Tientallen politici investeerden in Vax-bedrijven en profiteerden direct van hun eigen beleid.

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #280


Sinds het begin van de COVID-19 pandemie vorig jaar heeft de Amerikaanse regering miljarden van uw belastinggeld in het vaccin programma gestoken. Meer dan 9 miljard dollar van uw belastinggeld is aan vaccin bedrijven gegeven voor onderzoek en 22 miljard dollar van uw belastinggeld is vervolgens gebruikt om de distributie van vaccins te ondersteunen. De federale overheid heeft ook nog eens 10 miljard dollar uitgegeven om de toegang tot vaccins te verbeteren en heeft later aangekondigd nog eens 3 miljard dollar te zullen besteden aan een reclamecampagne om de terughoudendheid op het gebied van vaccins te bestrijden. Miljarden meer zijn gevolgd en ondanks het feit dat sommige staten zwaar gevaccineerd zijn, zien zij nog steeds enorme pieken in het aantal ziekenhuisopnames.


Doordat miljarden van uw belastinggeld in de schatkist van de grote farmaceutische bedrijven zijn gevloeid, hebben deze bedrijven enorme meevallers gekend, waarbij de aandelenkoersen van Pfizer en Moderna bijna exponentieel zijn gestegen.

Wat nog verraderlijker is aan het gebruik van belastinggeld om de winst van grote farmaceutische bedrijven te verhogen, is dat deze bedrijven een deel van deze miljarden hebben gebruikt om te lobbyen tegen klokkenluiders die hun misdaden aan het licht zouden brengen.

Pfizer heeft hard gelobbyd om wetgeving te blokkeren die het makkelijker zou maken voor klokkenluiders om bedrijven aansprakelijk te stellen voor bedrijfsfraude, volgens een rapport in de Intercept.

Deze wetten hebben in het verleden geleid tot eerdere strafrechtelijke sancties tegen Pfizer, waaronder de historische boete van 2,3 miljard dollar voor het illegaal markeren van medicijnen die niet waren goedgekeurd door de FDA. Nu dringt dit corrupte bedrijf opnieuw aan, mogelijk met het oog op een toekomstige strafzaak voor hun verknoeide vaccin studies.

Terwijl Albert Bourla, CEO van Pfizer, opriep tot het opsluiten van mensen die kritiek hadden op het vaccin van zijn bedrijf, is dankzij dit corrupte huwelijk tussen bedrijf en staat, zijn portefeuille aanzienlijk toegenomen. En hij is niet de enige. Dit door de belastingbetaler gefinancierde vaccin programma heeft ten minste een dozijn nieuwe farmaceutische miljardairs gecreëerd wier portefeuilles omhoog zijn geschoten dankzij de tirannie van de overheid.

Het zijn niet alleen de grote farma-insiders die groot hebben gewonnen bij overheidsprogramma’s die de belastingbetaler hebben opgelicht in de naam van het covid-19 vaccin – het is ook de overheid.

In een vernietigend, maar niet verrassend rapport van Business Insider, leerden we deze week dat tientallen politici hebben geïnvesteerd in bedrijven die een direct belang hebben in de nationale reactie op de COVID-19 pandemie en zij profiteren ervan.

Volgens het rapport:

In 2020 hadden ten minste 13 senatoren en 35 VS-vertegenwoordigers aandelen van Johnson & Johnson, de medische kolos die het eenmalige COVID-19-vaccin heeft geproduceerd dat meer dan 15 miljoen Amerikanen hebben gekregen.

Ten minste 11 senatoren en 34 vertegenwoordigers hadden in 2020 ook aandelen in handen van een andere fabrikant van COVID-19-vaccins, Pfizer. Twee vertegenwoordigers of hun echtgenoten bezaten aandelen van Moderna in hetzelfde jaar dat de wereld op slot ging in reactie op de pandemie.

De wetgevers hielden deze investeringen in COVID-19-gezinde bedrijven toen het Congres in het middelpunt stond van de hulpinspanningen voor de pandemie. In 2020 en 2021 stemden leden van het Congres over zes hulpwetsvoorstellen met een gezamenlijke waarde van bijna $ 6 biljoen. Het Congres gaf ook toestemming voor meer dan $ 10 miljard om geneesmiddelen bedrijven te helpen bij de ontwikkeling en distributie van vaccins en dwong zorgverzekeraars om de kosten van de prik te dekken.

Tot de investeerders in vaccins behoorde ook eerstejaars Rep. Marie Newman, een Democraat uit Illinois, wiens echtgenoot, Jim Newman, aandelen van zowel Johnson & Johnson als Moderna heeft verhandeld. De jaarlijkse persoonlijke financiële openbaarmaking van het congreslid voor 2020 vermeldde ook dat het echtpaar samen aandelen in Moderna bezat.

Het kantoor van Marie Newman vertelde eerder aan Insider dat Jim Newman deze financiën controleerde en dat de rekeningen bestemd waren voor pensioen, college-sparen voor hun kinderen, en hulp voor de kosten van de gezondheidszorg van het gezin. Mary Newman trad toe tot het Congres in 2021, nadat het op één na alle federale hulpwetgeving had aangenomen. Haar man bleef handelen nadat ze was beëdigd.

Volgens het rapport deden zelfs Republikeinse wetgevers die zich tegen de vaccinmandaten hadden uitgesproken, mee aan de actie. Terwijl ze de mandaten in het openbaar veroordeelden, verhandelden politici zoals Rep. Austin Scott uit Georgia, in het geheim tienduizenden J&J aandelen.

In een bijzonder schandelijk voorbeeld vertelde Tom Malinowski, een Democraat uit New Jersey, in april 2020 aan MSNBC: “Dit is niet het moment voor iemand om te profiteren van de verkoop van ventilatoren, vaccins, medicijnen, behandelingen, PBM’s, waar ook ter wereld.

Volgens Business Insider zei het Congreslid echter één ding en deed hij iets heel anders.

Hoewel dit enorme belangenconflict niet schokkend is, geeft het wel een inkijkje in de wereld van de grote farmaceutische bedrijven en hun knusse relatie met de federale overheid. Met zoveel politici die geïnvesteerd zijn in de tirannie die de reactie van de regering op de pandemie is, hebben ze alle reden van de wereld om het zo lang mogelijk vol te houden. Er zijn tenslotte nog veel meer corrupte miljardairs te verdienen.

“Beide partijen zijn tegenstrijdig en profiteren van de status quo,” vertelde Joshua Silver, de CEO van de anticorruptie belangenorganisatie RepresentUs aan Insider. “De beste manier voor het land om weer op het goede spoor te komen is dat de kiezers de banden verbreken met zelf dienende opportunisten – en ze kunnen het maar beter snel doen. De situatie is veel somberder dan het Amerikaanse publiek zich realiseert.”

Noot: Geloof maar niet dat de situatie in Nederland beter is, …


Nederlandse versie hier boven, de Engelse versie hier onder. Delen kun je met de links

NL : https://rumble.com/vo0ix1-we-geven-niet-op-on-lche-rien.html
Eng : https://rumble.com/vpxgj5-we-wont-give-up-on-lache-rien.html


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk