Trump klaagt Jack Dorsey, Mark Zuckerberg en Sundar Pichai aan wegens censuur op sociale media van conservatieven


Wereldwijde ‘Staatsgreep’ Coup Du Monde 1 jaar dictatuur + dag #114


Update: Trump spreekt live op Newsmax over zijn plannen voor een class action-rechtszaak. Naast Zuckerberg en Dorsey wordt ook Alphabet-CEO Sundar Pichai toegevoegd aan de rechtszaak van Trump.

Bron Artikel ZeroHedge: Trump Sues Jack Dorsey, Mark Zuckerberg, Sundar Pichai Over Social Media Censorship Of Conservatives
Door: TYLER DURDEN

“Het is illegale, ongrondwettelijke censuur… en dat zul je zien in deze rechtszaak”, zei Trump. Hij noemde links ook ‘de grootste groep mensen met desinformatie … in de wereld’.

Hij beschuldigde de Democraten er ook van te proberen het feit te maskeren dat ze “de politie haten”, onderdeel van een lange lijst van tactieken die door de politieke tegenstanders van Trump worden gebruikt.

Trump gaf een voorbeeld van hoe deze “sociale-mediabedrijven de de facto censuurtak van de regering zijn geworden”, noemde Trump een voorbeeld van hoe het beleid hem subtiel discrimineert: bijvoorbeeld: “De richtlijnen van YouTube verbiedt expliciet inhoud die in tegenspraak is met de gezondheidsautoriteiten. .YouTube-beleid verbiedt expliciet het tegenspreken van de gezondheidsautoriteiten… gelukkig heb ik de gezondheidsautoriteiten nogal wat genegeerd… er zijn veel goede beslissingen genomen.”

Ten slotte berispte Trump Big Tech ook omdat hij meedeed met de beweringen van China dat COVID niet afkomstig was van een nabijgelegen laboratorium, maar verband hield met een dier-op-mens infectie die was vastgebonden aan een vleermuis of een ander mysterieus dier dat duizenden kilometers verderop was vastgebonden aan een grot (iets waardoor ZeroHedge tijdelijk werd geschorst van twitter vanwege rapportage daar over).

Kort nadat president Trump zijn eerste politieke optreden maakte sinds hij het Witte Huis verliet met een bijeenkomst in de belangrijkste swingstaat Ohio, bereiden de GOP-vlagdrager en zijn team zich naar verluidt voor om hun laatste salvo af te vuren in de langdurige oorlog tussen Trump en Amerika’s sociale media giganten.

Nu Trump van Facebook is geschorst tot ten minste januari 2023, meldt Axios dat Trump voorbereidingen treft om een ​​class action-rechtszaak aan te spannen tegen Facebook-CEO Mark Zuckerberg en Twitter-CEO Jack Dorsey. Trump is ook voor onbepaalde tijd geschorst van Twitter. In de rechtszaak zullen de advocaten van Trump betogen dat beide platforms systematische censuur tegen conservatieven afdwingen.

Axios biedt enig inzicht in de juridische strategie van Trump en zei dat een class action-rechtszaak Trump in staat zou kunnen stellen om de twee CEO’s individueel aan te klagen namens een bredere groep mensen die, zo stelt hij, onterecht zijn gecensureerd door de bevooroordeelde CEO’s.

Hoewel het de primeur kreeg, leek Axios het belang van de rechtszaak af te wijzen en beweerde in het rapport dat “Trump en andere conservatieve critici geen substantieel bewijs hebben geleverd dat een van beide platforms bevooroordeeld is tegen conservatieven in hun beleid of de implementatie ervan.”

Het lijkt er echter op dat de markt de dreigementen van Trump serieus neemt: aandelen van Facebook en Twitter (de bedrijven die respectievelijk Zuck en Dorsey leiden) handelden lager op het nieuws.


Bij elke website zou je bij het eerste bezoek moeten kijken wie de schrijver is en wat hem motiveert om dit te doen, mag ik je uitnodigen om even te kijken met wie je te maken hebt, of je een klik hebt met mij. Uitzoeken of je dezelfde visie hebt?Over mij: Statement, visie en doelNu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk