De kroeg, bar, terras, restaurant, het smeermiddel van de economie.


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #085 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Dè ontmoetingsplaats bij uitstek is de kroeg, het restaurant kan ook nog, mits ze ook een barfunctie hebben waar je voor of na het eten nog een drankje kan nuttigen.


Aan de bar vinden ontmoetingen plaats, worden nieuwtjes uitgewisseld, vinden discussies plaats, vinden nieuwe contacten plaats, vrienden gemaakt, zaken beklonken, vind plezier en ontspanning plaats. 

Al ons hele leven zijn we kroegen tijgers die minimaal een avondje per week gaan stappen. Logisch want we werkten ook samen in de horeca, mijn vrouw achter de tap en ik als DJ. 

Onze favoriete vakantie landen zijn dan ook de landen waar het “kroegeleven” levendig floreert. Engeland was een van die landen waar we graag op vakantie gingen. 

Deze week las ik dit bericht; “More than 10,000 pubs and restaurants may close in the UK due to rising prices”. – “Meer dan 10.000 pubs en restaurants in het VK sluiten mogelijk door prijsstijgingen”.

In hoeverre deze berichtgeving op feiten berust is mij nog niet duidelijk want, … de Engelsen laten niet zomaar hun pintje staan. Meer als in andere landen is de pup de plaats om mensen te ontmoeten na hun werk op een doordeweekse avond of het weekend voor een ‘social drink’. 

Dit ben ik nog beter gaan beseffen nu we in Frankrijk wonen, Engeland, ook een prachtig land, was veel te duur om naar te emigreren voor ons. 

Reeds naar zes weken wonen in Frankrijk begon de lockdown (confinement) en een paar weekjes later hoorden we al dat de Belgische kastelein er de stekker uit ging trekken. Hij kon zo het hoofd niet meer boven water houden en ging zijn oude vak van schilder weer beoefenen. 

Nu we al bijna 2,5 jaar hier wonen hebben we een andere locatie gevonden, een ontmoetingsplaats, maar veel verder weg en we kunnen de balans opmaken. 

In de eerste zes weken hebben we meer van de locale bevolking leren kennen en ontmoet dan in de ruim twee jaar nadien.

Ik kan dus gerust stellen dat die lockdowns / opsluitingen een giga gevolg hebben op het ontwrichten van de samenleving in zijn geheel.


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk