Cognitieve dissonantie : “Het leed dat Corona heet.”


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #244


Cognitieve dissonantie is de psychologische stress die iemand ervaart wanneer men wordt geconfronteerd met tegenstrijdige overtuigingen, ideeën of waarden die recht tegenover de eigen overtuigingen staan waardoor het mogelijk is je uit de realiteit te onttrekken en je veilig te wanen in je eigen overtuiging.

Door: Sylvia Bartels

Volgens mij zijn er drie groepen te verdelen in deze Corona tijd.

 • De eerste groep die volledig in de angst zitten en elke persconferentie trouw volgen, de maatregelen braaf opvolgen en totaal geen andere waarheid tot zich nemen dan de “waarheid” van Hugo en het OMT. Ze zien hen als de heilige graal en de enige verlossers die ons uit deze ellende krijgen!
 • De tweede groep die het allemaal maar voor lief neemt want ff volhouden dan komt het wel goed. Zeker zien ze dat het nemen van de maatregelen extreem zijn en niet altijd kloppen maar het allemaal liever voor lief nemen om toch heerlijk (zorgeloos) uit  eten te gaan en met vakantie. Kortom liever de prik nemen voor de oh zo begeerde QR code. Nog wel begrip weten op te brengen voor de maatregelen want zo gedacht de overheid heeft het toch ook maar moeilijk met het nemen van zulke zware  beslissingen. Het valt heus niet mee om Hugo te zijn…..yeh right……vergeet Hugo zijn woorden niet “ ik had dit voor geen goud willen missen”!!
 • De derde groep die zich vanaf dag één bewust zijn dat het niet klopt. De harde kern die weigeren de maatregelen te accepteren en uit te voeren laat staan zich laten prikken. Die zich uitspreken en de straat opgaan en zien hoe alles zorgvuldig en goed doordacht door overheden in opdracht van het WEF wereldwijd wordt afgebroken. De groep die ziet dat het meebuigen met de maatregelen en het niet in verzet komen juist onze vrijheid in gevaar zal brengen en we de vrijheid van vrij leven definitief kunnen verliezen.

Bij de eerste groep is het vrijwel onmogelijk om ze te overtuigen van hun ongelijk want ze zitten compleet vast in hun angst. Erg verdrietig word ik er van als ik mensen uit pure angst afstand zie houden en zie wegschieten als je iets te dichtbij komt of op straat van de stoep gaan om jou te passeren met de 1,5 meter afstand, elke keer weer hun handen ontsmetten bij elke winkel die ze binnen gaan, de hele dag met de mondluier rondlopen, hun kleinkinderen niet zien uit angst…en vooraan in de rij staan voor de (zoveelste) prik…..intens triest!

Deze groep kan je vergeten die gaan het never nooit zien.

De tweede groep daar is een gesprek mee mogelijk maar de kans is groot dat het uitloopt op een flinke discussie of erger ruzie.

Want die weigeren hun positief wereldbeeld op te geven ten koste van veel….met stip gezondheid. 

In deze groep zit niemand die de prik nam uit angst voor het virus en probeer je ze middels tegengeluid van hoogstaande maar gecensureerde wetenschappers  te overtuigen welk risico ze nemen of hebben genomen sluiten ze zichzelf er volledig voor af….want….de arts bij Jinek of op1 vertelde dat het “vaccin” veilig is en je doet het voor de ander……helaas die emotionele manipulatie blijkt te werken.

Alles wat je ze stuurt aan tegengeluid lezen ze niet want de waarheid doet er ff niet toe…..gewoon ff niet zeuren maar ff de maatregelen accepteren en ff braaf volgen is de enige uitweg uit deze “crisis”. 

Komt goed……hoe vaak ik dat wel niet hoor……maar hoe dan.

Het heeft niets van doen met intelligentie want juist de intelligente gestudeerde groep heeft geleerd te luisteren en te volgen en te doen wat de leider zegt.

Maar hoe bizarder de maatregelen worden die Hugo ons oplegt  zal uiteindelijk de tweestrijd in deze groep toe nemen. 

We hebben het natuurlijk jarenlang financieel buitengewoon goed gehad….alles kon en de sky was the limit. We konden kopen en reizen wat we wilden…..kortom het leven was één groot feestje voor de meesten van ons en dan wil je dat toch niet kwijtraken en is de makkelijkste weg negeren en nog is negeren en nog meer negeren van vooral dat vervelende onderbuikgevoel dat het niet klopt.

Want hoe makkelijk is het een QR code gekoppeld aan steeds meer privé gegevens en wat gemakkelijk straks een chip in je hand of hoofd en hoef je geen sleutels, pinpas, paspoort meer mee te nemen…..niets meer om te vergeten…..zo handig!

Totaal niet het besef dat de overheid je steeds meer kan controleren en bij negatief gedrag je kan blokkeren/uitschakelen van je eigen bankzaken, reizen, energieverbruik, gezondheidszorg en wat al niet meer.

Complottheorieën vergeet het maar dit gaat een zeer nare realiteit worden.

Kortom de waanzin op een rij die maar wat graag niet gezien en maar wat graag ontkent wordt door de groepen één en twee.

Feit:

 • Gevaccineerden kunnen ook positief zijn en besmetten en ziek worden maar behouden de QR code;
 • De leugen regeert;
 • De prik heeft al meer slachtoffers gemaakt dan de Corona Uitbraak, erger nog dit vaccin heeft al meer doden en ernstig zieken tot gevolg dan alle vaccins bij elkaar ooit gezet en toch doorgaan met prikken en propaganda….hè Hugo!
 • De alarmerende oversterfte en prik schade die de mainstream media verzwijgt;
 • De zorg er al jaren geen cent bij krijgt…. erger ziekenhuizen en ic-bedden wegbezuinigd zijn en het er ernstig op gaat lijken de zorg bewust ontwricht wordt;
 • Prikken van kerngezonde kinderen en uit onderzoek blijkt dat de prikschade ook onder kinderen plaatsvindt;
 • Het extreem veel tijd en geduld vergt van artsen om melding te doen bij het Lareb;
 • De 2G die voor ernstige uitsluiting zorgt gaat er komen, geen QR betekent geen werk en geen school en straks ook geen enkele winkel of ziekenhuis meer in;
 • Het aantoonbaar gerommel met statistieken van het RIVM wat zeer misleidend is en het verkeerd misbruik van de PCR test;
 • Het weigeren van WOB verzoeken vrijgeven door Hugo wat wil zeggen dat hij alleenheerschappij wenst!;
 • Het vaccin een levensgevaarlijk experiment is waarbij de afschuwelijke gevolgen op korte termijn steeds duidelijker worden en we met grote zorg de gevolgen op langere termijn nog moeten afwachten;
 • De waanzin dat we massaal de supermarkt in mogen maar de horeca wederom aan bizarre maatregelen moet voldoen;
 • Kinderen de ouderen moeten beschermen dus ook de prik moeten nemen….een zorgelijk, zeer misdadig plan!;
 • Het handig uitspelen van de bevolking tegen elkaar door de overheid die de ongevaccineerden de schuld te geven. De tweedeling geeft de overheid meer ruimte om hun duivelse plannen te verwezenlijken;
 • Overheden/ wereldleiders wereldwijd met dezelfde mond spreken;
 • We staan erbij en kijken ernaar en zwijgen‼️

Toch heb ik hoop vanuit de tweede groep dat het grote ontwaken gaande is, zeker nu de maatregelen steeds bizarder en zwaarder worden. Dat steeds meer mensen gaan zien dat het niet klopt en daardoor het goede zal overwinnen en we onze steun en krachten bundelen ook voor de eerste groep. Dit voel ik ook ontstaan binnen mijn eigen gezin…het wordt milder de scherpe randjes slijten……..dankzij geduld liefde en vertrouwen!


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk