Protesteren, slim, effectief, geweldloos, en laat de media maar wegblijven !!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #253


Nu over de gehele wereld de grote massale protestmarsen plaatsvinden is het duidelijk dat er een geweldfase is losgebarsten. En geloof me maar, dat geweld komt zeker niet van de mensen die protesteren. Het geweld wordt uitgelokt om een vrijbrief te krijgen om grootschalige militaire troepen in te zetten en de gehele protestbeweging in een verkeerd daglicht te zetten.

Gedurende geheel 2019 zat ik elke zaterdagmiddag achter de computer om via de vele YouTube livestreams de protesten te volgen van de Gilets Jaunes, de gele hesjes in Frankrijk. Op een ander programma was ik iets aan het lezen of schrijven en zo gauw ik verdachte geluiden hoorde even met de alt-tap naar de manifestatie overschakelen.

Na verloop van tijd, toen de rol van Antifa wat minder werd (de geweldplegers herkenbaar aan hun zwarte kleding en volledige gezichtsbedekking) had ik tot ongeveer 16.00 uur alle tijd voor andere zaken. tegen het einde van de demonstratie stonden de politie de betogers op te wachten. Vele mensen keerden om of namen een afslag en gingen naar huis. De heethoofden gingen de uitdaging aan met de politie om even lekker te rellen. Je kan echter zeggen dat, indien de politie geen doorgang zou afsluiten er geen enkele aanleiding zou zijn geweest. Echter, er dienden wel TV beelden te komen van al die slechte mensen in Gele hesjes. 

Alle verslagen van deze protesten staan nog steeds op de site met de zoekwoorden “Gilets Jaunes” eenvoudig te vinden, alleen de video’s zijn allen verwijderd door de YouTube censuur!

Ironisch genoeg heb ik inmiddels in het zelfde Frankrijk al 17 manifestaties meegelopen tegen de Pass Sanitaire en de daarmee samenhangende Apartheid en de vaccinatie dwang.

We begonnen met zo’n 400 mensen bij ‘mijn’ eerste demo, een aantal wat na enkele weken terugviel naar 150, 100 en nu constant blijft op zo’n 70, 80 mensen jong en oud. Bij de eerste demo waren er zo’n 10 gendarmerie agenten waarvan een aantal in een auto met demonstratief de automatische wapens in de aanslag op schoot.

Nu zijn er slechts vijf, zes agenten van dienst om het verkeer te regelen en te zorgen dat we niet te lang een kruispunt blokkeren. Een paar keer probeerden enkele agenten wat te forceren in een poging iemand te arresteren vanwege een PaSS Sanitaire uiting die geschreven werden met de bekende SS tekens. Het bord werd door de organisator ter plaatse vernietigd, probleem opgelost. 

Waarom zou je de boel forceren en geweld oproepen, we doen het immers veel slimmer.

Ja het is leuk met duizenden mensen tegelijk te demonstreren, maar de media pikken dit toch niet op. Alleen als ze negatief nieuws kunnen vergaren komen de manifestaties in het nieuws en op de TV.

Wij hebben echter de media en de TV niet nodig, de mensen zien ons met eigen ogen wel elke zaterdag langskomen of ze horen het wel want we laten wel van ons horen.

We hebben al weekenden gehad met meer als 300 manifestaties door geheel Frankrijk, een vrije dag voor politieagenten is er niet meer bij, elk weekend werken geblazen. Wij hoeven geen giga reiskilometers te maken naar de grote steden en hoeven ook niet bang te zijn klappen op te lopen, alles gaat vreedzaam en met positief support van de bevolking. Als we enkele minuten een kruispunt blokkeren is het echt zeldzaam dat er iemand claxonneert. 

Ga je toch naar de grote steden, vermijd dan de gemaskerde protestgroepen, deze zijn niet te vertrouwen. Neem afstand, loop een andere route, keer om of ga naar huis. Als je al enkele kilometers hebt gelopen is je punt gemaakt.

Locale protesten

Een “pain in the ass” voor de vrije dagen van de politie en ze komen personeel tekort om overal tegelijk te zijn. De media moeten gewoon machteloos toekijken en zien dat we eersterangs aandacht krijgen van het publiek die de zaterdagmiddag boodschappen doen. We beginnen en eindigen altijd in het centrum en richten daarna ons privé terras in om nog gezellig wat te eten en drinken, pal naast een regulier horeca terras.

We leren velen uit de groep persoonlijk kennen en er zijn al heel leuke contacten uit ontstaan, niet iedereen is er elke week maar toch zien we steeds weer nieuwe gezichten.

Je moet je eens even voorstellen dat dit in Frankrijk al jaren en jaren aan de gang is. 

Eerst waren er de Nuit Debout, de Nacht Wacht demonstraties in meer als 100 steden in geheel Frankrijk. Deze begonnen op 31 maart 2016 tegen de arbeidswet. Met tussen de 390.000 en 1.2 miljoen deelnemers doen ze een aanslag op de politie bezetting. In de avonduren herrie maken op straat zal niemand zijn ontgaan ter plaatse. In het begin vonden deze protesten elke avond / nacht plaats en vele andere landen namen de Franse initiatieven over. Uiteindelijk vonden er 408 dagen aaneengesloten protesten ergens of meerder steden tegelijk plaats. De Fransen weten dus dat ze elke dag rekening moeten houden met een verstoorde nachtrust, geblokkeerde wegen en andere ongemakken. 

Amper bekomen van deze onrust start in oktober 2018 de volgende revolutie, de Gilets Jaunes beweging wordt bekend en verspreid zich over vele landen, elke zaterdag en soms andere dagen zijn er landelijke protesten met als speerpunt Parijs. Al snel komen de door George Soros gesteunde groepen als Antifa in actie en de zaken lopen uit de hand. Met al snel 19 dodelijke slachtoffers en over de duur van de protesten zo’n 5.000 licht tot zwaar gewonden waarvan velen voor het leven getekend. Maar elke week waren ze er weer met vele 10.000 den overal in het land. Een ander deel van de acties waren de bezettingen van de rotondes op strategische plaatsen, dag en nacht 24 uur per dag verkeersvertragingen, in regen, sneeuw, vorst en bloedheet weer. 

Zijn deze mensen boos op de overheid, ja dat kun je wel zeggen met zo’n inzet. Pas met de Corona lockdown, het confinement kwam er een noodgedwongen einde aan de beweging. Maar de brandstof is nu weer duurder als toen en het ongenoegen neemt ongekende vormen aan, uitsluiting, en ontslagen.

En dan zijn nu weer de acties opgestart midden juli tegen de invoering van het Pass Sanitaire, hoe lang gaat dit weer duren en in welke mate wordt de strijd voortgezet, komen alle actievoerende groepen Nuit Debout, Gilets Jaunes en de Pass Sanitaire tezamen voor giga acties. Ik denk dat het barsten of buigen gaat worden tegen de totalitaire dictatuur. Laat dat maar aan de Fransen over, dit is niet de eerste revolutie die ze hebben ontketend.

De Fransen weten dat de lange adem van de overheid niet lang genoeg is als ze echt kwaad worden en vastberaden de strijd aangaan. 

Maar het blijkt zeer vreedzaam ook te kunnen als de overheid hen tenminste met rust laat, daarom kun je beter in 200, 300 of veel meer plaatsen staken en de gehele orde handhaving uitputten tot op het bot. Wij zijn immers met meerderen. 

Kom je toch met Politie “orde” handhavers in de problemen, … ?

Op telegram kwamen we dit nog tegen: “Veteraan ex army, ex police geeft geweldloze tips.

Olie of zwarte verf in ballonnen. Voorraam van de busjes niet meer schoon te maken (even snel) en niet doorheen te kijken. Helmen met zichtscherm niet te reinigen. Wapens worden onbruikbaar.  ME’er kan niks meer en moet rechtsomkeer naar moeders thuis. 

Vreedzame de-escalerende oplossing…

Maar, we kunnen niet verliezen, we MOETEN winnen, daarna is er immers geen “NORMAAL LEVEN” meer mogelijk. Uiteindelijk zal ook de politie onze kant gaan kiezen, zij ervaren thuis immers dezelfde problemen als wij allemaal.Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk