Zou jij in China willen wonen met het Sociaal Krediet Systeem? Het hoge woord is er uit in Nederland komt het ook!!


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde dag #130


24 juli 2020 schreef / vertaalde ik onderstaande artikel, vorige week hoorde we dit in de tweede kamer: “Simone Kerseboom FvD: Bizar! Het antwoord op mijn Kamervraag over -of- het kabinet kan garanderen dat we in Nederland NOOIT een sociaal krediet systeem zullen implementeren. Volgens dit antwoord is de QR-maatschappij precies dat!

DEZE UITSPRAAK IS EEN GROTE LEUGEN. DE QR CODE IS HET SOCIAAL KREDIET SYSTEEM – Er wordt namelijk geld geïnvesteerd in het controle systeem en geen geld in de uitbreiding van de zorg !!!

Maar het gaat snel, razend snel nog geen week later, zie de onderstaande tweet:

Dit vertaalde ik aangevuld en voorzien van mijn eigen gedachten zo’n 16 maanden geleden, toen nog een complot gedachte, nu reeds de realiteit in Frankrijk sinds 18 juli en 25 september in Nederland. Ik ga elke week zaterdag reeds de straat op om te protesteren, ik weet wat er komen gaat en dat ik daar niet aan meedoe. Zijn dit de laatste maanden dat ik nog in (reeds beperkte) vrijheid kan leven voordat ik huisarrest krijg en hoop dat er iemand voor mij de wekelijkse boodschappen gaat doen voorlopig?

Update 13-10-2021 De reden waarom miljoenen wereldwijd in opstand komen tegen deze pas, is niet alleen omdat het mensen uitsluit van werk en het sociale leven, maar luister en huiver
Het Sociaal Krediet Systeem is hier !! (In de UK)

24-07-2020 | Normaal lees je de conclusie onderaan het artikel, maar, … sinds 17 maart is de uitrol van dit anti-mensenrechten-totalitair-systeem in de gehele wereld van start gegaan en vele malen sneller in uitrol als in de proeftuin China. Mocht je het nog niet weten of slechts een vermoeden hebben. De vraag; “Ben je al in protest gekomen?” Zo nee dan heb je al 130 waardevolle dagen verloren laten gaan!

Delen uit het WIRED bron artikel: The complicated truth about China’s social credit system
Door: NICOLE KOBIE

Het sociale kredietsysteem van China is geen wereldprimeur (2009), maar als het voltooid is, zal het uniek zijn. Het systeem wordt vergeleken met het boek 1984 maar is in sommige opzichten wellicht nog erger, …

Het idee voor sociaal krediet ontstond in 2007, met projecten die door de overheid in 2014 werden aangekondigd als een opt-in-systeem. Maar er is een verschil tussen het officiële overheidssysteem en particuliere, zakelijke versies, hoewel het scoresysteem van de laatste met winkelgewoonten en vriendschappen worden vaak samengevoegd met de eerste.

Natuurlijk hebben we hier ook een vorm van sociale controle, bij de aanvraag van bijv. een hypotheek worden ook enkele zaken nagegaan en een potentiële werkgever controleert ook je openbare sociale profiel en bij sommige banen ook de politie. Bedrijven aan de andere kant zijn als de dood voor negatieve reacties op de sociale media.

Het Chinese systeem voor sociale kredieten breidt dat idee uit tot alle aspecten van het leven en beoordeelt het gedrag en de betrouwbaarheid van burgers. Betrapt op roekeloos oversteken, achterstallige of niet betaalde rekening, geluidsoverlast thuis of in het openbaar – u kunt bepaalde rechten verliezen, zoals het boeken van een vlucht of treinkaartje.

Onthuld in een 2014-plan, zijn delen van het systeem al aanwezig en lijkt de Chinese regering zich te richten op een doel voor 2020 om de rest op zijn plaats te krijgen.

Vooralsnog is er niet één sociaal kredietsysteem. In plaats daarvan hebben lokale overheden hun eigen systemen voor sociale dossiers die anders werken, terwijl niet-officiële privé versies worden beheerd door bedrijven zoals Ant Financial’s Zhima Credit. Ant Financial is het betalingsbedrijf dat uit Alibaba is voortgekomen. De systemen gebruiken onder meer winkelgewoonten om kredietwaardigheid scores te informeren, op een opt-in basis. ‘Er is niet één nationaal gecoördineerd systeem’, zegt Ohlberg. En de apps die wel bestaan, werken niet allemaal op dezelfde manier.

De privé systemen, waaronder Sesamkrediet van Ant Financial, overlappen vaak s de overheidsplannen, hoewel ze geen deel uitmaken van het officiële systeem. Om wat verwarrender te zijn, wordt verwacht dat de gegevens die door particuliere bedrijven worden verzameld, in de toekomst door de overheid zullen worden opgeschoond, en een deel van de gegevens wordt al gebruikt in overheidsproeven. Sesame Credit zegt dat dit alleen met toestemming van de gebruiker is. (?)

Wat verontrustend is, is wanneer die privé systemen aansluiten op de ranglijst van de overheid – wat al gebeurt bij sommige apps, zegt ze. ‘Je hebt een soort memorandum van begrip, zoals afspraken tussen de stad en bijvoorbeeld Alibaba en Tencent over gegevensuitwisseling en die informatie opnemen in beoordelingen van burgers’. Dat is dat veel gegevens worden verzameld met weinig bescherming en geen algoritmische transparantie over hoe het wordt geanalyseerd om een score of rangorde uit te spugen, hoewel Sesame enkele details deelt over welke soorten gegevens worden gebruikt.

Liu Hu is journalist in China en schrijft over censuur en corruptie bij de overheid. Vanwege zijn werk is Liu gearresteerd en beboet – en op de zwarte lijst gezet. Liu ontdekte dat hij door het Hooggerechtshof werd vermeld op een lijst van oneerlijke personen die onderhevig waren aan handhaving als “niet gekwalificeerd” om een vliegticket te kopen, en dat hij geen trein mocht reizen, eigendommen kon kopen of een lening kan afsluiten.


Noot: Het artikel van WIRED is van 2019 en intussen is men al een stuk verder. De telefoon registreert waar jij je bevind en afhankelijk van je krediet score mag je in bepaalde zones niet komen. Zonder de telefoon app is de zone niet te beterden en met de app gaat gelijk een alarm af bij de bewakingsdienst.

In de -voorheen- vrije wereld gaat men gelijk al een giga stap verder en zijn openbare sport evenementen als voetbal en popconcerten & festivals verboden zones voor niet gevaccineerden!

Terug naar de conclusie, hoeveel dagen heb jij al verloren laten gaan om je vrijheid terug te claimen, want je bent hem al kwijt mocht je dat nog niet duidelijk zijn met de Covid – 19(84) hoax.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doel

https://gedachtenvoer.nl/2018/04/04/de-grootste-waarheid-nooit-verteld-leren-denken/


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk