Het einde van de sociale media trol / troll in zicht!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #133 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Trol, een demonisch wezen, dat lees ik bij de definitie, … Maar een Trol is ook een persoon die de welbewust de boel verstiert. Wat is dan een ‘wezen’, een levend schepsel. Een trol is een persoon die berichten plaatst in een internetomgeving om voorspelbare emotionele reacties uit te lokken als woede, irritatie, verdriet of scheldpartijen – ook wel flames genoemd in internetjargon, [Wikipedia]


https://nl.wikipedia.org/wiki/Trol_(internet)

Wat ik bij de omschrijving van Wikipedia mis zijn de AI trollen, volautomatisch geprogrammeerde kunstmatige intelligentie internet robots die bijvoorbeeld niets anders doen dan stemmen op onderwerpen om het groepsdenken te bevorderen. Groepsdenken: Kijk eens iedereen is het hier mee eens dus zal ik ook maar een [like] – [hartje] – [duimpje omhoog] geven.

Trollen, de ‘wezens’ en internet robot variant, die gaan het moeilijk krijgen. In Amerika ging in februari -langzaam- het TruthSocial platform van start. Pijnlijk langzaam omdat men in de praktijk de hele zaak dicht diende te spijkeren voor alle vormen van trollen. Met name linkse politici gooiden nog al eens proefballonetjes op wetende dat het trollenleger zorg zouden dragen voor de gewenste positieve backup en daarmee een eerlijk krachtenveld van meningen verstorend. 

Het duurde geruime tijd voordat na de iPhone de andere platformen toegang kregen. Na ruim een half was het eerste land buiten de VS pas aan de beurt om uitgerold te worden [UK].

Er is namelijk een informatie oorlog gaande en het trollen leger is daarin een gewichtige rol toebedeeld. Zoals bleek uit deze titel; “Trollen overspoelen Trumps nieuwe sociale netwerk ‘TRUTH’ nog voor het gelanceerd is”. (oktober 2021) 

https://mashable.com/article/trump-truth-social-hacked-trolls

Op TruthSocial.com, vond je een inschrijfformulier om op een wachtlijst te worden geplaatst, zodat je op de hoogte kan worden gebracht van de lancering. En wedden dat het trollenleger daar als aasgieren op reageerden om als eerste hun trollen plaatsje te verwerven en als eerste namen van bekende internet persoonlijkheden te kunnen kapen.

Mispoes, dit bleek het eerste vangnet dat al na een paar uur offline ging. Klaarblijkelijk heeft men het probleem aardig onder de knie gezien de verdere uitrol.

Een ander sociaal media platform Twitter zit met het Trollen leger behoorlijk in de maag en dat is letterlijk een understatement. 

De Trollen hebben de Twitter ondergang ingeluid, …

Elon Musk wil exact inzage in het percentage trollen en heeft de aankoop -op pauze gezet- Daarmee is het gehele bedrijf al in waarde gedaald en ook de adverteerders roeren zich want ze hebben al die tijd dus te hoge tarieven betaald. Probeer maar eens uit deze spagaat te komen, niet dus. Dat het Twitter bedrijf zijn beste tijd heeft gehad is duidelijk en de overname zal voor Elon wel eens een ‘Pennies on the dollar’, voor een ‘appel en een ei’ kunnen zijn.

Duidelijk dat het trollen leger bij Twitter ook buiten geschopt dient te gaan worden.

Maar met buitenschoppen zijn de trollen er nog niet.

Met de komenden onthullingen en de daarop volgende rechtszaken zullen die Trollen ook de gerechtigheid niet mogen ontlopen. En in hoeverre zijn die dan op te sporen? Ik denk feilloos, want op internet laat iedereen immers hun sporen na, of denk ik verkeerd bij dit laatste, … ?Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk