Levensles: Als het ‘vrijheid’ snoeppotje leegraakt


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #061 nog [… ?] dagen naar de vrijheid. 


Onderstaande voorbeeld is een belangrijke levensles betreffende je dagelijkse voeding, je vrijheid, je gezondheid, je doorzettingsvermogen, kortweg, je leven.


“Een muis werd boven in een pot met granen geplaatst.

Hij was zo blij dat hij zoveel voedsel om zich heen vond, dat hij niet langer de behoefte voelde om rond te rennen op zoek naar voedsel. Nu kon hij gelukkig zijn leven leiden. Na een paar dagen van de granen te hebben genoten, bereikte hij de bodem van de kruik.

Plotseling realiseerde hij zich dat hij gevangen zat en er niet meer uit kon. Hij was nu volledig afhankelijk zijn van iemand die graan in de pot doet om te overleven.

Hij heeft nu geen andere keuze dan te eten wat hem gegeven wordt.

Een paar lessen die we hieruit kunnen leren:

  1. Korte termijn pleziertjes kunnen leiden tot lange termijn valkuilen.
  2. Als de dingen gemakkelijk gaan en je je comfortabel gaat voelen, raak je verstrikt in afhankelijkheid.
  3. Wanneer u uw vaardigheden niet gebruikt, verliest u meer dan uw vaardigheden. U verliest uw KEUZES en VRIJHEID.
  4. Vrijheid komt niet gemakkelijk, en kan snel verloren gaan.
  5. NIETS komt gemakkelijk in het leven en als het gemakkelijk komt, is het misschien niet de moeite waard.

Vervloek je worstelingen niet. Het zijn je zegeningen in vermomming.”
-van onbekende auteur op LinkedIn…


Afgelopen twee jaar zagen we een paar miljard ‘muizen’ in deze val trappen, ze kochten een beetje vrijheid in ruil voor de vrijwillige deelname aan een medisch experiment. Velen hebben dat met de dood moeten bekopen, medische gebreken of op zijn best een onzekere toekomst. Zo ging dat echter ook al met gemaksvoedsel uit de supermarkt, gezondheid was het ondergeschoven kindje, -totdat- het ‘noodlot’ toesloeg en de gezondheid snoeppot leeg was en soms letterlijk de handen ten hemel werden gehouden met de radeloze gedachte wat nu, “HELP”. Maar op dat moment is er niemand die je kan helpen want je moet zelf beslissingen gaan nemen die niemand anders voor je kan maken.

Sommige mensen vinden het vreemd als je verteld het plan te hebben om 100 jaar oud te worden in goede gezondheid. Ik denk dat dit een stuk eenvoudiger is dan gedachteloos te leven en wel zien wat er op je pad komt. Als je van tevoren al bedenkt wat je wilt, hoe je daar gaat komen is er ook de motivatie om al de juiste maatregelen te nemen voordat er iets onverwachts gebeurd. Dat is samen te vatten met deze twee woorden; “Bewust Leven”


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk