Van de ‘oudjes’ kun je nog wat leren, …

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 2 jaar dictatuur + dag #024 nog [?] dagen naar de vrijheid. 


Geven de jongeren hun toekomst uit handen, zijn ze er niet mee ‘bezig’, heeft het niet hun interesse ‘op dit moment’. 


Gemixte gevoelens heb ik over de wijsheid van de jongeren. Ik ervaarde dat jongeren heel snel iets leren als het hun interesse heeft, als deejay zag ik dat verschillende malen gebeuren dat ik technisch advies kon vragen bij een 15 jarige die een techniek beter onder de knie had en in korte tijd mij gepasseerd was op dat gebied. Mooi om te zien en te ervaren want, … als je van de kennis gebruik mag maken heb je al snel een goede klik als persoon. Via een enkel persoon krijg je vaak ook toegang tot een deel van zijn of haar groep vrienden.

Ik hoor veel ouderen zeuren over eenzaamheid -zeuren ja- want je bent zelf verantwoordelijk voor je netwerk. Zijn er groepen in een jongere generatie waar je op een bepaald gebied ook een klik mee hebt dan is dat mooi. 

Muziek kan zo’n klik zijn bijvoorbeeld of een bepaalde sport. Wat kun je met die zaken doen, wat kun je er mee winnen?

Een voorbeeld van deze week; Ik was deze week bij de autokeuring voor de derde keer. Ik was na twee jaar nog steeds niet in het bezit van mijn ‘Carte Gris’, het aantoonbare eigendomsbewijs van onze auto. Alweer ontbrak er een document ondanks het inschakelen van professionele hulp. Een telefoontje zou zo beantwoord worden want de bewuste dame was met iemand anders aan de telefoon. 

De jongeman +/- 35 jaar die mij hielp, Francois had ik gevraagd of hij een autosport fan was omdat er een poster ophing. Nee hij hield meer van de Moto GP. “Wel jammer dat Rosi gestopt is”, zei ik. Vanaf dat moment hadden we een klik en zonder dat ik dat had gevraagd begon hij ook enkele woorden Engels in de mix gooien want hij wilde ook communiceren met mij. Dat gesprek duurde ruim 15 minuten voordat ik eindelijk het telefoontje kreeg van mijn ‘helpdesk’. Eigenlijk kon mijn ontbrekende formulier niet opgelost worden omdat de optie; “verloren gegaan bij de bezorging van ‘La Poste’, dat deze optie niet bestond en er geen instructies waren hoe formeel te handelen in dat geval”

Francois, die me in eerste instantie al had weggestuurd, ging nu actief meedenken en kwam met een oplossing die in mijn geval ook bewandeld kon worden zonder dat ik opnieuw ergens een ambtelijke molen zou moeten gaan bewandelen.

Zie je het voordeel als je tijd kan en wil investeren in de omgang van mensen?

Dat lukt natuurlijk niet altijd want er heerst bij sommige mensen hier in dit landelijk gebied een behoorlijke anti-buitenlander mentaliteit. De dame waar ik mijn ‘carte-vitaal’, de ziektekosten verzekering kaart wilde regelen was niet bereid om ook maar een enkel woord op Google-Translate op te zoeken terwijl ze achter een computer zat. Een, ‘zoek het maar uit’ mentaliteit, ik kom je niet tegemoet, hier spreken we frans en niets anders. Zo gebeurd het ook. Jammer voor haar maar er zijn meer wegen die ik kan bewandelen en vertelde haar; “Geen probleem ik laat mijn administratiekantoor dit wel even regelen”. Een, “Ik heb jou echt niet nodig” antwoord dat ze geen gevoel van tevredenheid zal brengen.

Maar met het actief openingen zoeken in een allereerste ontmoeting heb ik altijd veel succes gehad over het algemeen. Als koerier werd ik veel ingeschakeld om goederen om te ruilen die stuk waren gegaan tijdens transport, verkeerd waren geleverd of te laat. Ontevreden klanten in veel gevallen. Bij een klant waar ik dan binnen kwam keek ik snel rond en zag ik altijd wel ‘iets’ waar ik een gesprek over begon. “Voordat ik de spullen ga lossen, U mij verteld waar ze moeten staan en U mij verteld wat er verkeerd is gegaan, ik zie een motor staan onder het zeiltje, mag ik even kijken”? 

Ten eerste geef ik aan dat ik een stapje extra zou doen en de spullen niet gelijk achter de voordeur zou dumpen en dat de klant de gelegenheid krijgt ten tweede om het hart te luchten. Vervolgens gaan we het hebben over een gemeenschappelijk interesse en het ijs is gebroken. Een gezamenlijke interesse is altijd te vinden in de foto’s aan de muur, een krant die opengeslagen op tafel ligt of wat dan ook. Daarna was het; “als ik de spullen nu daar los en u zet even een bakkie koffie dan hoor ik gelijk wel wat er verkeerd is gegaan”. 

Dat ik zelf om koffie vroeg was nooit een probleem, het feit dat men even het verhaal kwijt kon was belangrijker. Ik werkte niet bij dat bedrijf maar voor dat bedrijf maar ik kende natuurlijk wel de werkwijze. Als ik dan zaken moest omwisselen die al bovenstonden moest ik dat melden vanwege de tijdvergoeding die ik wilde declareren en een belletje met mijn contact persoon volgde dan waarbij ik gelijk het probleem van de klant besprak. Vaak ging ik nog met een fooitje de deur uit en ik hoefde niet te stoppen bij de benzine pomp voor een bakje koffie van 2 euro. 

Gesprekken voeren / aanknopen voor mij een makkie jarenlange training in de praktijk en natuurlijk als diskjockey. 

Maar nu weer terug naar; “Van de ‘oudjes’ kun je nog wat leren, …”

Nu er ‘iets’ belangrijks op het spel staat -de vrijheid- ontbreekt de jeugd totaal. Kijk ik naar de wekelijkse protesten waar ik vanmiddag weer voor de 34 ste week aan deelneem, daar ontbreekt de jeugd totaal, noppes, niemand !!

Kijk ik naar het fa(c)tsfoum, dan is de jeugd ook in geen velden of wegen te bekennen bij de actieve leden. Bij navraag onder 12 actieve leden was de gemiddelde leeftijd net boven de 41 jaar (de jongste 35). Het zijn dus niet alleen de oudjes waar wat van te leren valt, maar de oudjes moeten ook de kooltjes uit het vuur halen.


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk