Sponsort Eric Clapton een groep muzikanten om Vaccin Scepticisme te verspreiden?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #219


Bijwerkingen van vaccins, verwondingen en sterfgevallen worden al tientallen jaren gemeld. Ook over de COVID-vaccins wordt nog steeds gerapporteerd, onder meer door muzieklegende Eric Clapton die zich zeer duidelijk heeft uitgelaten over zijn traumatische ervaring. Een paar maanden geleden kondigde Clapton ook aan dat hij weigerde op te treden op plaatsen die een bewijs van COVID-vaccinatie vereisen. Nu financiert hij naar verluidt muzikanten om de risico’s van vaccins onder de aandacht te brengen, wat Rolling Stone magazine niet alleen interpreteert als “het spuien van vaccinatie-onzin – hij financiert het ook”.

Bron artikel the Activist Post: Eric Clapton Sponsoring a Group of Musicians to Spread Vaccine Skepticism?
Door: B.N. Frank

Via Newser:

Rolling Stone Magazine vraagt zich af of Clapton’s nalatenschap in gevaar is

Rocklegende opnieuw het doelwit van controverse, dit keer over vaccins

(Newser) – Eric Clapton is al decennia lang een vaste waarde in de rock en dus ook een regelmatige aanwezigheid in Rolling Stone. Hij heeft sinds 1968 acht keer op de cover gestaan en staat op de tweede plaats in de lijst van beste gitaristen van het blad, schrijft David Browne in een nieuw verhaal over Clapton voor, jawel, Rolling Stone. Maar het is een veilige gok dat de 76-jarige niet blij zal zijn met het stuk van Browne, die suggereert dat Clapton zijn nalatenschap in gevaar brengt met zijn vocale oppositie tegen COVID-vaccins. Clapton zelf is gevaccineerd, maar hij zegt dat de bijwerkingen het moeilijk hebben gemaakt om gitaar te spelen. De muzikant spreekt zich echter niet alleen uit over zijn eigen zaak, maar gebruikt zijn beroemdheid ook om de zaak van de anti-vaccineerders te bevorderen, schrijft Browne (die schrijft vanuit een uitgesproken pro-vaccin standpunt). Clapton heeft bijvoorbeeld een busje en geld gedoneerd aan een groep Britse muzikanten die optredens geven om de anti-vaccin boodschap te verspreiden.

Bij het beoordelen van deze controverse – met inbegrip van Clapton’s besluit om niet te spelen op plaatsen die de COVID protocollen handhaven – graaft Browne dieper in Clapton’s geschiedenis van het hof maken van problemen. In het bijzonder gaat het om de “schokkende racistische” uitspraken die hij in het begin van zijn carrière in het openbaar deed. Het meest beruchte voorbeeld is een optreden in Birmingham in 1976, waarbij een blijkbaar dronken Clapton vanaf het podium extreme anti-immigratie standpunten verkondigde, compleet met etnische scheldwoorden. “Hoe rijmen we sommige van zijn standpunten met zijn muziek?” schrijft Browne. “Is het nog steeds mogelijk om van zijn blijvende prestaties te genieten – de wanhopige passie van Layla and Other Assorted Love Songs, de relaxte grooves van 461 Ocean Boulevard, de dramatische make-over van Robert Johnsons ‘Crossroads’ met Cream – zonder twee keer na te denken?” (Lees het volledige verhaal, waarin enkele andere muzikanten daar niet zo zeker van zijn).

Noot: Een voorbeeld van riool journalistiek van Rolling Stone Magazine, iedereen die oppositie voert proberen de goot in te trappen. In met name de zestiger en zeventiger jaren waren protest liedjes niet weg te denken op repertoire van muzikanten (zie de protestliedjes top 100) Voor velen bleek juist de liedjes waar ze zich expliciet uitspraken hun grootste hit. Ik vindt zowel Van Morrison als Eric Clapton helden in wat ze nu doen !!

– HM

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk