Is een beetje angst niet hartstikke gezond ?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #220


Vele malen als ik iets lees denk ik; “Kan ik daar wat mee? Zoals deze opmerking; “Ik ga wel gewoon even door met leven. Er wordt al op zoveel vlakken angst gezaaid. En als dit echt zo is dan zien we ’t wel gebeuren. Anders leef je evengoed weer niet maar wordt je geleefd … door je angst”. 

Een oud gezegde is; Wie het lijden vreest, lijdt al door wat hij vreest”

Angst is echter een gezond beschermingsmechanisme wat je behoed voor allerlei zaken die je niet wilt, het wordt -inderdaad- pas schadelijk als het je leven gaat beheersen.

Door alle waarschuwingen over slechts onvolwaardige voeding, pesticiden ben ik die zaken zelf aan gaan pakken zodat in grote lijnen mijn voedingspatroon beduidend is verbeterend zodat ik geen ‘angst’ meer hoef te hebben voor allerlei gezondheidsproblemen. 

Dit was slechts een klein maar zeer belangrijk puzzelstukje dat mij op weg heeft geholpen ook naar andere zaken te kijken, zaken waar ik zelf invloed op kan uitoefenen.

Veel mensen beseffen helemaal niet hoeveel invloed ze in feite hebben als het ”noodlot” hen treft bij bijvoorbeeld kanker. Voor mij is dat echter een puur gebrek aan kennis, kennis die je vertrouwen schenkt en de angst wegneemt. Ik zie, lees en hoor mensen daarmee stoeien en in de knoop raken op het moment dat ze daarmee geconfronteerd worden, het vrije denken wordt dan echter op dat moment al aangetast en ondermijnt door ongezonde angst. Maar helemaal gezond, hoeveel mensen denken daar dan over na om te weten wat ze moeten doen als zij getroffen worden door het noodlot? Of nog een stap verder, hoeveel mensen hebben het vertrouwen in hun lichaam dat dit lot vrijwel kansloos is met de gekozen leefstijl? En mocht dit alsnog gebeuren dan is dit het protocol dat ik ga volgen, en daarbij kan ik dat pad volgen zonder daarbij de hulp van een arts in de meeste gevallen. Zo sta ik erin inmiddels.

Maar natuurlijk komen er ook allerlei zaken op je pad waar je geen enkel invloed op uit kan oefenen zoals de schrijver aangeeft; “Er wordt al op zoveel vlakken angst gezaaid. En als dit echt zo is dan zien we ’t wel gebeuren”. 

Proef ik ik hier grenzeloos vertrouwen dat dit mij niet gaat overkomen, nee !!

Ook hier is een brok kennis van wat er om je heen gebeurd en logisch overdenken wat het waarom is dat dit zou kunnen gebeuren (?) Een hele berg kennis heeft mij met behulp van het vertrouwen in gelijkdenkenden spiritueel geholpen vertrouwen te hebben in de naaste toekomt.

Ik zie niet wat er mogelijk gaat gebeuren maar overdenk de stappen die ik kan nemen in het -nu- om straks wel te varen. Bovendien, als je zegt; “Als dit echt zo is dan zien we ’t wel gebeuren”, maar hoe weet je dat een onverwerkt angst gevoel niet in je onder bewustzijn blijft ‘opspelen’?

We zitten in het midden van een informatie oorlog, is het mentaal en spiritueel ook niet de “survival of the fittest”?

Noot: Dit is geen commentaar op diegene die dit zei maar een overdenking van wat komen gaat en een giga impact op een ieder zijn leven gaat hebben. Hoe sterker je in de schoenen staat hoe beter, en dat zijn best wat ‘preventieve’ gedachten waard. Wat zou ik doen in ‘die’ of ‘die’ situaties?


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk