2de ronde verkiezingen Macron versus Le Pen 2022 op 24 april


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #032 nog [?] dagen naar de vrijheid. 


Afgelopen zaterdag tijdens de manifestatie in Autun probeerde ik een beetje hoogte te krijgen wat de voorspelling was voor aanstaande 2de ronde van de verkiezingen op de 24ste. Natuurlijk ben ik zeer gelimiteerd in mijn Frans, maar ik kon de vraag wel stellen. Wat mij bij iedereen opviel was waarom men niet op Macron ging stemmen, dat was al duidelijk anders demonstreer je niet, maar ik kreeg nergens een uitgesproken pro Le Pen te horen en je kan in de tweede ronde maar op deze twee kandidaten stemmen. 


Marine Le Pen, gekwalificeerd in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen, verdedigt een programma gebaseerd op een “referendum project” waarin immigratie en Franse soevereiniteit een grote plaats innemen. De kandidaat verdedigde zich ook over koopkracht en pensioen, waarbij ze haar programma onder de aandacht bracht.

Koopkracht: Het is waar dat de kandidaat zich in de eerste ronde op concentreerde de koopkracht, een onderwerp dat naar verwachting de grootste zorg van de Fransen zou zijn.

Enkele programma punten

Marine Le Pen wil een wetsvoorstel over immigratie aannemen en via een referendum in de Grondwet opnemen.

Pensioen vanaf  60 jaar wordt mogelijk voor mensen die vroeg, tussen 17 en 20 jaar, aan het werk zijn gegaan. Voor mensen die hun loopbaan voor hun 25e zijn begonnen, wordt pensioen toegankelijk tussen 60 en 62 jaar. 

In het programma van Marine Le Pen wordt aandacht besteed aan het voorstel om de btw te verlagen van 20 naar 5,5%  op de prijs van energie, namelijk elektriciteit, gas of brandstof.

Marine Le Pen gaat verder met belastingen door 0% btw aan te bieden, dwz de afschaffing van btw, op een mand met een honderdtal basisbehoeften zoals voedsel en hygiëne producten. 

Marine Le Pen is van plan de autosnelweg bedrijven te renationaliseren, een project dat zou leiden tot lagere tolprijzen.

Over alle maatschappelijke thema’s kunnen volksinitiatief referenda worden georganiseerd als 500.000 burgers de wens hebben uitgesproken. Zodra de 500.000 handtekeningen zijn geverifieerd, kan een raadpleging plaatsvinden om “een nieuwe hervorming voor te stellen” of om “een bestaande wet in te trekken of te wijzigen”.

Lees het hele programma hier met Google Translate [Franstalig]


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk