Protesteren in Autun (Fr) ‘Manifestation’ onder de richtlijnen van de dictators !

Save as PDF 

Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #215


Demonstratie tegen het Pass Sanitaire vinden overal in Frankrijk elke week plaats met honderden tegelijk in alle uithoeken van het land en meerdere tegelijk in Parijs. Onmogelijk voor de media om er niet over te rapporteren wat ze dan ook trouw doen elke week met een foto reportage hier in Autun, chapeau. Iedereen kan zien dat er wat gaande is. Iedereen voelt ook dat er wat gaande is, prijzen stijgen en mensen worden massaal op straat gezet in de zorg als ze ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren met “het experiment’


Gisteren vond in Autun alweer de 14de manifestatie plaats zoals men dat in Frankrijk pleegt te noemen, 12 keer was ik erbij. Met bezoekers aantallen die begonnen rond de 350 personen waren we gedaald naar 72, de fotograaf / journalist meegerekend. Hij heeft per slot van rekening het gehele parcours meegelopen.

De “manifestation” begon met het voorlezen van de reglementen waaronder organisator Bruno de protestmars weer ‘zou mogen houden’ mist voldaan aan een aantal voorwaarden. Dat nam een ruim half uur in beslag waarbij hij zijn ongenoegen ter sprake bracht, ook al verstond ik er niet veel van, de toonzetting was duidelijk. Iedereen moest zijn pamflet, protestbord en spandoek tonen zodat hij de teksten kon controleren. Iemand waarvan ik wist dat die een beetje Engels kon vertelde mij dat het woord (gezondheid) ‘pas’ in het frans met een dubbele ’s’ wordt geschreven ‘Pass’ en dat die twee letter verboden zijn als de bekende dubbele ‘SS’ uit de tweede wereldoorlog, het toonbeeld van fascisme. 

Bruno is een uitstekende motivator en als marktkoopman niet verlegen om een woordje, hij weet dan ook als geen ander het motivatie niveau hoog te houden. Een van zijn specialiteiten zijn de kruispunt toespraken die soms wel 15 minuten in beslag namen. Dat is dus nu verboden, al werden gisteren ook weer de limieten opgezocht. En, voor het eerst in al die weken hoorde ik een enkele automobilist uit ongenoegen toeteren, de eerste pass. (pas)

Bruno zijn kruispunt speeches

Natuurlijk weten ze hier dat het niet gaat om het pass sanitaire maar de uitrol van het “Système de crédit social”. Voor mij en stukje motivatie elke week weer om te mogen deelnemen aan een stukje geschiedenis schrijving en chapeau voor allen die er elke weer weer bij zijn.

Een populair strijdlied dat je al jaren overal weer hoort is al in 2010 geschreven ten tijd van het bewind van President Sarkozy die nu met een enkelband om huisarrest heeft.  Kaddour Hadadi, alias HK, die het nummer begin 2010 componeerde op de vijfde verdieping van een flat in Roubaix, daar had de singer-songwriter “nooit gedacht” dat het nummer zou doorgaan om zo populair te worden. 

HK & Les Saltimbanks – “On lâche rien” (directe link als YouTube weer eens censuur toepast)

Vanaf de bodem van mijn woonwijk
Helemaal naar het platteland
Onze realiteit is dezelfde
en overal rommelt de opstand
In deze wereld hadden we geen plaats
We hadden het gezicht niet voor de job
We zijn niet in een paleis geboren
We hadden papa’s kredietkaart niet

Daklozen, werklozen, arbeiders
Boeren, immigranten, migranten zonder papieren
Ze wilden ons verdelen
Je moet zeggen dat ze geslaagd zijn
Zolang het ieder voor zich was
hun systeem zou kunnen bloeien
Maar op een dag moesten we wakker worden
Ik weet niet wat ik eraan moet doen, ik weet niet wat ik eraan moet doen

Refrein

We laten niet los, we laten niet los
Ik laat je niet in de steek, ik laat je niet in de steek
We gaan niets loslaten
We gaan niets loslaten
We laten het niet los, we laten het niet los

Ze spraken met ons over gelijkheid
en als idioten geloofden we hen
Democratie maakt me aan het lachen
Als dat zo was, hadden we geweten
Wat weegt ons stembiljet
Ik weet niet wat ik er aan moet doen,
Het is stom, mijn beste landgenoten, maar we zijn genaaid
Wat wegen de mensenrechten op tegen de verkoop van een Airbus
In principe is er maar één regel
meer verkopen om meer te verkopen
De Republiek prostitueert zichzelf op de stoep van dictators
Hun mooie woorden worden niet meer geloofd,
Onze leiders zijn leugenaars

We geven niets op, we geven niets op
We laten niet los, we laten niet los
We’re not gonna let go
We laten niet los.
We laten het niet los, we laten het niet los

Het is zo stom, zo banaal
om te praten over vrede, broederschap

https://gedachtenvoer.nl/2021/10/18/on-lache-rien-covid-versie-we-geven-niet-op/


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk

Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk