Frankrijk Vaccinatieplicht zorg, wie volgt?


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #119


In Frankrijk heeft Emmanuel Macron besloten per half september de vaccinatieplicht in te voeren voor zorg personeel. We zijn reuze benieuwd hoeveel mensen ontslag gaan nemen, of de gele hesjes weer in opstand gaan komen, … of dat de Franse Revolutie 2.0 weer gaat uitbreken?

Wie in Frankrijk vanaf 1 augustus een openbare ruimte zoals een bar, restaurant of winkelcentrum wil bezoeken, is verplicht een corona certificaat te overhandigen. Dat heeft de Franse president Emmanuel Macron maandagavond 12-07-2021 bekend gemaakt in een televisietoespraak.

Met de zogenoemde gezondheidspas kunnen mensen aantonen dat ze volledig gevaccineerd, negatief getest of recent van het coronavirus hersteld zijn. De pas is ook nodig om te reizen met de trein of het vliegtuig.

Vakantiegangers uit bijvoorbeeld Nederland die niet volledig gevaccineerd zijn, moeten zich daarom elke twee dagen laten testen indien zij na 1 augustus Franse restaurants en bars willen bezoeken.

De pas is al vanaf 21 juli vereist voor onder meer attractieparken, culturele instellingen en evenementen met meer dan vijftig personen. Met de pas wil de regering de nieuwe golf besmettingen door de deltavariant terugdringen.

Een PCR-test is vanaf 21 juli niet meer gratis voor toeristen in Frankrijk. De Franse regering wil op die manier zoveel mogelijk mensen stimuleren om zich te laten vaccineren.

Vaccinatie vanaf half september verplicht voor zorgmedewerkers​

Macron maakte maandagavond tevens bekend dat Franse zorgmedewerkers en andere mensen die door hun werk in contact komen met risicogroepen, zich uiterlijk 15 september volledig moeten laten vaccineren.

Met de verplichte vaccinatie volgt de regering het advies van de Franse Hoge Autoriteit voor de Gezondheid (HAS). De HAS had zaterdag aangeraden om de verplichting zo snel mogelijk in te voeren.

Macron vroeg zich tijdens zijn toespraak ook openlijk af of uiteindelijk niet alle inwoners van Frankrijk een verplichte corona vaccinatie moeten krijgen?


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk