Ben jij ook het “Zwarte Schaap” in de familie?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #075 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Een zwart schaap wordt je als je een gedrag vertoont van ‘drama koningin’, ‘de huilbaby’, ‘een mafkees’, ‘de overgevoelig persoon’, ‘een anders denkende’. En soms zien ze in je al deze genoemde punten tezamen. 

Gelukkig blijf je wel familie want tien tegen èèn denk jij over je familie in termen als -schapen gedrag-. Mensen die weigeren verantwoording te nemen voor ‘hun’ gebrekkige kennis van wat er in de wereld gebeurd en de verkeerde “schapenhoeders” volgen. 


Met de C19 crisis zijn er veel mensen die nog nooit als ooit tevoren schapen gedrag vertoonden en maar al te vaak kon je dit gedrag, hun denkwijze, al zien van honderden meters ver weg door het dragen van de mondkapjes in de buitenlucht en alleen rijdend in de auto. 

Mensen die wel hun hersenen -zelfstandig- gebruiken en niet meegingen in de gekte werden daarom al snel de “zwarte schapen” van de familie.

Als je intuïtie je vertelde dat het niet goed was wat er gebeurde had je het moeilijk omdat je de antwoorden -nog- niet wist als je aangevallen werd en je zaken niet logisch kon beredeneren. Niet dat de schapen voor rede en logica vatbaar waren want mensen die in angst verkeren lopen als het waren met de vingers in de oren en oogkleppen die -hen- beschermen voor tegengestelde meningen. 

Tot het zwarte schaap uitgeroepen te worden, dat kan ook een heel subtiel gevoel zijn dat ze je geven, dat is eigenlijk een zegen. Het behoedt je dat je niet in zeven sloten tegelijk loopt, dat jij je weg weet te vinden en jij je niet laat regeren door angst, … een slechte raadgever. Maar al die angsthazen zien jou wel als een gevaar voor hen zelf. 

Best lastig als het juist die mensen zijn waar je van houdt en jij ze wil beschermen.

Jaren geleden heb ik al eens een keer een artikel geschreven over eigenwijs zijn, een wordt dat maar als te vaak in negatieve zin gebruikt wordt, maar toevallig ben ik zelf heel eigenwijs. Een woord dat in feite bestaat uit twee woorden -eigen- / -wijsheid- Een hoe kom je aan die ‘eigenwijsheid [?], door zelf je onderzoek te doen hoe zaken in elkaar steken. 

Dus als men je eigenwijs noemt, zeg dan dankjewel voor dit complimentje, en laat de ander achter in verwarring. 

Het gevoel hebben het zwarte schaap te zijn of men zegt het je recht in het gezicht hoe men over je denkt, daar kan je op twee manieren mee omgaan. Je laat je schouders hangen en ervaart het als een last of je prijst jezelf gelukkig, recht je schouders en bent blij dat je niet bent als een van -hen- !!

In feite heb jij jezelf ontwikkeld tot een leider, die leiding kan geven aan zichzelf en daardoor ook aan anderen die zo iemand zoeken.

Als je ontsnapt uit de groep, het groepsdenken, het schapen gedrag dan wordt je al snel gezien als -het zwarte schaap-, je hoort er niet meer bij, bij de groep. 

De grootste universele angst die we allemaal delen is de angst om er niet meer bij te horen. 

Met dit gegeven ging ik op zoek en kwam deze uitspraak tegen;

“Anderen, die dapper genoeg zijn, verruimen hun comfort zone en met angst als hun raketbrandstof en moed als hun zwaard, verwijderen ze zich van de kudde om een “IK BEN” te worden. En terwijl ze dat doen, beginnen ze meer zwarte schapen op te merken aan de andere kant van het “onzichtbare hek” die op hen wachten om zich bij hun stam te voegen”.

Zo simpel kan het dus zijn als je eenmaal die eerste stap hebt gemaakt, want ook zwarte schapen zijn niet alleen op de wereld. 

Het bewuste artikel was getiteld; “Zwarte schapen creëren sterke leiders”. 

Dit vond ik ook een sterk artikel: 9 geheimen om schapen te leiden – ongeacht hoeveel poten ze hebben (9 Secrets to Leading Sheep – No Matter How Many Legs They Have)

Vertaal dat maar eens als je geen Engelse taal machtig bent

Gebruik je energie niet om je zorgen te maken. Gebruik je energie om te geloven, te creëren, te vertrouwen, te groeien, te stralen, te manifesteren en te helen.

N’utilisez pas votre énergie pour vous inquiéter. Utilisez votre énergie pour croire, créer, faire confiance, grandir, rayonner, manifester et guérir.


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk