Heers en verdeel in de dagelijkse praktijk


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #175


Ik kijk en ik observeer wat ik om mij heen zie gebeuren, ik praat met wildvreemden en verneem wat het bezig houdt in deze tijden. Ik zag weer een van de facetten van deze tijd, het verdeel en heers spelletje in de dagelijkse praktijk. De tegenstelling tussen gevaccineerd en ongevaccineerd. De tegenstellingen tussen loonslaven en vrije denkers.

Zaterdag tijdens de slecht bezochte demonstratie in het Franse stadje Autun was bij aankomst op het terras een band aan het opbouwen voor later die middag. Ik wist dat ze daar zouden spelen en had het al vermeld in mijn regionale radio programma wat ik wekelijks presenteer over Cajun en Zydeco muziek op de Franse radio. Een muzieksoort die al jaren mijn passie is. Je zou dus verwachten op een warm onthaal bij gelijk gestemden, ik kende alle leden immers al ruim twintig jaar. Ik bezocht hun jaarlijkse festival in Saulieu (Fr) en had de band al vele malen aangekondigd op het podium van ‘ons’ festival in Nederland.

Op weg naar de laatste meters voor de manifestatie kwam ik ze tegen met mijn wasboard, een typisch zydeco instrument over mijn schouder en gedost met protest hesje en andere protest attributen in de andere hand. Ik wist dat alle bandleden gevaccineerd of getest waren anders zouden ze niet mogen spelen zonder het bezit van een pass sanitaire. Zij konden zien dat ik daar tegen was en deze gedachte was al een barrière om elkaar hartelijk de hand te schudden. Een vreemde blik in de ogen waar ik normaal een hartelijk welkom had kunnen verwachten. Ik was immers in ‘hun’ land komen wonen en had daar de promotie van ‘hun’ muziek voortvarend ter hand genomen. Maar niets van dit alles, het vaccin en de hele waanzin stond tussen ons in. Later die middag toen we terug kwamen op het plein en de band al aan het spelen was ben ik ook niet even gaan luisteren, de kloof was te groot, … op dit moment. Zij waren immers aan het spelen op het terrein van de vijand. 

Gisteren noemde ik al de Nuit debout beweging (heel de nacht wakker) uit 2016 hier in Frankrijk, buiten hun protesten tegen de hoge werkeloosheid werd onder andere ook het thema van het basisinkomen meegenomen in de protesten. Het resultaat van zo’n basis inkomen werd nu zichtbaar die middag. Door de verplichte sluiting van de horeca kregen de ondernemers een basis inkomen waardoor ze de crisis -met het water aan de lippen- tenminste konden overleven. Maar je ziet meer gebeuren, door dit minimale inkomen hadden de ondernemers hun hele hebben en houden te grabbel gegooid en waren ze gehoorzaam aan de dictatuur zo ver mee gegaan dat ze de apartheid in de maatschappij ondersteunden.

Alleen de gevaccineerden zijn nog welkom, de huid verkocht aan de duivel.

Even verder stonden de gendarmerie, toeziend op de ontwikkelingen van de protesteerders en in de auto de minder vriendelijk uitziende collega’s met hun zware wapens op schoot om gelijk in actie te kunnen komen. 

Ze zijn de ambtenaren die letterlijk tussen twee vuren liggen, aan de ene kant gehoorzaam aan de dictatuur voor hun ‘basisinkomen’ en aan de  andere kant lijdzaam moeten toezien dat de rest van het gezin ook moet voldoen aan de mondkapjes en de vaccinatie experiment waanzin voor vrouw en kinderen. Waar ruim denkende mensen nu in september de kinderen gaan thuis lesgeven, kan daar de gendarmerie die het goede voorbeeld dienen te geven ook dergelijke maatregelen nemen?

En wat als deze beroepsgroep in het najaar ook meer en meer te maken gaat krijgen met de spike eiwit doden die dankzij het vaccin en de ondermijning van het immuunsysteem bij het volgende griepgolf(je) voor een ravage kunnen gaan zorgen? Gaat dan de gendarmerie van -tussen twee vuren liggen- zich ontwikkelen tot een tikkende tijdbommen deze heers en verdeel politiek?

In die zelfde demonstratie sprak ik een Nederlands ondernemers paar die de koe bij de horens genomen hadden, omdat ze gedwongen werden onder de pass sanitair regels vanaf 15 september te gaan werken wat met testen niet meer recht te breien is (als je dat al zou willen) !!

Ze hadden hun mooie huis al verkocht, omgeruild voor een opknap huisje waardoor ze wat financiële armslag hebben om een nieuw bestaan op te bouwen, zelfvoorzienend leven en hufter proef te kunnen ondernemen. Ik mocht er nu nog niet over schrijven in detail zolang ze nog enigszins in de financiële houtgreep verkeren. Maar als je leert worstelen kom je boven !!

Zo waren er nog meer verhalen van mensen die mij aan het denken zette die middag waar ik de realiteit van de heers en verdeel politiek kon waarnemen.

Zoals de vele gezondheidserkers die verplicht / gedwongen worden zich te laten vaccineren. Ik heb er al velen gezien, ontmoet en gesproken, velen waren er niet meer bij, waren hun problemen reeds opgelost of is protest slechts zo af en toe nodig, … in hun ogen?

Het is juist in deze groep waar de bom nu al op scherp staat, niet alleen vanwege het dreigende ontslag, maar tevens vanwege het groeiende besef dat velen hun indirect hun medewerking hebben verleent aan het doden van mensen en enkelen ook daadwerkelijk de potentieel dodelijke injecties hebben geplaatst.

Ik vertelde het nog tegen Bruno, de organisator van de manifestatie, dat ik het ritmische applaus vorige week bij het ziekenhuis niet zag als een applaus van waardering maar als een bewustwording voor de ‘gezondheid’ werkers dat wij hun spel hebben doorzien.

Mensen gaan nu meer kijken en observeren. 

De afrekening gaat komen, de lonten zijn niet meer zo heel lang meer en ze zijn reeds aangestoken. Het heers en verdeel spel zal ten einde komen, een ieder met de eigen wonden, sommige ongeneeslijk, anderen met mogelijkheden voor totale genezing. De tijd zal het leren afhankelijk aan welke kant van de streep je staat, of aan elke kant van de streep je vanaf nu kiest te gaan staan?


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk