jezelf warm, … Ik heb het dan niet over met een warme jas in huis gaan zitten maar ouderwets slim met een kleine verwarmingsbron om gaan. Velen kennen het met theelichtjes verwarmen van aardewerk bloempotten. Sommige ontwerpen zijn op detail fout omdat er geen luchtcirculatie plaatsvind. Maar vooral, waar zet je de warmtebron? 

Noot: Neem wel de brandveiligheid in acht en de ventilatie


Het belangrijkste is echter, waar ga je dat mini kacheltje plaatsen? Laat je al die warmte naar het plafond stijgen of ga je die slim gebruiken?

In ons wekelijkse emigranten cafeetje hier in Frankrijk had ik dat eerder voor het eerst in de praktijk gezien. Dikke 50 centimeter muren en steenkoud want er werd normaal maar een of twee dagen gestookt. Hoe krijg je dan toch een behaaglijk gevoel?

Over de stamtafel hing een ruim kleed en daar werd ook een elektrisch kacheltje geplaatst. De warmte blijft onder de tafel hangen en de doorbloeding van je eigen lichaam zorgt ervoor dat je een warm gevoel krijgt door je gehele lichaam. 

Vervang het elektrische kacheltjes met een bloempot theelichtjes kacheltje ‘eh voila’, lekker warm zonder dat je de hoofdprijs betaald. Ook ideaal in het voor en najaar in plaats van gelijk de hele ruimte verwarmen. We gaan het uittesten thuis onder de keukentafel waar we het meest zitten, slimme oplossingen bedenken is nodig nu de energieprijzen door het plafond gaan. 

Is dit idee nieuw, nee echt niet, ik vernam dit; “Hier in het zuiden van Spanje hebben ze brandvrije dikke tafelkleden en onder tafel wordt dan een ijzeren bak of iets soortgelijk geplaatst met de overblijvende assen die nog steeds warmte geven voor de gehele avond. Als bijvoorbeeld je vuur zo goed als uit is, bedek je de gloeiende as met de andere assen en deze kan je dan de volgende dag of ‘s avonds gebruiken worden”.

In veel landen zoals wij hier in de Morvan in Frankrijk wordt nog veel met uitsluitend hout of olie gestookt. In beide gevallen kunnen ook wij bezuinigen op de stookkosten als bijverwarming of op een kille voor of najaarsavond.Bericht delen: Bericht delen op je eigen website of blog.
Graag, zo werkt het, …Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk