Is dit een COVID quarantainekamp of een gewone gevangenis?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #249


Met steeds meer berichten in de media over het in quarantaine plaatsen van COVID vaccinatie weigeraars is een stukje achterdocht een goede zaak lijkt mij. Op mijn ritten naar Nederland was mij al twee keer opgevallen dat er een grote bouwput langs de weg lag bij Troyes in Frankrijk waarvan ik mij afvroeg; 

“Wat zijn ze daar aan het bouwen?”

Deze week had ik een ritje naar België en was het plan eens goed op te letten wat en waar ze aan het bouwen waren?

Lokatie gevangenis Pont St. Marie
Open de afbeelding in een nieuw venster / tabblad en zoom in
Zo’n groot complex voor 472 gevangenen ?

Al rijdend, zag ik al snel, hier moet het zijn. In oktober was ik daar voor het laatst langsgekomen en had ik nog geen idee wat het moest gaan worden. Nu was dat geheel duidelijk. Hier komt een gevangenis. In zoomen met Google Earth geeft natuurlijk geen beeld alleen dat daar zowel een MAISON D’ARRÊT DE TROYES-LAVAU – GEVANGENIS VAN TROYES-LAVAU – Aanvang bouw november 2020 realisatie begin 2023 op 30.000 m2 met 472 gevangenis plaatsen.

Maar wat wordt er nog meer gebouwd op het terrein daarboven?

Maar op Google Maps staat nog een icoon Centre pénitentiaire de TROYES-LAVAU. Zoekende op deze naam kom ik op dit pdf document in het Frans, veel werk wil ik dat allemaal gaan vertalen en lezen. In het document in ieder geval een kaart met 7 soorten gevangenissen. Er is dus een verschil, nooit geweten dat er zoveel zijn. Totaal gaat het over 15.000 ‘opvang’ plaatsen in geheel Frankrijk

Doelstelling: Dit project maakt deel uit van het plan van de regering om de overbevolking van de gevangenissen terug te dringen en de arbeidsomstandigheden van het personeel en de verzorging van de gevangenen te verbeteren. Dit programma beoogt ook de architectonische kwaliteit van de gevangenissen te verbeteren.

Maar is dit complex, zie planafbeelding uit het pdf document, slechts voor 472 gevangenen, of is dit geschikt als quarantainekamp?

Zoeken op “camps de quarantaine de covid france” krijg je wel drie vermeldingen te zien op Wikipedia. 

Zijn ze er al wel opvangcentra voor COID 19 ?

20minutes.fr meldt: “Een onthaalruimte voor vrijwillige seizoensarbeiders

“Dit is een logistieke oplossing voor mensen die in zelfisolatie moeten vanwege een positieve Covid-19-test of bewezen symptomen, en die geen privé- of gezinsisolatie oplossing hebben, c’ dat wil zeggen vooral voor seizoenarbeiders of camping leiders, niet een strategie van internering die door de staat wordt ingezet “, vervolgt de DDETSPP, terwijl wordt gespecificeerd dat deze gebouwen” uitsluitend bedoeld zijn voor volwassenen en op vrijwillige basis.

Met bovenstaande zoekwoorden kom je in ieder geval veel artikelen tegen uit landen waar wel of niet gebruik wordt gemaakt van opvangcentra voor COVID 19 quarantainekampen met de vermelding dat dit niet plaatsvindt in Frankrijk. 

Hele geruststellende woorden dus, … (?) We houden de vinger aan de polsBij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk