Ik weet wel hoe de wereld allemaal in elkaar zit !!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #330


Dat zij mijn zwager altijd als we weer eens een meningsverschil hadden over wat ik ontdekt had; “Ik weet wel wat er allemaal te koop is in de wereld, ik draai al lang genoeg mee zwager”. Ik hoor het hem nog zeggen, maar verder als de krant, de vakbladen het TV journaal en wat actualiteiten rubrieken kwam hij niet. In mijn wereldje weet je dan helemaal niets en ben je heel je leven dom gehouden. 


Een website die ik vroeger volgde was Zapruder en Patrick Savalle schreef indertijd onderstaande artikel over complotdenken dat nu op Zaplog werd gepubliceerd.

—//—

Wie begrijpt er nu nog wat er allemaal aan de hand is in de wereld? Op het reguliere nieuws kunnen we niet meer vertrouwen. Dat wisten we eigenlijk al sinds de Irak oorlog maar door de de Corona-plandemie is het duidelijk dat er niet alleen bewust eenzijdig en verdraaid nieuws wordt gebracht, maar dat ook letterlijk elke leugen is gerechtvaardigd om de gewenste agenda door te kunnen drukken.

Veel mainstream media brengen tegenwoordig nieuws volgens narratieve die worden verzonnen en afgestemd in geheime propaganda-netwerken waaraan hoge militairen, politici, academici, MSM journalisten, filmmakers en NGO’s samenwerken. Na een hack door Anonymous werd duidelijk dat de typische Atlantische anti-Rusland, pro-Oorlog, ‘Corbyn is een antisemiet’ propaganda dat ons nieuws domineerde, zoals ‘Skripal’, ‘Bana’, ‘White Helmets’, ‘Assad gasses his people’ en ‘Russisch dopingprogramma’ werden gefabriceerd door zo’n netwerk (het _Integrity-Initiative_). Recentelijk werd de ARD, de Duitse staatszender, betrapt op het gebruik van een ‘_framing-manual_’ om hun nieuws bewust te kleuren, nadat zenders in Denemarken en Engeland hen al voor gingen. De meeste redacties en journalisten zijn ook nog eens tot op het bot politiek gekleurd en vormen schaamteloos intieme online praatgroepjes met dezelfde wetenschappers en politici die ze zouden moeten controleren. .

Tijdens de Corona plandemie begon het op te vallen dat politici wereldwijd allemaal dezelfde marketingslogans als “we’re all in this together”, “build back better” en “flatten the curve” gebruiken. Dat is geen toeval. Hun ondersteuning bestaat tegenwoordig niet meer uit wetenschappers of inhoudelijke experts die de inhoud verzorgen maar uit marketeers, neurowetenschappers en massapsychologen die de vorm van de gewenste boodschap optimaliseren voor massaconsumptie. In samenwerking met supranationale partijen. 

Wetenschap is tegenwoordig onderdeel van de politieke propaganda geworden. De meeste onderzoeksresultaten worden nooit meer getoetst middels reproductie (de enige manier om correctheid van een onderzoeksresultaat aan te tonen) en selectieve sponsoring heeft voorspelbaar gemaakt welke uitkomsten er zullen zijn. Ongewelvallige wetenschap en wetenschappers worden gecanceld door toegang tot die fondsen en de peer reviewed journals te ontzeggen, en door cancel teams op ze af te sturen. 

Media, wetenschap, politiek en overheid zijn verworden tot de marketing en sales afdeling van de globale elite. In principe is geen woord van wat ze zeggen nog te vertrouwen.

## Complotdenken

Hoe kunnen we dan ooit nog weten wat waarheid is, en wat niet? Wie kunnen we nog vertrouwen? Onszelf! We moeten zelf nieuws en gebeurtenissen leren interpreteren. 

Enter ‘het _complotdenken_’. Denken in ‘patronen van bedrog’ , termen als ‘cui bono’ (wie heeft er baat bij), ‘follow the money’ (volg de inkomsten) en ‘means, motive and opportunity’ (wie had er de middelen, het motief en de mogelijkheid). Het hulpmiddel daarbij is complotdenken. Eigenlijk zou iedereen, zeker elke journalist, onderzoeker of kritisch denker, vaardig moeten zijn in het opstellen, onderzoeken en ontkrachten van complottheorieën.

Complotten bestaan, complotdenken is nodig

Complotten zijn een onderdeel van ons alledaagse leven, mensen die ze niet kunnen doorzien, gaan onbewust in een bubble leven. Regeringen en overheden zijn traditioneel de grootste samenzweerders, zowel oorlogsvoering als geopolitiek zijn bijvoorbeeld gebaseerd op samenzwering. Hoewel veel van deze samenzweringen waarschijnlijk gewoon geheim bleven (grote groepen mensen kunnen verbazingwekkend goed grote complotten geheim houden), zijn er voldoende documenten boven water gekomen, bijvoorbeeld door klokkenluiders of ‘freedom of information request’ om te begrijpen hoe overheden denken. Hoe geheim ook, alles wordt namelijk wel altijd opgeschreven.

# De patronen van bedrog

Hoe kunnen we ontdekken of nieuws waar is of niet? De beste manier is door er de patronen in te ontdekken. Want dat is de basis van complotdenken. Het is hiermee dat we #fakenews van echt kunnen onderscheiden. Geloof nooit een enkel verslag of een enkele bron, weeg altijd de patronen mee. Laten we er dus snel “een paar’ bekijken. Bedenk wel dat er altijd meerdere patronen zijn te herkennen en dat veel patronen kenmerken van elkaar delen.

## Geen complot maar zelforganisatie

## De machinatie, misbruik van voorspel gedrag

## Ideologie en cult

## Cancel culture

## Ontmenselijking 

## Newspeak 

## Liegen

## PR, voorheen ‘propaganda’

## Fakenews

## ‘The narrative’

## Subliminal messaging

## Het ecosysteem

## Problem-reaction-solution

## False-flag

## Trololol

## ‘The red-line’

## MIHOP of LIHOP

## Infiltratie

## De proxy

## Shock doctrine

## Regime change

## Afleiding

## ‘Add space-aliens’

## Verdeel-en-heers

## 3rd party authority

## Controlled opposition

## The Pied Piper psy-op (de ‘lokdoos’)

## Snipers 

## Agent provocateurs (de _Romeo_)

## Peer review

# Complot-persona

## De puppet-master (ook wel: de overlord, handler)

## De deep-state

## De puppet

## De pundit

## De patsy

## De huurling (ook wel: de soldaat)

## De shill

## De extremist

## De terrorist (ook wel: de piraat)

## De Manchurian candidate

## De opportunist (ook wel: de beroepspoliticus)

## De truther

## De klokkenluider (lijkt op: de hacker)

## De useful idiot

## De deug drammer of SJW (Social Justice Warrior)

## Het schaap (ook bekend als: de consument)

## De meerderheid

# Hoe nu verder?

… bij de bron vindt je het uitgebreide artikel met de ‘korte’ uitleg per onderwerp.

Hieronder nog de video uit 2019 waar Patrick nog (?) denkt dat Trump in de klauwen van de deep state is gevallen.

[ Cursus complotdenken ]

Hieronder nogmaals de link voor het geval YouTube je op een dwaalspoor zet

(https://www.youtube.com/watch?v=Kk55uLukytU)


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Mijn oude protestliedje uit 2010 maar eigenlijk voor NU geschreven: Hope Comes …


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk