[Ze] probeerden onze spirit te begraven, [Ze] vergaten, het zijn zaden !!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #288


Vrijheid bezitter met ervaring gezocht, … De betekenis van Vrijheid is: “Het doen en laten wat je wilt en dat je beslissingen kan nemen zonder veel invloeden van buitenaf”. Er staat èèn woord in die zin dat me al helemaal niet aanstaat en mijn hele vrijheid al mank doet lopen als ik het zo snel even lees; “zonder veel invloeden”. Daar gaat je vrijheid al, dat woord ‘veel’ hoort helemaal niet in deze vrijheid definitie thuis.

Democratie ook al zo’n vrijheid killer, democratie, de dictatuur van de meerderheid.

Hoe was dat liedje ook al weer lang geleden; “Op een onbewoond eiland”, wil je een dagje helemaal niets doen, echte vrijheid, dat heb je ’s avonds niets te eten. Echt honderd procent vrijheid bestaat dus eigenlijk niet. 

Zou het niet zo iets zijn als met communiceren, het doel is om zo dicht mogelijk langs elkaar heen te praten, dan komen we al een heel eind in de goeie richting.

In de politiek doen ze dat ook, daar dicteren ze wat er moet gebeuren, daarom zijn het ook dictators, zelfs de dictatuur van de meerderheid, daar wordt aan voorbij gegaan in het ‘huis van de democratie’. 

Gèk wellicht, maar bij de huidige politiek kan ik het niet meer los zien van het woord ‘Tribunaal’. Ook daar maar eens de betekenis van opgezocht. “De term tribunaal wordt vooral gebruikt wanneer het gaat om een internationaal gerechtshof”. Nee dus niet zo gek eigenlijk nu we alles internationaal moeten zien met de EU, de VN, de WHO, het WEF, … oeps. Er zijn per ongeluk wat privé clubjes in mijn betoog verzeild geraakt. Nou ja privé? Als je hoort wat ze allemaal in de pap te brokkelen hebben, … Gelukkig zijn er wat documenten boven water gekomen die Mark nu toch echt tot een leugenaar maakt, en dat was geen inleg velletje. Alhoewel de papier kwaliteit Mark al snel in de verleiding doet komen er zijn edele gat mee af te vegen. Dit keer zijn er echter de FvD bloedhonden opgedoken die dat zonder geblaf zo rustig netjes en beheerst weten te formuleren. Da’s echt genieten zo’n schouwspel.

Mark, Hugo en nog wat anderen uit het Haagse toneelspelers verschuilen zich de laatste twee jaar maar al te graag achter de experts, de virologen in dit geval, die er op hun beurt een echte beesten bende van maken, maar daar schijnen ze ook voor gestudeerd te hebben. Bij een ‘virus’ uitbraak onder dieren wordt na opsluiten (lockdown) al snel gegrepen naar het uiterste middel van “ruimen of geruimd worden” een ander woord voor uitmoorden. Dat laatste woord is natuurlijk iets te grof in de mond om te gebruiken dus dat wordt zorgvuldig vermeden zoals men dat nu ook doet met ‘tribunaal’. Het is echter al meerdere mensen opgevallen dat er steeds meer ziekenauto’s met gillende sirenes dagelijks rond rijden. Deze dienst moeten we ‘ruim’ baan geven om mensen te helpen die ook moeite hadden met de betekenis en invulling van het woord ‘vrijheid’ en vrije keuze. 

Het taalgebruik wordt op die manier wel veel aan banden gelegd en beroofd van de vrijheid ons naar eigen dunken uit te drukken. Nou dat komt eigenlijk ook wel een beetje van pas als ik die vrijheid mag nemen. In de Franse taal worstel ik nogal met het mannelijke en vrouwelijke van de taal. Net als in het echte leven, geen touw aan vast te knopen en ontdaan van alle logica. Johan vertelde echter dat elk nadeel zijn voordeel heeft, en met al dat gender gedoe kan ik dan ook met een gerust hart tegen Mark en Hugo zeggen dat ze eens op moeten houden met dat gekut waar we vroeger alleen maar, stop eens met dat gelul konden zeggen.  

Ik vraag mij af of Thierry nog wel eens op zijn piano speelt om het kartel een beetje mee ta laten neuriën? Kan hij mooi de piano versie spelen van On Lâche Rien, we geven niet op alias de ‘Neuren’berg hit. 

Grappig waar je allemaal op uit komt met het woord vrijheid als leidraad. En net toen ik nadacht over wat ik verder nog kan schrijven kwam ik onderstaande video tegen, …


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk