“Paniek 2022”, …


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #113 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Paniek, het verandert de mond in een woestijn met de tong als een ruwe en geschubde versteende boomstam rustend op het zand. Het verwarmt de keel, zet de longen onder druk, vernauwt het hart, en ledigt de darmen en de blaas met een kracht die aanvoelt alsof het je hele leven wegzuigt.


Uit de nieuwsbrief van Clif High 06-07-2022

Paniek! Het is het krachtigste van onze actieve emotionele complexen: degene die de geest en alle rede kan vernietigen, in een poging het lichaam te behouden tijdens een aanval. Paniek drijft lichaam en geest tot een intensiteit die door geen enkele andere emotie geëvenaard wordt. Paniek. Het is ontworpen door het universum als de laatste bruikbare strategie wanneer je geest zegt dat het leven zelf op het punt staat verloren te gaan.

Paniek grijpt alle miljoenen bundels van bestaande stress in je lichaam tot een touw, draait tot ze allemaal beginnen te krijsen onder de spanning, en eist van de Geest en de Wil een vorm… elke vorm van bevrijding van de druk.

Paniek! Zoals met alle emoties, is het besmettelijk.

Paniek verspreidt zich snel. De snelheid van overdracht door een bevolking is een kenmerk van paniek. Paniek springt van persoon naar persoon met de vonk van communicatie, sneller dan elektriciteit, met bijna de snelheid van Gedachte. Paniek verspreidt zich snel.

Er is geen paniek zoals een paniek in een bank. Vooral wat de snelheid van de overdracht betreft, hoewel het de diepte van de penetratie van de paniek is die in de geschiedenis wordt herinnerd, niet gewoonlijk de snelheid van haar verspreiding, aangezien bankpaniek altijd wordt gevolgd door maatschappelijke veranderingsperioden die jaren duren.

De Paniek van 1893 leidde tot vier moeilijke jaren die de middenklasse in de VS bijna vernietigden. Deze paniek bracht ook politieke veranderingen teweeg die deelnamen aan de anti-vrijmetselaarsbeweging die de “anti-vrijmetselaarswetten” produceerde, evenals twee, nieuwe, nationale politieke partijen, waarvan er één in slechts 10 jaar tijd het presidentschap zou gaan bekleden.

De Paniek van 1893 vernietigde 500 banken, meer dan 15.000 bedrijven, 4 grote spoorwegmaatschappijen, de opkomende staalindustrie en deed de staat Washington bijna terugkeren naar de status van territorium. De paniek sloeg toe in slechts vier korte, uitbundige jaren nadat Washington de status van staat had gekregen. In die vier jaar had Washington de snelst groeiende bevolking van het Noord-Amerikaanse continent. Volgens de volkstellingen groeiden sommige gebieden in die eerste vier opwindende jaren van het statenschap met een factor 20. Mannen, machines en geld trokken naar Washington om de overvloedige rijkdommen aan hout, vis en irrigatie vrije (door regenval) landbouw te oogsten. Washington was een ‘booming’ plaats.

Het was zelfs zo ‘booming’ dat het sentiment een verkoopslogan werd.

Aanjagers van Seattle noemden hun stad “de bloeiendste plaats op aarde” en de Britse schrijver Rudyard Kipling beschreef Tacoma in 1889 als “letterlijk wankelend onder een bloei van de bloeiendste” (Kipling, 43). https://www.historylink.org/file/20874

Altijd zullen zowel booming markten als banken falen, en de paniek in de banksector van 1893 vonkte door de geesten van de mensen en ontketende de explosie van vertrouwen die het vertrouwen in de staat Washington, en ook het nationale vertrouwen, deed wankelen. Eerst kromp de kapitaalstroom naar de staat, daarna keerde hij scherp om, totdat financiering voor welke commerciële onderneming dan ook als “onmogelijk te verkrijgen” kon worden gekenschetst. Binnen slechts 18 maanden na de paniek zag de staat Washington, de snelst groeiende staat van het land, gemeenten failliet gaan, de infrastructuur afbrokkelen en de bevolking uit het gebied wegtrekken. De gevolgen van de Paniek van 1893 voor Washington waren vier decennia later, in de jaren veertig, nog steeds voelbaar, toen de staat vooral bekend werd als het thuisland van de filmberoemde ‘Ma and Pa Kettle’, het iconische voorbeeld van de vorm van Amerikaanse ‘genteel poverty’ in die tijd.

Het vertrouwen in het banksysteem in 1893 was toe aan een implosie die louter gebaseerd was op de interne dynamiek van welig tierende fraude, slechte tot geen boekhouding, een corrupt rechtssysteem dat de “speciale belangen” bevoordeelde (tegenwoordig “TPTB” genoemd, of de “Deep State”), en geen politieke wil om de problemen aan te pakken.

Klinkt dat bekend?

Vandaag de dag hebben we het financiële systeem delicaat in balans rond een stervende munt. De omstandigheden zijn rijp voor een nieuwe bankenpaniek.

Er zijn opmerkelijke verschillen tussen bankpaniek en bankmanipulaties die een ineenstorting veroorzaken. De Paniek van 1893 was structureel anders dan de Grote Depressie van de jaren ’30. We gedenken ze zelfs in de geschiedenis op basis van hun belangrijkste verschillen. Terwijl de Grote Depressie een ontworpen ‘omschakelingsgebeurtenis’ was in het financiële systeem, waarbij de beheerders van het ‘fractional reserve fiat’ systeem hun op rente gebaseerde ‘winsten’ binnen het systeem omzetten in fysieke goederen zoals landbouwgrond, en zo de golven van ‘boerenzelfmoorden’ veroorzaakten in het Midwesten van de VS in de jaren 1930, was de Paniek van 1893 een gebeurtenis die exogeen was aan het financiële systeem van die tijd.

De Grote Depressie, en de daaropvolgende Tweede Wereldoorlog, waren ontworpen om precies de resultaten te creëren die de geschiedenis heeft gezien. De enige keer dat er echte paniek uitbrak binnen het financiële systeem in de jaren ’30 was toen de kunstmatige vertraging van de stroomsnelheden, bedoeld om activa in beslag te laten nemen door de banksters, zich in 1933 voordeed, toen de implosie van de obligaties op het randje kwam van de ontketening van de Centrale Bank Killer, ook wel “deflatie” genoemd. Op dat moment ontstond er grote paniek binnen het systeem, die zijn oorsprong vond aan de top en zich uiteindelijk zelfs uitbreidde tot kleinschalige runs tegen regionale banken. De angst voor deflatie leidde ertoe dat de Banksters, via het ‘gezag’ van de federale regering, het presidentschap, alles in het werk stelden om goud in beslag te nemen en het gebruik ervan door de bevolking te verbieden.

De Paniek van 1893 daarentegen was een plotselinge gebeurtenis buiten de controle van de ‘speciale belangen’, tegenwoordig de ‘elites’ genoemd. In tegenstelling tot de jaren dertig van de vorige eeuw was de paniek niet opzettelijk veroorzaakt en was het resultaat van een verlies aan vertrouwen in een door een bank uitgegeven munt in een periode van natuurlijk optredende deflatie, te midden van een periode van stabilisatie van de vraag van handelaren en consumenten, terwijl de economie de toevloed van inflatie als gevolg van de goudvondsten van de afgelopen vijf decennia verteerde. De Baring Bank gaf met name “demand notes” uit op basis van illusies over de groei van de Argentijnse economie, die niet bewaarheid werden. De Baring Bank, zo gaat het verhaal, betaalde vervolgens om een staatsgreep te plegen in Argentinië om de voorwaarden af te dwingen voor de uitgifte van hun ‘demand notes’. Toen het nieuws van de mislukking van de staatsgreep Noord-Amerika bereikte, veroorzaakte het onvermijdelijke verlies aan vertrouwen een grote cascade Paniek tegen meer dan 500 bancaire demand-bankbiljetten, die allemaal teruggingen in vertrouwen in de dollar. Toen de ‘demand notes’ en andere, meestal frauduleuze, valuta’s werden vernietigd, kwam de deflatie in het mondiale banksysteem tot leven.

De Paniek van 1893 werd door de geschiedenis niet genoemd vanwege de daaropvolgende massale Depressie die Amerika, en de Wereld, veel meer veranderde dan tijdens de Grote Depressie van de jaren ’30. Het verschil is dat de depressiejaren na de Paniek van 1893, en de ineenstorting van het banksysteem, een periode van gedecentraliseerde groei was, terwijl tijdens de Grote Depressie de wederopbouw plaatsvond binnen hetzelfde, gebrekkige, frauduleuze financiële gecentraliseerde systeem dat de voorwaarden had geschapen.

Het fundamentele verschil was het bestaan van de Amerikaanse Centrale Bank, alias ‘de Federal Reserve Bank’, die geen deel uitmaakt van de federale regering, geen reserves heeft en geen bank is.

De Paniek van 1893 veranderde het politieke landschap in heel Amerika, en de daaropvolgende depressie veranderde de wereld met innovatie en uitvindingen. Denk aan vliegtuigen, auto’s, elektrische communicatie, asfaltwegen, frisdrank, vitamines en vele andere uitvindingen die de octrooibureaus in de VS en de rest van de wereld van 1897 tot 1929 zeer druk bezet hielden. Er was een hausse aan patenten, zowel aangevraagd als verleend, die sindsdien niet meer is geëvenaard. Dit alles ontstond tijdens de depressie na de Paniek van 1893. Economische voorspellers van die jaren merkten op dat de Paniek een groot en diepgaand “reinigend” effect had op de economie en de geesten van het volk, en dat de daaruit voortvloeiende institutionele “armoede” belangrijk was voor het wegnemen van de belemmeringen die door die, meestal corrupte, instellingen aan het volk werden opgelegd.

Het tempo van innovatie nam na 1929 af toen uitvindingen en commerciële creaties onder controle werden gebracht van de CBI (centrale bankinfrastructuur) van academische en door bedrijven en overheid gefinancierde onderzoekscentra. De Grote Depressie van de jaren ’30 verhardde slechts de controle van de Diepe Staat, en elimineerde de wegen van vrijheid voor de bevolking, terwijl het ‘fractional reserve banking’ erop uit was om de planeet te veroveren.

Wat het ook deed, de planeet veroveren, wel te verstaan. We zijn er nu. Centraal bankieren bezit de aarde, en al haar grondstoffen, inclusief u. Tenminste, dat is wat de banksters denken, en zeggen. Luister maar eens naar de toespraken op het Wereld Economisch Forum. Je zult het ze horen zeggen. En hun corrupte rechtbanken zullen die gedachte aan u opdringen.

Het herstel van de Paniek van 1893 was binnen een jaar zichtbaar, toen de politieke en systeemveranderingen de steun van de bevolking begonnen te krijgen. Het duurde vier jaar, tot 1897, voor de gevolgen van de Paniek volledig zichtbaar werden, voor de 15.000 bedrijven failliet gingen, voor de 500 + banken implodeerden, voor de mensen zich opnieuw vestigden, maar tegen die tijd waren de pogingen tot wederopbouw door het vervangen van gebrekkige instellingen en denkwijzen, al zichtbaar in zowel nationale als internationale publicaties.

Het herstel van de ontworpen Grote Depressie is aantoonbaar nog steeds aan de gang, omdat de Centrale Bank bevoegdheden die in de beginjaren van die depressie bij wet werden toegekend, nog steeds van kracht zijn. We gebruiken nog steeds de gedegradeerde, mislukte, gebrekkige en frauduleuze Federal Reserve Note (ook bekend als ‘de dollar’), en dezelfde politieke infrastructuur is nog steeds op zijn plaats, in feite meer verankerd, en meer doordringend, dan ooit gezien in de voorbije eeuwen.

De omstandigheden waarmee wij thans worden geconfronteerd, vertonen qua karakter opmerkelijk veel gelijkenis met die van vóór 1893, zij het sterk vergroot door de bevolkingsomvang, en dus de economische en ook de financiële activiteit. De druk die thans op het financiële stelsel wordt uitgeoefend door de volkscultuur, de kapitaalstromen, de stabiliteit van de regeringen en de maatregelen van de bankcontroleurs lijken veel meer op die van het einde van de jaren 1890 dan op die van de jaren 1920.

Ondanks de zeer grote, en zeer publieke, mate van social engineering door de Centrale Banken van de wereld, in een poging om een nieuwe Grote Depressie en daaropvolgende Wereldoorlog te veroorzaken, ben ik van mening dat we in plaats daarvan een bankpaniek zullen zien ontstaan.

De paniek die zal uitbreken zal een ‘centrale’ bank paniek zijn. Deze paniek zal zich, net als in 1893 (en eerdere bankpaniek) afspelen op het niveau van het ‘vertrouwen in de valuta’…op het niveau van de Federal Reserve zelf. Dat wil zeggen, net als de Paniek van 1893, zal de komende Grote Paniek van 2022 (of misschien 2023, hoewel het persoonlijk onwaarschijnlijk lijkt dat ze het zo lang kunnen volhouden), alles te maken hebben met geloof en vertrouwen in door centrale banken uitgegeven munteenheden.

Deze Grote Paniek van 2022 zal het ‘volle vertrouwen en krediet’ van de Amerikaanse Federale regering vernietigen. En haar instellingen. Dit zal leiden tot de periode die in mijn ALTA rapporten is bestempeld als Geheimen Onthuld.

De Geheimen Onthuld periode zal ontstaan door het falen van de petrodollar financiële structuur die ervoor zorgt dat de Diepe Staat niet langer effectieve manieren heeft om mensen om te kopen op alle niveaus van de ‘corruptie carrièreladder’. Dit leidt op zijn beurt tot een grote uitstorting van Geheimen, zowel groot als klein. De Geheimen die geopenbaard worden scheppen een klimaat van ‘onthulling’, waarvan in mijn werk is aangetoond dat het ons concept van ‘transparantie’ verandert, evenals dat van ‘regering’.

Deflatie is hier opnieuw, maar deze keer veroorzaakt door de zwendel met coviden en de daaropvolgende sterfte door de vaccins. De zieken, stervenden en doden door covid stellen niet veel eisen aan onze consumptiemaatschappij. De mislukte oorlog van de NAVO tegen Rusland in de Oekraïne neemt de plaats in van de mislukte staatsgreep in Argentinië in 1893. Wanneer de realiteit van de mislukking aan het licht komt door een of andere eenmalige gebeurtenis, een voorbeeld dat door de bevolking kan worden besproken als een meme ter illustratie van de opkomende mislukking, dan zal de Paniek van 2022 zich manifesteren.

Er is niet genoeg Xanax op deze planeet om een bankenpaniek te kalmeren.

Als de Paniek van 2022 zich ontvouwt, zal er massahysterie zijn, veel van regerings- en bank-‘functionarissen’ (van wie de meesten binnen de komende 12 maanden uit hun functie zullen zijn verdwenen), evenals hysterie en slechte reacties binnen de bevolking.

Mensen die je kent zullen door het lint gaan. Het belangrijkste om te weten wanneer u uw familieleden, vrienden en buren zich onbehoorlijk ziet gedragen, is dat waarschijnlijk niemand zich de kleine incidenten zal herinneren, zoals uw schoonzus die huilt terwijl ze in het openbaar met haar naakte friemeltjes schudt.

Haal dus diep en langzaam adem en bedenk dat we er allemaal ernstig aan toe zullen zijn, maar dat Paniek een stuk beter is dan het alternatief!Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk